2024. március 19. kedd

Volt egyszer egy csatár: A Kocsis Sándor emlékkönyv sajtótájékoztatóján jártunk

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 6.

kocsis-sandor-emlekkonyv_volt-egyszer-egy-csatar_0725_21A “Volt egyszer egy csatár”, Kocsis Sándor emlékkönyv sajtótájékoztatóját rövid felvezető beszéddel kezdte a kiadó, Perutek János.

A kiadó ismertette a könyv létrejöttének hátterét, a szerző, Schlegel Oszkár miként vélekedett a könyv létrejöttének fontosságáról. Papírra vetett majd könyvbe foglalt gondolatai Kocsis Sándorról az Aranycsapat egykori kiváló csatáráról szóltak. A kiadó elmondta, hogy kiváló barátja a szerző, és nagyon fontosnak tartotta, hogy ez a könyv mihamarabb elkészüljön. A könyv kiadásáról szóló elképzelései megvalósulni látszódtak, a gondolati szint lassan gyakorlati szintre emelkedett és a könyv körüli munkák elkezdődtek. A Magyar Olimpiai Bizottság szíves segítsége jelentősen hozzájárult egy álom megvalósításához, ahogy Oszi bácsi fogalmazott, a könyv, mint közös gyermek megszületéséhez.

Továbbá a könyv bemutatóján sor került Schmitt Pál beszédére is, amelyből megtudhattuk hogyan vélekedett Kocsis Sándorról, a nagyszerű magyar emberről, akiről elmondása alapán ugyanolyan pozitív véleménnyel volt mind a Honvéd, mind a Ferencváros és a Barcelona csapata is. Gólkirály volt, mondta, továbbá szívhez szólóan megjegyezte, feledésbe ne kerüljenek ilyen emberek!

A százoldalnyi könyvet lélegzetvételnyinek titulálta és megjegyezte, hogy bár a korabelieknek ajánlja a szerző a könyvét, mégis szól a fiatalokhoz is, és reméli, hogy a nagyapáink korában játszott foci iránt felébred az érdeklődésük a maiaknak is, és egyhuzamra elolvassák.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MLSZ-nek írt segítségkérő levélre – amelyben némi anyagi támogatást reméltek – sajnos nemleges válasz érkezett Kisteleki Istvántól.

Ez a könyv a sport, tisztelet, szeretet nevében jelent meg, kereskedelmi forgalomban nem jelenik meg, azonban postai utánvéttel megrendelhető a kiadótól, az info@kuzdotermagazin.hu címen. A könyv ára stílszerűen azonos Kocsis Sándor születési dátumával.

A könyvbemutató legvégén Schlegel Oszkár lányát megkértük, hogy adja át üzenetünket édesapjának, miszerint gratulálunk remek könyvéhez és jobbulást kívánunk a FTC Baráti Kör nevében.

Istenes Mónika

A végére ugorhat és hozzászólhat.

14 hozzászólás

  1. franto1984 írta:

    nagy öröm nagyszerű emberektől nagyszerű emberekről olvasni.

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 6. 19:43

  2. rbalage30 írta:

    Az aranycsapatból a kedvenc játékosom a döntőig a hátán vitte idézőjelben a csapatot miután a Puskás megsérült. Nem mellesleg a világbajnokság gólkirálya 11 góllal!!! A Barcelona igazolta le Czibor együtt…..Szinte hihetetlen nem? Nem tudom mikor fog ilyen Barcelona szintű játékos születni nekünk…

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 6. 21:05

  3. fradissimo írta:

    Kisteleki István nemmel válaszolt.

    Minden válasz megmutat valamit az emberről, ki válaszol.

    Én csak arra kérem minden Fradista barátomat, mi viszont válaszoljunk IGENNEL!

    Igennel, mert Kocsis Sándor elsősorban FRADISTA volt és élete végéig MAGYAR. És igennel, mert Schlegel Oszkár mindenekelőtt FRADISTA.

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 6. 21:05

  4. Névtelen írta:

    Köszönöm nektek, így lehet hozzájutni.
    Kedves Barátom.
    A könyvet meglehet rendelni emailban itt, és a fizetni lehet átutalással, vagy egy rózsaszínű postai csekken.
    A cím: küzdőtér kft. 7121 Szálka Kossuth. L. u. 34.
    Kérem a pontos címet megadni, ha van emelet ajtó azt is.
    Az átutalás: OTP 11746005-20129989 bankszámla számra kérném. Megjegyzésbe kérem a nevet pontos címet és azt, hogy Kocsis könyvrendelés.

    Barátsággal
    Perutek János
    0630 9335 070

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 6. 21:20

  5. Névtelen írta:

    Közben megtudtam, hogy amennyiben utánvéttel küldöm el a könyvet az 905 forint plusz költséget jelent. Azt ajánlanám, hogy a fent leírtak alapján rendeljék meg a könyvet a kedves érdeklődők, és így csak a könyv árát kell kifizetniük, a posta költséget átvállaljuk.

    A könyvet meglehet rendelni emailban: info@kuzdotermagazin. hu és a fizetni lehet átutalással, vagy egy rózsaszínű postai csekken. Lehetséges utánvétellel is, de annak a költsége 905 forint, az az annyival többe kerül a könyv.
    A könyv ára 1929 forint, a csekkes vagy az átutalásos fizetésnél, a postaköltséget vállaljuk.
    A cím: küzdőtér kft. 7121 Szálka Kossuth. L. u. 34.
    Kérem a pontos címet megadni, ha van emelet ajtó azt is.
    Az átutalás: OTP 11746005-20129989 bankszámla számra kérném. Megjegyzésbe kérem a nevet pontos címet és azt, hogy Kocsis könyvrendelés.

    Barátsággal
    Perutek János
    0630 9335 070

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 7. 20:10

  6. Somosika írta:

    60 évvel ezelőtt Kocsis Sándor volt az aki, a szomszéd 12 éves csemetéjét /ez én voltam/ beállította a B- középre Krampusz bácsi mellé szurkolni a FRADI-nak. Ez az élmény örök életre belém rögződött. Köszönöm, hogy olvashatok Kedvenc és imádott focistámról

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 8. 16:48

  7. IVI FRADI írta:

    Mai napon megkaptam a könyvet amit külön KÖSZÖNÖK SCHLEGEL OSZKÁRNAK,és mielőbbi gyogyulást kívánok!!!
    KÖSZÖNÖM! HAJRÁ FRADI!!!

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 10. 19:09

  8. Peti írta:

    Ma én is megrendeltem, szép darabja lesz a gyűjteményemnek 🙂

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 11. 11:21

  9. Somosika írta:

    A mai napon én is megkaptam ezt a remekül megírt és kiadott könyvet. Meg kell mondanom, hogy egy huzamban mindjárt ki is olvastam. Be vallom férfiasan bizony könny csillogott közben a szememben.
    Mielőbbi gyógyulást kívánva Schlegel Oszkár-nak búcsúzom azzal, hogy mind örökké hajrá FRADI

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 14. 22:03

  10. Névtelen írta:

    Ma én is megrendelem a “Volt egyszer egy csatár” c. Kocsis Sándor emlékkönyvet.Postacímem:5000 Szolnok,Mátyás kir.u.21.fsz.1.Fizetés:OTP átutalással

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 28. 20:33

  11. K@rcsi írta:

    András, Ezen a címen kell megrendelni a könyvet: info@kuzdotermagazin.hu

    Hozzászólás ideje: 2009. augusztus 28. 21:04

  12. Névtelen írta:

    Édesapám ,Schlegel Oszkár örökre távozott közülünk.
    Azóta már biztos az elhunyt olimpikonokkal beszélget, és lázasan keresi Kocsis Sanyit köztük egykori bálványát. Nem tudom tudják-e, a könyv megjelenése szeptemberre volt tervezve, de Édesapám súlyos betegsége miatt rohamtempóban elkészítette a Küzdőtér kiadó vezetője, jó barátja Perutek János. Köszönet Neki. Kérem bocsássanak meg eme kurtán furcsán megfogalmazott kis bejegyzés miatt. Most ennyi tellett tőlem. Sok szeretettel üdvözlök Mindenkit aki ismerte személyesen és aki ismeretlenül gyászolja. Könyvét ajánlom Minden Fradistának. Köszönettel : fia

    Hozzászólás ideje: 2009. szeptember 18. 08:23

  13. Névtelen írta:

    Szeretném megrendelni a Volt egyszer egy csatár c. könyvet 1 példányban.
    Pontos cím: Budapest, 1038. Ráby Mátyás u. 26.
    A számlát átutalással rendezem.
    Köszönettel:
    Molnár József

    Hozzászólás ideje: 2009. október 1. 14:21

  14. K@rcsi írta:

    T. Molnár úr, A könyvet a kiadónál tudja megrendelni, ezen az e-mail címen: info@kuzdotermagazin.hu

    Hozzászólás ideje: 2009. október 1. 14:37

HOZZÁSZÓLÁS