2024. április 19. péntek

Elmúlt a nap!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 11.

Úgy érzem, a nap indítására megjelent jegyzetemre, miszerint “Eljött a nap!”, feltétlenül reagálnom kell. Akkor is, ha a történtek után éppen keresem a szót, keresem a hangot.

Vártuk, felfokozott állapotban vártuk ezt a napot, ami számunkra horrorba hajlott. Mindenki szeret álmodni. Valljuk be, nem csak szépeket álmodunk, olykor rémálmok is becsúsznak. Ez a nap ilyenné lett, egy beteljesült rémálommá.

Ha egy rémálom beteljesül, akkor nem álmodunk többet? Ez nem tőlünk függ, ezt valami felettes erő irányítja. Persze, hogy álmodunk, jót is, rosszat is. A Fradival kapcsolatban is így van, álmainkat nem adjuk fel. Nem adhatjuk fel! Senki sem kövezhet meg minket azért, ha ezek az álmok továbbra is szépek mernek lenni. Ilyenek vagyunk! Ezért mondják, hogy zöld a vérünk, zölddé vált lelkünk. A zöld a remény színe is. És mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.

Közhelyek? Lehet! De aki valóban ennek a csapatnak szurkol, az nem tekintheti annak, neki ez az élete. Van, aki a történelemben keres vigaszt. Egy-egy ilyen katasztrofális vereség a legnagyobb ellenféltől rövid időn belül dicsőséges győzelemmé lakul. Mert ahogy a szintén Fradista Csiszár Jenő szokta volt mondani, “A Jóisten mindig ikszre játszik.”

Igen, így volt ez a történelemben is, hogy csak a legklasszikusabbra utaljak, 3-8 után néhány éven belül jött a 7-1. Biztos vagyok benne, ez a 0-6 is méltó választ fog kapni a közeljövőben. Az sem baj, ha nem ugyanabban a bajnokságban. Mert a statisztikusok arra is emlékeznek, az imént említett 3-8 ellenére az adott bajnokságban a Fradi lett a bajnok, míg a 7-1-es visszavágás évében éppen az Újpest.

Történészek és statisztikusok után máris jöhetnek a jelekben hívők. Jól van ez így, ne is vágjunk vissza tavasszal, legyünk inkább bajnokok.

Minden rosszban meg kell találni a jót, minden körülmények között Fradistának kell maradni. A bajban ismerszik meg, ki is van igazán velünk. A sikerek idején könnyű a zászló mögött vonulni, ilyenkor kell igazán megmutatni, hogy most is tudunk. Mert a Fradi, a mi Fradink az elmúlt két meccsen már játszott, észre is vettük, fennhangon világgá is kürtöltük. Álmodom, hiszem, tudom, a Fradi nem felejtett el játszani. Játszik, ha hagyják! Mert az elmúlt hat forduló történései bizonyítják, van akinek ez nem tetszik. És tesz is ellene. Három olyan kiállításunk volt, ami utólag bebizonyosodott, messze nem volt az. Mi persze, azonnal is tudtuk, ám ettől még tény, ami tény. Lehet, hogy ezentúl erre is készülni kell az edzéseken?

Elmúlt a nap! Lépjünk túl rajta, de ne feledjük! Bármily furcsa, talán még ebből is erőt meríthetünk. Mert az biztos, ha ezt a kilencven percet feldolgozzuk, erősebbek leszünk. Lám, automatikusan kilencven percet írok, mikor ez lényegesen több volt. Két esetben az újpestiek tettek róla specifikus örömükkel, amelyet szó szerint is ködösnek lehet nevezni, egy esetben pedig a mi fanatikusaink. Provokálták őket? Gondolok az ítéletekre, de akár a hűvös estében őket ért vízsugarakra is. Léptek, kerítést szaggattak. Jó döntés volt? Ha azt vesszük, hogy ezért megint a Fradin verik el a port, akkor bizonyosan nem. Ahogy a játékosoknak meg kell szokniuk a jogtalan emberhátrányos játékot, úgy a szurkolóinknak is hozzá kell szokni a provokációk kikerüléséhez és még nagyobb egységbe tömörülve még nagyobb erőt sugározni. Nem fizikai erőt, hanem a mentális erőt, amely elárasztja a pályát, a zöld gyepet.

Elmúlt a nap! Erősítsük meg hitünket. amelyet soha nem adunk fel. Honlapunk néhány hete a Facebookon is megjelent, olvasóinkhoz, a velünk egyetértő Fradistákhoz ott is tudunk szólni, ahol ők is könnyebben hozzászólnak a közösségi oldal természetéből adódóan. A szomorú est utáni néhány percben örömmel fedeztem fel olyan hozzászólásokat, mint

Aki Fradista, az most is Fradista! Mindörökké Ferencváros, csak azért is Ferencváros!!! (Tibu)

Nem baj legközelebb visszakapják a lilák! Hajrá Fradi!! (Pölcz Zoltán)

Együtt leszünk jóban rosszban. (Frisch Renátó)

Én a csapatban nem csalódtam ugyanúgy szeretem a Fradit! Nem kellett volna jogtalanul így belenyúlni a meccsbe!
+ A 92. percben Tisza kézzel sodorta be a hatodik gólt, de a bíró megadta, Grat a liláknak mert ezeket a segitségeket maximálisan kihasználták! A visszavágon én is ott leszek és visszük a poklot:)
és mi 11-11 ellen fogjuk öket megverni!!!! Hajrá Fradi! (Christofer Muki Perge)

MINDÖRÖKKÉ, jóban-rosszban, de azert szerintem vélemenyt mond valaki, még ugyanúgy olyannyira FRADISTA és szereti clubját és SOHA NEM GONDOLJA MASKÉPP, EGY ÉLETEN AT KITART, mert én biztos hogy MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!!! (Ilyen vereség nagyon fáj, ha nem lennék ideges, nem fájna – akkor nem volnék igazi FRADISTA) (Pásztor Róbert)

Fradisták! Tavasszal otthon megkapják a poklot, ahol (remélhetőleg) bírói segitség nélkül, egyenlő létszámban, kezezős gól nélkül múljuk felül őket! Nem is kicsit!

Szánalmas a magyar játékvezetés, elképesztő…

A csapatnak meg nagyon nagy feladat lesz ezt a vereséget a lehető legjobban feledtetni, velünk, azokkal, akik egy ilyen után is ott vannak mellettük.

Sok sikert tudok kivánni hozzá!

CSAK A FRADI! (Porteleki Péter)

Rosszul esett ez a vereség, de az én szivem Zöld-Fehér marad Örökre!!! (Osvát Marcsi)

Hát ez most szépen becsúszott de ettől még lehetünk bajnokok! (Fridrich Gyula)

MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS! (Tordai István)

Hajrá Fradi és nem volt jogos Heinz kiállítása!!!!!!!!
“Szívünk zöld-fehér, mindennél többet ér” (Nagy Nikoletta)

A MI SZERZŐDÉSÜNK EGY ÉLETRE SZÓL!!! még 6-0 után is, még 60-0 után is….Rég aláztak meg engem, minket ennyire… (Szabó Ádám)

Egy igazi Fradista a vereséget is felemelt fejjel, büszkén viseli.A hűség soha nem hal meg!!!!….hiszen “akkor is győzünk,hogyha kikapunk”…..MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!!!!! (Bodó Kitti)

Öröm volt ilyeneket olvasni, hiszem, ezek a vélemények vannak túlnyomó többségben! Ha ez igaz, akkor elmúlt ugyan ez a nap, mi mégis erősebbek lettünk.

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

17 hozzászólás

  1. Kriszpi írta:

    Sziasztok én még mindig nem hiszem el valaki ébresszen fel a rémálomból.
    nem tudom még felfogni sem de mivel sajnos mindenhol látom és sokan felhívtak szekálni
    így el kell hinnem és emelt fővel vállalom és mindenkinek aki szereti a FRADIT el is viseli még ha fáj is aki meg balhézik az nem FRADISTA és Prukit és a Srácokat nem kell bántani kifogtak 1 rossz napot senki nem tökéletes. ne csak akkor szeressétek a Fradit mikor megy a szekér hanem akkor is mikor nem megy. bár sajnos itt nem fogják ezt fel amit már sok helyen felfogtak meg az mlsz is csak erre várt most majd jól megvágnak minket pfff na mind1 én emelt fővel elviselem és akkor is hajrá Fradi
    (Krisztián)

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 22:31

  2. ftc ireland írta:

    Egyetertek Krisztian,nehezen foghato fel es hihetetlen de sajnos igaz de elore kell menni,jott egy fajo vereseg,jon sok-sok boldogito gyozelem,kitartas,jo uton haladunk,van mikor begbotlik az a munka amit elkezdunk,de a vegeredmeny a fontos es en abban pozitivan bizok,HAJRA FRADI,MINDOROKKE FERENCVAROS!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 22:43

  3. fradista666 írta:

    Újpest, 2010 szeptember mit tudom én hanyadika. jól megszívtuk, na de sebaj. Ami itt folyik az MLSZ portáján, ahhoz még Jasszer Arafat sem adná a nevét az “Egy palesztin terrorista emlékiratai” könyvében, el lehet olvasni és akkor majd rájöttök sokmindenre.Csalás+hazugságok+ pénz=ML… Na húzzatok el a Himalájára, aztán gyakoroljátok az önkritikát! Egyet mondhatok, továbbra is CSAK A FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:04

  4. Roland írta:

    A qva életbe ezt jól megszívtuk wazze!Ez azért nagy szégyen.Lesz még Magyar feltámadás!Hajrá FRADI!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:22

  5. fradiboy írta:

    Miért lett elcsalva a meccs?? Na miért? akármilyen jó vagyunk, akármilyen nagytudású edzőnk van, kicsinálnak minket. Miért???? Egyetlen, Zöld Istenünk hozd ezekre a becstelen népekre a rontást, mert akkor lesz itt újra igazság, ha ezek a csalók eltűnnek. Lali voltam Békésmegyéből.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:34

  6. Kriszpi írta:

    Fradiboy

    azért kérlek mert FRADI ennyi a lényeg. mint mikor eltiltották a játékosunkat elismerték
    hogy jogtalan volt de kit érdekel. videó után nem vonnak vissza ítéletet de akkor ne is büntessenek videó után mert ez Így Ki B..tt igazságtalanság a riporter egyből mondta
    hogy kéz aztán azt a gólt is megadta ez a … bíró és itt jön az igazság amit ETO ellen is műveltek tegnap meg amit ma a FRADI ellen hát Und…ó Ma… Biró hejj hejj.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:43

  7. GreenyNorbi írta:

    Ez fájdalmas nap volt, egy igazi K.O. Vannak csapatok, amelyek ettől összeomolnának. De mi a Fradi vagyunk és én biztos vagyok benne testvéreim, hogy mi ebből is felállunk. Mert képesek vagyunk rá, hisz mi vagyunk a Ferencváros! Most és mindörökké! Jóban-rosszban veletek!! Kitartunk jöhet bármi!! Fel a fejjel és csak előre!! Frankcity forever!!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:46

  8. ErkölcsErő írta:

    Prukner, a szurkolók felé tanúsított pozitív hozzáállása miatt jelesre vizsgázott a mai meccsen. Az újpesti brigád és a kezüket fogó befolyásos hatalmak most azért gondolkodjanak el, hogy meddig mehetnek el a Fradival szemben. Ezzel a sportpolitikával a munka értéktelenné válik, az érték megsemmisül és a csapat minden további, erőn felüli igyekezete hiábavaló lesz. Ettől függetlenül belénkégett a Fradi több mint százéves múltja, és akkor is, ha a jelene aggasztó, a jövő továbbra is a Fradikáé marad.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:48

  9. fradiboy írta:

    Kriszpi barátom, igazad van, teljesen mindegy, hogy mennyire játszik jol a csapat, minket fognak sz..atni. Nem sokáig, mert a Fradi az a Fradi, és akkor kicsináljuk őkeeeet!!! Fel a fejel, ferencváros!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 11. 23:58

  10. Antanténusz írta:

    Magam alatt vagyok rendesen, de feladni nem szabad. Nem is tudom mit írjak, bevallom rég volt ilyen, de elsírtam magam. Most viszont már előre nézek és bízok a csapatban. Elértünk sikereket és most nagyon fájó ez a vereség, de fel kell ébrednünk, most tudjuk majd megmutatni, mekkora a tartásunk igazán!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 00:06

  11. fradista666 írta:

    Antanténusz figyelj! Itt már kevés a könny, itt már nem szabad sírni, ha fáj! Itt cselekedni kell, mint azt a jó öreg nagyapám mondotta, amikor kihalt a birkaállománya, mert a szomszéd cigány bosszúból megmérgezte őket. Azt mondta az öreg: Mi nem sírunk, hanem cselekszünk. Ezt fogjuk csinálni, és a vezetőségnek is ezt üzenem, hogy cselekedjetek, tegyetek ennyit meg a Fradiért!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 00:10

  12. Antanténusz írta:

    Lefekszem, holnap majd talán rájövök álmodtam az egészet. Azt hiszem egy darabig emlékezni fogok erre a napra. Köszönjük MLSZ!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 00:23

  13. balu írta:

    Nyolcast adott a sport, hihetetlen, komolyan, az hogy egy ilyen mecsbe így belenyúlnak, értelmetlen az egész, teljesen értelmetlen a jelenlegi magyar focit még egy picit is komolyan venni, nevetséges az egész, komolytalan és idegesíttő. 6.g…ól kezezés volt. Viszont az tény hogy nincs védelmünk, Balogh lassú, Junior meg…, csatársorunk is, még az újpest fiatal tehetségeire épít nekünk is ezt kéne, tönkre tették a fradit, ez van, mindenfajta felelősségre vonás nélkül lenyúlták a pénzeket és a klubb képtelen utólérni önmagát, talán valamikor majd sikerülni fog neki. Én 1980-óta vagyok szurkoló, nagy Nyilasi rajongó voltam, vagyok és ezer szerencsém h a nyolcvanas évekhez képest főleg a 2000-res évek fradijához már nem lehet a leírt okok miatt annyira kötődni, mert ha lehetne ezen a vereségen nehezzen tudnám túltenni magam. A szerencsétlen újpestiek meg elhiszik hogy valami nagyot csináltak, pedig csak egy alabpól közepes, szétesett, bíró által sújtott csapatot szétkontráztak és minden bejött nekik. Nagyon sajnálom, hogy idáig fajultak 30 év alatt a dolgok a Ferencvárosnál, nagyon sajnálom, komolyan, és sajnálom Nyilasi Tibit is, meg a régieket is, hogy ezt a bohózatot kell nézniük, kommentálniuk, ami ma magyar futball címén folyik.Bővebben

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 11:20

  14. Zsozsó írta:

    Sziasztok!

    Az én véleményem az, hogy az első 30 percben enyhe mezőnyfölényben voltunk helyzet nélkül, de a kapott gól után visszaestünk és akkor úgy tűnt, hogy nehéz lesz pontot mentenünk. A kiállítás végül eldöntötte a mérkőzést, de a mocskos bíró alázta meg 111 éves történelmünket. Most már tendencia, hogy jogtalanul szórják a pirosakat a Fradi játékosoknak. Böőrt már az első félórában kétszer is kiállíthatta volna, de ha csak sárgát ad, akkor is bejezte volna, amikor Tóth Bencét elkaszálta.
    Ettől függetlenül, mivel nem a védelemből állítottak ki embert, gyengék voltunk hátul. Azonban biztos vagyok benne, hogy a kiállítás nélkül szorosabb lett volna a végeredmény. Persze két gólnál a kapufa is ellenünk volt, tavasszal mi háromszor találtuk el, egyikből sem lett gól. Ez meg a szerencsétlenség számlájára írható. Mindenesetre bosszantó, hogy mindenhol úgy cikkeznek, hogy a Fradit kiütötte, meg csúnyán elverte az ÚTE! A bírói csalást nem emelik ki…

    Zsozsó, Kanizsáról

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 15:21

  15. Tyson írta:

    Sziasztok. Nem hittem a szemeimnek, ez a kutyaütő lila bagázs nekünk 6-ot rúgjon? még akkor is ha Heinzet kiküldték,ami sztem nem volt jogos. De hát akkor is fiúk…liláktol 6-ot?,????ez SOKKOLT!!!!!!!
    de nem adhatjuk fel, innen kell felállni, és megmutatni mindenkinek főleg a balf*sz mlsz-es köcsög*nek…akik szivatják a fradit ahová csak megy.
    Ez a csapat nagyon jó csapat ,,és alakul,,Prukner szerintem ma itthon a legjobb szakember, szal MINDENT BELE!MINDÖRÖKKÉ FRADIKA!!!!Életemet és véremet a FRADIÉRT!!!!!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 16:50

  16. Kriszpi írta:

    Szeva Tysontesa igzad van de 17 edikén el kell menni a nyiltnapra és biztatni kell öket hisz nekünk ők az istenek… ha jol ha rosszul megy

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 12. 17:29

  17. bockor írta:

    Az nyílvánvaló, hogy aki egy ilyen vereség után elfordul a csapattól, az sosem volt Fradista. Kint leszek a Siófok ellen és buzdítani fogom a csapatot.
    Solymosi valóban csúnyán belenyúlt a meccsbe, nagyon nagy része van a történelmi vereségünkben. Vezetőségünknek kutya kötelessége lenne erre felhívni a figyelmet és nyílt levélben tiltakoznia az mlsz-nél. Ez már a 3. jogtalan kiállítás a szezonban. A les és a kezezős gólról nem is beszélve.
    De ne menjünk el szó nélkül a csapat teljesítménye mellett sem. Mészöly lejátszotta Pruknert, a játékosaink ijedten és zavarodottan futkároztak a pályán. Erre az emberhátrány sem lehet mentség.
    Azért persze, Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 13. 19:07

HOZZÁSZÓLÁS