2024. március 28. csütörtök

A két edző szópárbaja

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 9.

A derbire hangolás sorában az edzők következnek. Megkerestem mindkét szakvezetőt, akiknek gyakorlatilag ugyanazokat a kérdéseket tettem fel.

Újpest: Mészöly Géza

– A hétvégén ismét derbi következik. Hogy érzed, sikerül megőrizned a Fradi elleni veretlenségedet?
– Ez természetesen jó lenne, hiszen minden edző és játékos arra törekszik, hogy sikeres legyen. Amikor pedig kialakulnak ilyen sorozatok, akkor természetesen az ember szeretné ezt minél tovább tartani. Bízom benne, hogy ezen a szombati találkozón, ami egy kiélezett csata lesz, tovább tudjuk növelni a sikereinket. Ebben az évben egy nagyon erős Ferencváros szerepel a bajnokságban és egy nagyon jó lendületes dinamikus focit játszó Újpest is megmutathatja magát. Reményeim szerint, két futballozni akaró együttes találkozik egymással és ebből egy nagyon jó mérkőzés alakulhat ki. Természetesen annak szorítok, hogy a mérkőzés után az Újpest hívei örülhessenek inkább.

– Mit vársz ezen a mérkőzésen a Fraditól?
– Arra számítok, hogy a Ferencváros azt a játékot próbálja majd játszani, amit a Győr ellen sikerrel koronázott meg. Azt gondolom, hogy függetlenül attól, hogy idegenben, a Szusza Ferenc stadionban fognak pályára lépni, megpróbálnak majd ugyanazzal a hatékony támadójátékkal fellépni már az első perctől fogva. Az Üllői úton egy nagyszerű támadó focit mutattak be, egy hatékony védekezéssel együtt, ezért tudjuk, hogy nekünk nagyon maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy számunkra ez egy sikeres mérkőzés legyen.

– Ki az, aki a Fradiból leginkább veszélyeztetheti a veretlenségedet?
– Nagyon sok játékos van, aki mérkőzést tud eldönteni a Fradiban. Egyből ilyen a két támadója, akik gólt szereztek a Győr ellen is, de tudnám említeni még Rósát is, aki már több derbin is részt vett és mindig jó teljesítményt nyújtott. Ő egy olyan játékos, aki mindenre képes, de a védőket is megemlíthetem, Balogot, Csizmadiát, vagy a középpályáról Józsi Gyurit és Marótit. Valójában felsorolhatnám az egész csapatot, hiszen Tóth Bence is rúgott távolról már gólt, Andrezinho is veszélyes támadó. Minden egyes játékosa olyan most a Ferencvárosnak, aki képes a gólszerzésre.

– Egy képzeletbeli focipiacon, ha alkudozásba bocsátkoznának veled, akkor mi az, amiért cserébe, odaadnád ezt a három pontot?
– Ezen még nem gondolkodtam, de azt tudom, hogy nagyon sokat ér. Ez edzőként is sokat jelent és most pont olyan helyzetben vagyunk, hogy ez lélektanilag is nagyon fontos. Mivel megélhettem már egy pár derbit, így tudom, hogy utána mekkora boldogság öntötte el mind a szurkolókat, mind pedig a játékosokat egy ilyen győzelem után. Nagyon törekszünk rá, hogy ez most is így legyen és szinte mindent odaadnánk érte, ha most szombaton győztesen hagyhatnánk el a pályát.

Ferencváros: Prukner László

– Mészöly Géza eddig veretlen a Fradi ellen. Hogy érzed, sikerül megtörnünk az átkát?
– Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mérkőzésből. Igyekszem nem foglalkozni az ilyen tabukkal. A mérkőzésre készülünk minden szempontból és ha sikerül jól játszanunk, amit remélek, akkor méltó ellenfelei leszünk a Megyeri úton is az Újpestnek.

– Mit vársz ezen a meccsen az Újpesttől?
– Két hasonló erősségű csapatról van szó, egy ilyen rangadó az mindig háromesélyes. A találkozó pillanatnyi fordulópontjai eldönthetik a meccset mindkét oldalra. Én azt várom az Újpesttől, hogy ahogyan eddig is, úgy most is szervezett, agresszív támadófocit fog játszani, tehát erre készülünk.

– Ki az, aki leginkább veszélyt jelenthet számunkra az Újpestből?
– Az Újpest tele van tapasztalt, rutinos, rangadókat megjárt játékosokkal. Ilyen Rajczi, Sitku, Tisza, Simek és válogatott játékosuk is van a védelemben. Takács, Vermes, sok csatát megjárt játékosok. Tele vannak rutinos, sok NB 1-es mérkőzést megvívott játékossal, ebből a szempontból inkább a mi csapatunk a tapasztalatlanabb, mint az Újpesté.

– Egy képzeletbeli focipiacon, ha alkudozásba bocsátkoznának veled, akkor mi az, amiért cserébe, odaadnád ezt a három pontot?
– Ez egy kemény kérdés. Ez egy nagyon fontos három pont, de az összes többi meccsért is három pont jár. Lélektanilag azonban nagyon fontos, hiszen nagyon sokan szurkolnak mindkét oldalnak. Mindkét szurkolótábornak a saját klubja egy életérzést jelent, ezért fontos különösképpen mindkét csapat számára ez a mérkőzés. Én hétről-hétre a következő meccsre készítem fel a csapatomat és ez is egy következő meccs, ami természetesen kiemelt fontossággal bír. Szakmai szempontból ez ugyanúgy három pont mint a többi, életérzés szempontjából azonban sokkal több.

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS