2024. április 18. csütörtök

A Kaposvárt is legyőztük! – játékosaink egyéni statisztikája

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. október 20.

Nem volt sétagalopp! Ezt szokták ilyenkor mondani, de a lényegen nem változtat: a Kaposvárt is legyőztük!

Csapatunk a Vasas és az MTK legyőzése után a Kaposvár csapatát fogadta, a válogatott mérkőzések miatti két hét szünet után. A Kaposvár „meccsben maradt”, ők nem pihentek, elmaradt mérkőzésüket pótolták.

Nézzük, hogy az első félidőben milyen számokat produkáltak játékosaink:

Jól kezdtük a mérkőzést, Miljkovic az első 10 percben mesterhármast érhetett volna el, ám a Kaposvár kapusa mindegyik esetben hárított. A Kaposvár is belekezdett, csak ők a szabálytalankodásba… Az első 15 percben már 6-3 volt a „javukra”, ami igen kiemelkedő kezdő statisztika. Voltak még kísérleteink, de ezek nem voltak komoly helyzetek, majd 20 perc után mezőnyjáték kezdődött. A félidő végén jött a büntető. Ekkor a kaposváriak ismét felülkerekedtek: megint a rugdosódásban.

Míg a Fradi 10 félidei szabálytalansága átlagosnak mondható, addig a Kaposvár 19(!) szabálytalansága kiemelkedően magas. Jobb esetben máskor ennyi egy mérkőzésen van! Szinte minden támadásunkat már a mi térfelünkön megakasztottak. Ez nyilván tudatos volt, azonban ezt egy bíró kellő határozottsággal már az elején meggátolhatná, ami ezen a délutánon nem történt meg. Így hozhatott kiemelkedően magas szabálytalanság-számot ez a mérkőzés. Ez a fajta „játék” meglepte csapatunkat, akik talán erre nem is voltak felkészülve.

A számokból látszik, hogy a hosszabb passzokat az ellenfél jól megszűrte. Csatárainkat igen keményen és jól őrizték, sokszor szerelték őket.

A korábbi meccsekhez képest szerényebbek az adogatási számok. A Kaposvár ennek ellenére komoly helyzetig nem jutott.

2. félidő:

A második félidőben érezhető volt, hogy Bede kompenzálni szeretné a büntetőt. Mindent lefújt az ellenfélnek, a szabálytalanságok tekintetében ekkor 7-4-es első 15 percet produkált a javunkra. Azt nem tudom, hogy mennyi köze volt ennek ahhoz, hogy a Kaposvár magára talált, de tény, már Ranilovicnak is kellett védenie, mégpedig egy komoly ziccert Oláh elől. Később volt még egy nagy helyzetük, amikor Oláh visszagurításánál Adriano önfeláldozóan szerelt a kapu torkában. Egyébként ellenfeleink összességében csak távoli lövésekig jutottak.

Csapatunk Heinz beállításakor érezhetően kezdett magára találni, de sajnos mire igazán beindultunk volna, jött Maróti kiállítása. Innentől borult a meccs a finisig, a kaposvári kiállításig. Ebben a köztes időben a Kaposvár mezőnyfölénye valósnak mondható. Ebben az időszakban játékosaink közül néhányan elővették a plusz energiáikat, Rósa például igen aktív lett a szerelések terén. Elmondható mindez Schembriről is, aki még a túlerővel szemben is meglépett néhányszor, bolondot csinálva a védőkből.

Összesítve a számok az alábbiak lettek:

Középpályásaink az alábbi védekező munkát hozták:

Ezen a téren Maróti most is kiemelkedőt produkált. Remélem, Debrecenben valaki tudja majd őt pótolni…

Szélsőjáték:

Nem volt túl sok kísérletünk, ám azok, ha nem is voltak klasszikus értelemben mind sikeresek, némelyik komoly gondot okozott (vagy okozhatott volna, például ha a társak lekövetik Stanic visszagurítását).

Ívelések:

Szokás szerint a mezőnybeli ívelések domináltak, a mennyiségük átlagosnak mondható.

Lövési kísérletek:

Viszonylag sok kísérlet. Ennek ellenére a kaposvári kapusnak az első félidőben csak ötször kellett hárítani, a másodikban azonban nem is kellett neki védenie. Elmondható, hogy a pontosságon még van mit csiszolni, javítani.

Szabálytalanságok

A bírós cikkben részletesebben elemezzük.

Következik a Debrecen, idegenben. Ennél a mérkőzésnél kicsit higgadtabb, pontosabb játékra lesz szükség, de úgy érzem, képes lehet a csapat egy jó eredményt elérni, még úgy is, hogy az egyik központi figura, Maróti nem lehet a pályán. Ahogy esetenként a kaposváriak színészkedtek, úgy a debreceniektől sem áll távol ez a fajta „játék”, ezért vigyázni kell a szabálytalanságokkal. Remélhetőleg a debreceniek nem lesznek majd ennyire tisztátalanok, mint a kaposváriak, akik a meccs végére összesen 32 szabálytalanságig jutottak…

Három győzelem után (és amúgy is 🙂 ) bízom a csapatban, remélem – a mostani szorosabb mérkőzés ellenére – játékosaink is hisznek önmagukban !

Hozzuk el a három pontot Debrecenből!

Sok sikert kívánok ehhez!

Hajrá Fradi!

Sinka András
eagleeye

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. Franto írta:

    hát igen, ez valóban nem volt sétagalopp. magáról a meccsről nem tudok véleményt mondani, mivel nem láttam az összecsapást. azt már szezon előtt tudtuk, hogy külön pikantériája lesz ennek a mérkőzésnek, plusz ehhez jött még a Kaposvár nagyszerű szereplése. nem volt egyszerű, de behúztuk. biztos vagyok benne, hogy ez a Kaposvár nem hiába van a dobogón és abban is, hogy még sok élcsapatot fog pontoktól megfosztani. értékes három pont.
    és kicsit előreszaladva, ha sikerülne kihasználni a Loki kisebb hullámvölgyét, na az adhatna igazi lökést a csaptnak. persze nem akarok telhetetlen lenni, sem elbízni magamat, előre talán egy döntetlennel is kiegyeznék…

    Hozzászólás ideje: 2010. október 20. 16:01

  2. jocofradi írta:

    Sziasztok!
    Shembri nagyon sokat tett elől a csapatért, ez látszik a tábklázaton is! nagyon kedvelem!Hajrá Szkembri!Hajrá Fradi!!

    Hozzászólás ideje: 2010. október 21. 07:56

  3. eagleeye írta:

    Szia Franto!

    Remélem a debrecen meccset láthatod majd!Kissé félek a loki meccstől, de főként a körülmények miatt.
    Eddig szinte minden húzós meccsünkön, ahol mlsz közeli érdekeltségű ellenféllel játszottunk, ott gondok voltak, ráadásul olyankor is, amikor komoly előre lépést mutathattunk volna be és nagyon jó pozicióba kerülhettünk volna.
    Gondolok előbbi esetben például a Honvéd meccsre, utóbbi esetében például az újpest meccsre.
    Most akár acélosan előreléphetnénk a 2. helyre, ráadásul az mlsz haver lokinál játszunk.
    Igencsak esélyes, hogy piros lapot kapunk vagy részrehajlás fog következni játékvezetői szinten.

    De remélem tévedek.

    Hozzászólás ideje: 2010. október 21. 11:25

  4. franto1984 írta:

    Eagle, én attól tartok, hogy a büntetőt fogjuk “visszakapni”…

    Hozzászólás ideje: 2010. október 21. 18:32

HOZZÁSZÓLÁS