2024. március 29. péntek

Küzdeni a Fradiért! Mindenáron!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 26.

fradiszivElőször azt gondoltam, egy kérdés lesz a mai cikkem címe, nevezetesen, “Miért kell ma küzdeni?” Már le is írtam, amit azonnal ki is töröltem. Mert itt nem szabad kérdezni, itt válaszoni kell! Ezért lett a cikk címe a válasz, a szurkolók egyöntetű válasza.

Mert a csapat részéről, mindazok részéről, akik közreműködtek az elmúlt hetek vesszőfutásában, igenis csak ezek a válaszok léteznek. Más nem elfogadható. A magyar játékosok nem csak olvashatják, de érthetik is a szurkolói reakciókat. A külföldieknek pedig, ha tetszik, ha nem, le kell fordítani! Ők nem egy csapat fizetett játékosai, ők manapság a Fradi labdarúgói.

Érezniük kell a különbséget!

Érezniük kell, mit váltanak ki azokból, akikért ez a csodálatos játék folyik. A szurkolókból, esetünkben a Fradi szurkolóiból. Nekünk az NB I-et a történelem folyamán sohasem kellett szoknunk. Az NB I-et anno a mi vezetőink kezdeményezésére hozták létre, a mi csapatunk volt a történelemben mindvégig annak meghatározó csapata. Mindig mindenki minket akart legyőzni, mert ez adott rangot nekik. Így volt ez mindig és így lesz mindörökké. Ebbe nem beleszokni kell, ezt tudomásul kell venni és ennek tudatában játszani. Mi az NB II-be nem a játékunk alapján kerültünk, minket oda jogtalanul száműztek. Mi ott a poklot poklát éltük meg, mert sokak érdeke volt, hogy ott ragadjunk, anyagilag is megerősítve sok kisebb klubot. Ez azonban a múlt, visszajutottunk oda, ahova valók vagyunk. És azért akarunk küzdeni, ami a mi igazi jussunk, a dobogóért, az elsőségért. Aki arról beszél, hogy a Fradinak az NB I-et szoknia kell, az nincs tisztában a Fradi történelmével, nem tudja, a Fradi miért Fradi. Ezt kell megismertetni, ezt kell tudatni vele és minden kétkedővel.

Újabb állomáshoz érkeztünk, újabb bajnoki fordulóhoz. És újra idegenben. Jó lenne, ha mindenki, aki ma Szombathelyre utazik tudatosítaná magában, nem egy újonccsapat látogat az elmúlt idény bronzérmeséhez. Hanem a Fradi utazik Szombathelyre és annak játékosai nem az ellenféllel törődnek, hanem csak és kizárólag azzal, hogy bebizonyítsák, igenis méltóak a Fradimezre, tudják mit jelent, hogy

Küzdeni a Fradiért! Mindenáron!

Ezt várjuk, mert eleink is ezt várták a történelem folyamán mindig!

HAJRÁ FRADI!

– fradissimo –

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS