2024. március 29. péntek

Újra győzelem! A Vasas-FTC mérkőzés számai

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 29.

Egy gyönyörű győzelem, amellyel csapatunk felállt a padlóról!

Kétség sem fér hozzá, csapatunk összeszedte magát és elkezdett visszakapaszkodni az őt megillető pozíció felé! Úgy zártam múlt hét elején soraimat, hogy bár a vereség elkeserítő, de az látszott, hogy csapatunk játékban jobb az ellenfelénél… Ezúttal is bizonyították, hogy jobbak. Ráadásul a megfontoltság, a higgadt, eszes első félidei játék meghozta azt az előnyt, ami kitartott a meccs végéig. Kétségtelen, a vége azért lehetett volna nyugodtabb, de ne legyünk telhetetlenek, a végeredmény így is meggyőző!

Az első félidő számai a következők:

A passzok számai igen magasak, a labdaszerzés és szerelés is jónak mondható szinte minden csapatrészben. Az tizenhatos felé történő ívelés minimális (2 alkalom!). Miljkovic lendületes megindulásainál üggyel-bajjal szereltek csak az ellenfél védői, Schembri pedig ficánkolt, mint hal a vízben! Az ő lendületes játékuk miatt mindig meg lehetett őket előrefelé játszani.

Miljkovic (aki a kupameccsen megmozdulásaival már megkedveltette magát, meg is jegyeztem akkor) oroszlánrészt vállalt az első gólunkból. Zseniális betörése a védők közé váratlan és meglepő volt, már ezért megérte őt a kezdőbe állítani. Látszik, hogy még össze kell szoknia a társaival, azonban, ha így folytatja a jövőben, akkor fiatal kora ellenére ő is kedvenccé válhat.

A második félidő számai:

A második félidő játékát nézve kis hiányérzetünk lehet, legalábbis az első félidő teljesítményéhez képest. Védőink például csak tisztáztak vagy kivágták a labdát, nem volt már az ő zónájukban labdajáratás. Persze ez a Vasas miatt is volt, hiszen ők feltolták a csapatukat, 1-3 után már a középpályán sem igazán tudtuk tartani a labdát. Ekkor főként a Vasas adogatott és próbált építkezni. Miljkovic és később Schembri lecserélése után előre már nem tudtunk úgy játszani, mint korábban. Ennek ellenére Andrezinho és Józsi akár még egy akción belül is betalálhatott volna, de ezt a félidőt szerintem játékban elvesztettük, szerencsére ez az eredményben nem mutatkozott meg. Rósát mindenképpen dicséret illeti, amiért Lázok beállta után visszalépett és igen sokszor szerelt hátul.

Összesítve ezek lettek a számok:

Középpályás védekezés:

Rósa a meccs végi visszavontabb szerepe miatt kiemelkedőbbet „produkált” ezen a téren, Maróti ebben a műfajban “verhetetetlen” 🙂

Ívelgetések:

A sikeresség szempontjából vizsgálva nagyjából az átlagosnak mondható arány jött ki, azonban ami feltűnő volt, hogy a 16-osra minimális számban íveltünk előre! Talán a legkevesebbszer, amit eddigi meccseinken számoltam. Úgy gondolom, ez is a taktikánk része volt, hisze a magas Vasas védőkkel szemben alacsony csatáraink voltak.

Szélsőjáték:

Kevés alkalommal mentünk el szélen, mégis a három gólunkból kettőt így szereztünk meg. Úgy gondolom, ez igazán figyelemre méltó!

Lövések:

Három gól, a Vasas kapusát három akcióban négyszer „teszteltük”.

Játékosaink befejezései:

Schembri majdnem minden meccsen az élmezőnyben, csak így tovább!! Miljkovic is, alacsonyabb termete ellenére a felé ívelt magas labdákat igen jól fedezte le, labdavesztéseit általában az ellenfél létszámfölénye okozta.

Szabálytalanságok:

A sporttv néhány szabálytalanságot nem húzott be a közvetítés alatt (kb. 2-t) és bár Kassai igyekezett mindent lefújni ellenünk (elképesztő, milyen apró dolgokat fújt le időnként), ebben az összevetésben mégsem „nyertünk” olyan sokkal. Sőt, hosszú ideje most történt meg először, hogy mi szabálytalankodtunk többet. (Zárójelben annyit azért hozzátennék, hogy Belounesz a mérkőzés elején nagyjából négy esetben dobta el magát úgy, hogy hozzá sem értek, Kassai pedig szépen megette ezeket.)

Összességében azonban elmondható, hogy ismét egy korrekt játékvezetést láttunk, talán ezért is lett az a vége, ami…?!

Sokat nyertünk ezzel a mérkőzéssel! Visszatért a csapat önbizalma, visszatért nekünk, szurkolóknak a hitünk, hogy az elmúlt hetek pofonjai remélhetőleg csak kisiklások voltak. „Lett” egy SCHEMBRI-nk, reményt keltően állt be egy új fiúnk, Miljkovic!

Kell ennél több? Igen kell! Hasonló folytatás, pénteken az MTK elleni otthoni örökrangadón!

Egyet ne felejtsünk, sajnos jön Szabó Zsolt is! Csapat, vigyázat!

Szurkolótársaim!
Tizenketten jönnek, legyünk mi is tizenketten! Zúgjon a HAJRÁ FRADI!

Sinka András
(eagleeye)

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

8 hozzászólás

  1. KBalu írta:

    Hejj, mint egy FM-es játék :D:D. Nagy gratula a melóhoz.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 10:05

  2. eagleeye1899 írta:

    Szia KBalu!

    Milyen az az FM-es játék? 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 11:07

  3. Franto írta:

    Hát ezek szerint nagyon jó.. 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 15:25

  4. trebla77 írta:

    A hétvégén ugyanilyen összesítésre számítok.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 18:28

  5. bockor írta:

    Szia Eagle!

    Bele kell, hogy kössek, az amúgy precíz munkádba 🙂 Ha Juniornak nem lett volna passz hibája, akkor nem kapunk gólt. Ráadássul én 2 olyan beadására emlékszem, amit a hozzá legközelebb álló védőbe vágott és 1 olyanra ami nagyon mélyre sikerült. Ezen a meccsen jöttem rá, hogy sem előre sem hátrafelé nem tudjuk használni.
    Andrezinho, Miljkovic és Schembri viszont nagyot fociztak, hárman állandó rettegés alatt tartották a Vasas amúgy is rémgyenge védelmét. Stanic és Maróti hasznosan játszott, míg Rósa emberfogóként tündökölt a 2. félidőben. Ez a szereléseinek a számán is meglátszik.
    Rodenbücherrel sokkal stabilabb a védekezésünk, Ő a legjobb formában lévő védőnk.
    Összességében sima, megérdemelt győzelmet arattunk. Már csak állandósítani kéne a formánkat.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 20:15

  6. Franto írta:

    Nekem nehéz bármibe is belekötni, mivel nem láttam csak a második félidőt. Junior nagyon bizonytalan, amit eddig annak tudtam be, hogy szokja a Fradit, de lassan sajnos rá kell jönnöm, hogy ez a bizonytalanság a foci tudásának következménye. Nagyon szimpatikus srác, látszik, hogy akar, küzd, de sajnos ez kevés.
    Prukner egy nyilatkozatában említette az igazolásaival kapcsolatban, hogy télen letisztul majd sok minden, aki megfelel marad, aki meg nem, a megy. nos szerintem Juniorra is gondolt.
    Védősorunkat nagyon szeretném így látni már: Csizi-Tuto-Dragó-Ródi. Ródi nagy meglepetés, de nem kevésbé Rósa második félidei védekező kp. munkája.
    Schembriről Kuntics jut eszembe, Miljkovic, ahogy Bockor írja, nagyot focizott. Stanicnak szerintem ez volt a legjobb meccse a Fradiban.

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 20:56

  7. Franto írta:

    —————–Ranilovic —————
    Csizi——–Tutó—–Dragó—Ródi—
    —————–Józsi-Rósa————–
    –Adrezinho—————Heinz——–
    ——-Schembri——-Miljkovic——–

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 29. 21:01

  8. eagleeye írta:

    Sziasztok!

    bockor: gonosz vagy, hogy kötözködsz 🙂 a blokkolt beadási kísérletet elképzelhető, hogy nem húztam be Juniornak, azt hiszem, ami mélyre sikerült, azt szélső beadásnak vettem és az fel lett tüntetve “rossznak”, bár valóban, még nem volt a 16-os vonalánál.
    Juniorban részben egyezik véleményünk, amúgy mintha a számból vetted volna ki a szavakat 🙂
    Junior annyi idős, mint Fülöp, ezt sokszor hangsúlyozom.Hibázott már, főként helyezkedésbeli gondok vannak/voltak nála, ez tény.Az is tény, hogy tőle az edző elvárja, hogy fellépjen időnként a kpályára/kilépjen a védősorból.A siófok ellen is a gólnál ez történt, faultolt is, pechére nem állították meg a játékot.Elesett, így nem ért vissza a helyére.
    A Vasas ellen már az övé volt a labda, kivághatta volna taccsra, ő meg szerette volna játszani, ha jól rémlik.Hosszú indítása elakadt és mivel hátul helyezkedett nagyon, így az egyből jövő kontránál nem volt les, jött lázok.
    Nem mondom, hogy nem hibázott, de hibáinak jó része fiatal korából adódó “rutintalanságból” fakad vagy túlzott lelkesedésből(lásd az említett utóbbi szitu), a helyezkedésén is úgy gondolom lehet javítani.Mezőnyben jó képességű, az 1-1 eket általában megnyeri és nagy munkabírású.
    Szerintem a siófok ellen előre azért használható volt, rengeteget melózott azon a meccsen a szélen.
    Én úgy látom, képes lesz a hibáit elhagyni, szerintem az edző is ezért játszatja.

    De lehet túl elnéző vagyok 🙂 De vállalom, nem tudom nem szeretni a csapatunkat, az olyan játékost pedig nem bántom, akin legalább látszik az, hogy jó akar lenni és megy és csinálja.

    Franto, pont a jobb félidőt hagytad akkor ki…a két félidő közötti számok kontrasztja is mutatja ezt 🙂
    Stanic tényleg a legjobb volt idén szerintem is…

    Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 30. 08:18

HOZZÁSZÓLÁS