2024. április 25. csütörtök

A mérkőzés vendége: Kóbor János

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. április 18.

A Ferencváros hazánk legnépszerűbb csapata. Mind a múltban, mind a jelenben népszerű szurkolóink voltak, vannak a művész világban is. Meg kell őket becsülnünk, mert jó hírünket táplálják kis hazánkban.

A Fradi mi vagyunk! Mi, akik kilátogatunk a mérkőzésekre vagy a tévé előtt szorítunk kedvenceinknek, és együtt dobban zöld szívünk a csapatunkkal. A kezdő sípszó után nincs már köztünk sem híresség, sem hétköznapi ember, hanem eggyé válunk a szurkolás nemes tengerében és minden energiánkat felszabadítjuk a győzelem érdekében. Ezért ülünk körbe a pálya szélén és ezért buzdítjuk kedvenceinket a siker elérésére. Mert ők valóban érzik azt az energiát, hogy mellettük vagyunk, szorítunk értük és közösen elérjük a lehetetlent is.

A Debrecen elleni mérkőzést együtt szurkolta végig velünk Kóbor János, az Omega együttes frontembere. Őt azt hiszem, nem kell bemutatni senkinek. Főként azért nem, mert az Omega és a Fradi kapcsolata mindig is ismert volt a nagyközönség előtt, amint erről már nekünk is vallott. Kóbor János már rég volt Fradi mérkőzésen, de most mégis úgy érezte, el kell jönnie megtekinteni csapatunkat. Szép lassan azt hiszem, újra felbukkanak majd csapatunk körül azok az emberek, akik még mindig sokat tehetnek a Fradi népszerűsítéséért, és ha egymásra talál a szurkoló és a csapat, akkor nagy baj már nem érhet minket. Kihasználva az alkalmat, hogy együtt nézhettük vele a Debrecen elleni mérkőzést, megkérdeztük véleményét a látottakról.

A meccs hál’Istennek magáért beszélt. A magyar viszonyokhoz képest egy aránylag jó iramú mérkőzés volt, és az eredmény is pozitívnak nevezhető. Főleg a Debrecen ellen, aki ma a legerősebb magyar csapat. Nagyon régen néztem már a helyszínről mérkőzést. A tévé nagyon elkényelmesíti az embert, mert folyamatosan információkat közöl. Ráadásul a Bajnokok Ligájával egy egész más színvonalú focit juttat el hozzánk. Aztán idén jön a foci VB is, megvan az embernek a fociadagja, de azért így élőben mindenképpen más. Ahhoz, hogy a nézők visszatérjenek, tartósan egy jó csapat kellene. Ez a meccs aránylag megfelelt ezeknek a kritériumoknak. A mai viszonyok mellett én ennél sokkal rosszabb teljesítményt vártam mind teljesítményben, mind eredményben. Meglepődtem, mert kellemes volt ezt a meccset végignézni, az idő gyorsan el is repült, sokkal gyorsabban, mint otthon a tévé előtt. Azt hiszem, ha a jövő tényleg tudatosan megkezdődik a Fradinál és lesz egy a nemzetközi szintnek megfelelő pálya, az európai középmezőnyhöz szép lassan felzárkózunk, akkor itt a Fradinál tíz–tizenkétezer emberre garantáltan lehetne számítani. Egy jó Fradi az egész ország érdeklődését megmozgatná, mert még ma is, ahova a Fradi elmegy vidékre, ott biztos kétszer, háromszor annyian kimennek a mérkőzésre mint egyébként, mert vidéken is nagyon sok Fradi drukker van.

– Láttál ma olyan játékost, aki egy megerősödött Fradiban is megállná a helyét?

– Volt egy pár ügyes játékos, például a gól az nagyon szép volt. Tehát Tóth Bence ott lehet, ha így fejlődik. A Tutorics szemmel láthatólag egy nagyon jó futballista, valamint az Elding egy nagyon jó csatár. Egy-két poszton meg kell erősíteni ezt az együttest és Magyarországon mindenképpen egy ütőképes, erős csapattá válna. Ezt a csapatot most ahogy elnéztem, nem kell félteni, kiesési problémái egészen biztos nem lesznek, a hatodik hely megszerezhető. Jó lenne idén odáig felkapaszkodni.

– A mérkőzés előtt és a szünetben találkoztál egy régi legendával.

– Rudas Ferenc nagyon jól tartja magát, abszolút fiatalos. Pedig az ő generációját, ha jól tudom nem is képviseli már más csak ő. Sajnos, a többiek már elmentek, de ő úgy tartja magát, hogy szerintem neki egy húszas még simán belefér. Teljesen friss gondolkozású, nyoma sincs a korának. Ezt szeretném lemásolni én is róla. Jó volt ránézni, mert erőt ad, hogy egy húszassal arrébb is még mennyire rendben lehet még lenni. Egy jó felfogású ember, aki nagyon jól ítéli meg ma is a futballt, szellemileg hihetetlenül friss, mintha még azt a Rudast látnám, aki a Fradiban jobbhátvéd volt.

A mérkőzésre visszatérve, ki kell emelnem a közönséget, mert nyoma nem volt azoknak a szörnyűségeknek, amikről az ember a médiában olvas. Nagyon fel kell őket cukkolni, hogy olyan cselekedeteik legyenek, mint amikről hallani a médiában. Egy problémát látok csak, hogy kétszer ennyien, azért még lehetnének. Ez viszont csak a játékon múlik, én állítom. Jó lesz a csapat és megjön majd a közönség is, és lesz még ennél jobb hangulat. Ebben a Fradinak kell az élen járnia, mert ilyen lehetőséget nem hordoz más csapat. Az más kérdés, hogy három gólt kellett szereznünk, hogy egy góllal nyerhessünk, de mondjam azt, hogy az ember ezt már megszokta? Három gólból egyet megadnak, a tizenegyest elnézik, még csoda, hogy nem állítottak ki tőlünk senkit. Az egyik gól mondjuk, szerintem tényleg les volt, a játékvezető pedig nem volt kimondottan rossz. Az egygólos győzelem mindenképpen reális volt és ennek kéne hazai pályán a minimumnak lennie. Otthon minden csapatot meg kell tudni verni. Az volt a jó ezen a meccsen, hogy nem is éreztem azt, hogy ez másképp is történhet. A játék képe alapján lehetett tudni, hogy itt a minimum a döntetlen, de ezt a mérkőzést meg fogjuk nyerni. Érezni lehetett, hogy itt baj nem lehet. A mérkőzés bebizonyította, hogy játékosaink akarják a sikert, csak nagyon alulról kellett megkezdeni az építkezést. A baj, hogy nem csak a Fradi van hullámvölgyben, hanem az egész magyar labdarúgás. Ennél sokkal méltóbb helyen kellene lennie, de sajnos ez a pénzuralom, ami az egész világot átfedi, nagyon nagy hatással van a mi focinkra is. Azonban talán most elkezdődött egy jó irány, mert a Fradi azért egy nagy lehetőség a befektetőnek is. A régi játékosainkat, értékeinket meg nagyon meg kell becsülnünk, mert igaz Varga Zoli most sajnos elment közülünk, ő már egy jobb helyen futbalozik, de vannak még köztünk Albert Flórik, Vincze Ottók, Nyilasi Tibik, most pedig a Lipcsei Peti is ehhez a legendás társasághoz tartozik. Az ő kezükben nagyon sok lehetőség lenne, hogy megerősítsék a fiatal gyerekek hitét, hogy érdemes focizni. Nagyon jó esemény volt, remekül éreztem magam és minden jó, ha a vége jó nyertünk is. Ebben a Fradiban a kezdetek, az alapok már megvannak. Erre kell építkezni. Üdvözlök minden Fradistát és Hajrá Fradi!

Istenes Mónika és Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. zöldi írta:

    Őt is és a legendás labdarúgóinkat is meg kell becsülnünk. A helyzetet pedig jól látja, valóban lehet építeni erre a csapatra, csak kell hozzá egy kis pénz is. Zseton nélkül nem fog menni. Érjünk oda a hatodik helyre, megjegyzem már előrébb lennénk, ha csak három döntetlenes meccset hoztunk volna… Gyerünk gyerekek, a Vidi meccs is fontos, de a lényeg, hogy a Dózsát elkenjük itthon!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 18. 12:25

  2. Antanténusz írta:

    A hatodik hely elérhető, el is kell érni! Kóbornak örülök, remélem ránktalál az összes hírességünk, mert az azt jelenenti alakul a csapat.

    Hozzászólás ideje: 2010. április 18. 13:10

  3. Herkules írta:

    Ott volt a Kóbor???? nem is láttam :O biztos nem a póóóór nép között ücsörgött,azért nem láttam.

    Hozzászólás ideje: 2010. április 18. 16:50

  4. Janokiraly írta:

    Orulok,hogy regi,nagy kedvencem ilyen optimista,de ha megnezi a tabellat,nagyon nehez lesz a 6.hely,ami egyebkent sem FRADI-féle eredmenyesseg.
    Azt meg sem kerdezem,mikor az nb2-ben voltunk,miert nem lehetett ot latni,hallani,olvasni?!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 18. 18:30

  5. Franto írta:

    Belekötni mindenbe és mindenkibe lehet! és ha el is olvassátok a cikket, akkor láthatjátok, hogy cseppet sem az nb2 miatt hagyott fel a meccsre járással.
    attól meg, hogy valakit nem láttok, még ott lehet! egyébként meg ki menjen a VIP-ba, ha nem egy Kóbor János???

    Én kimondottan örülök, hogy eljött és annak is, hogy jól érezte magát! Nagyon bízom benne, hogy nem csak egyszeri alkalomról volt szó és sok győzelemnek fogunk még együtt örülni Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 19. 11:45

HOZZÁSZÓLÁS