2024. április 18. csütörtök

Az FTC-Siófok mérkőzés számai

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 21.


Játékosaink egyéni statisztikája a Siófok elleni hazai mérkőzésen.

Az Újpest elleni vereség után csapatunk hazai pályán javíthatott a Siófok ellen. A javítás sajnos nem sikerült. Csapatunk végig fölényben játszott, ennek ellenére a befejezések nem sikerültek jól. Nézzük milyen számok születtek játékosaink egyéni megmozdulásaikor.

Az első félidő számai:

Az első negyedóra, húsz perc most sem sikerült rosszra, helyzetbe sem került az ellenfél, a félidő közepén azonban két komoly elfutással jelezték, veszélyesek lehetnek, ha nem figyelünk oda. Összességében ebben a félidőben nekünk voltak lehetőségeink, Rósa például háromszor is kísérletezett, de olyan igazán komoly helyzetünk sajnos nem volt, Rósa távoli lövésénél védett igazán nagyot a kapus és a lesgólunk, ami komolyabb veszélyt jelentett, így igazságos lett volna a félidei döntetlen – azonban megint kaptunk egy átíveléses gólt, sajnos ugyanúgy, mint Újpesten az első gólnál.

Junior az ellenfél akciójánál kilépett a védősorból, szabálytalankodott, földre került ő is, pechünkre a bíró előnyszabályt adott, az akció továbbment, így Junior nem ért vissza időben a helyére, Andrezinho pedig késve zárt a helyére. Szerencsétlen szituáció volt, ráadásul Homma rosszul találta el a labdát, pechünkre behullott…

A második félidő számai:

Itt végre elkezdtünk passzolgatni, Andrezinho behúzodott középre és rövid passzokkal próbáltuk építeni támadásinkat, amíg volt hozzá türelmünk. Rodenbücher beállásával, ha jól láttam Junior feljebb lett tolva a szélen, én az ebben a félidőben nyújtott játékáért megdicsérem, az egyik leglendületesebb játékot nyújtotta, zakatolt végig, a meccs hajrájában a jobbhátvéd poszton szabálytalankodott, szóval szinte mindenhol ott volt.

Felírtam még azt, hogy a 68. percig, az újabb góljukig helyzetig sem jutott a Siófok. Milyen a foci, a második siófoki gól előtt nem sokkal volt Rósa begurítós akciója, ahol Pölöskey nem tudott gólt szerezni, előtte pedig Schembri elleni fault a 16-oson belül, amit szőrösszívűen nem fújtak be…

Andrezinho és Maróti rengeteg támadásban benne volt, ez a játék, még ha most nem is volt sikeres, de emlékeztetett a korábbi, rövid passzos, sikeres mérkőzéseink egyes periódusaira. Nagy kár, hogy nagyon rohant a csapat és nem volt meg a kellő megfontoltság, ravaszság.

Összesítve a számok:

A középpályán az alábbi védekezési számok jöttek ki:

Nézzük az ívelgetést, ami most a nagy sietségben kicsit több volt:

Most többet íveltünk előre a 16-osra, mint szoktunk, picit több volt az, ami nem sikerült jól.

A szélen, ha elfutottunk, az így sikerült:

Most viszonylag sok talált társat, de sajnos nem lett belőle, csak 1 gól.

Gólszerzési kísérleteink:

Sok a vörös, dolgoztattuk a kapust, de nem adtunk neki igazán sok nehéz feladatot.

A kísérletek szám szerint így oszlottak meg a játékosaink között:

Szabálytalanságok:

Nem is annyira érdekes módon, de ismét az ellenfél számai domináltak. Azért ezek a számok elgondolkodtatóak, ha azt nézzük, hogy mi kevesebb esetből komolyabb lapokat kapunk, mint ellenfeleink.
Ez a mérkőzés egy régi tételt bizonyított ismét, hogy bizony a kötelező győzelmek sokszor sokkal nehezebbek, mint azt gondolnánk. Természetesen elkeserítő, hogy nem nyertünk, de talán az reménykeltő lehet, hogy bár nem játszottunk jól, de a mérkőzésen azért látszott, hogy ez a csapat jobb az ellenfelénél. Mégg nincs minden veszve, ki kell mászni a gödörből, egy győzelemre vagyunk a dobogótól, menni kell előre!

Nehéz feladat következik, a szerdai Magyar Kupa meccs után vasárnap a Vasashoz látogatunk, akik köztudottan „jó háttérrel” rendelkeznek, idén pedig újult erőre kaptak. Szervezett szurkolóink azonban visszatérnek, bízom benne, hogy EGYÜTT sikerül jó eredményt elérni csapatunknak!

Hajrá Fradi!

Sinka András (eagleeye)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. bockor írta:

    Szia Eagle!

    Bár messze voltam az esettől, de a 2. kapott gólunk potyának tűnt. Viszont volt 2 tökéletes mentése Ranilovicnak, a ziccerben kilépő csatárral szemben.
    A védekezésünk láthatóan szétesett. Balog csak rombolni képes, de sokszor így is megverik. Csizmadia bizonytalan, Junior láthatóan nem érti a 3 védős játék lényegét.
    A középpályán Maróti és Józsi egymást oltják ki. Bence nagyon akart, de tiszta görcs, Andrezinho rengeteg rossz megoldást választott.
    Rósa mindenhol ott van, de semmi haszna, Abdi hiába veri meg az emberét nincsenek társai, Schembri hozta magát, én csak Őt tudom dícsérni.
    Aki értette az Abdi-Pölöskey és a Tóth-Kulcsár cserét, kérem jelentkezzen!

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 21. 10:38

  2. eagleeye írta:

    Szia bockor!
    A három védős rendszerhez hibátlan, tökéletes játék kell védőink részéről.A győr ellen ezt meg tudták játszani a srácok és még a Videoton ellen is hellyel-közzel.Az újpest meccsen már nem sikerült és most sem, a Siófok ellen.
    A gólnál, mint írtam, Junior azért nem ért vissza a helyére, mert előtte fellépett és faultolta az ellenfelet, amit pechünkre tovább engedett a bíró, Andrezinho pedig nem zárt vissza jól Junior helyére.Valóban hibázott/hibáztak, de azért nem temetném Juniort, hiszen fiatal még nagyon (majdnem egykorú Fülöppel), ráadásul feljebb tolva elképesztőt játszott a balszélen.Szerintem.
    A cserékkel, mint szurkoló, a meccsen nem értettem egyet, a lecseréltekben rejlő váratlan megoldások elvesztése miatt, visszanézve a meccset, a második félidei gyengébb játékuk miatt azonban azt mondtam, hogy megértem valahol a cseréjüket.A nagy baj az, hogy a két beállt játékosunk nagyon messze van a top formától és sajnos, ahányszor látom őket játszani, úgy érzem, nem tudnak nagyon segíteni a csapatnak(jelenleg).
    A meccs hajrájában, ha nem Pölő megy egy az egyben kapura, hanem Abdi, valószínűleg döntetlen a meccs, de ezt már nem tudjuk meg soha.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 23. 12:09

HOZZÁSZÓLÁS