2024. április 18. csütörtök

Sokan vagyunk Csöpi. Nagyon sokan!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. október 24.

El sem tudod képzelni mennyien. És nem csak azért, mert Te vagy a király, amint a mellékelt kép is mutatja.

Igen, király vagy. Nem csak akkor, ha a gól szót kell ez elé tenni. Tény, gólkirály voltál mindenütt, ahová futballista sorsod sodort. Aki viszont emberek sokaságát tudja megszólítani, időzőjeles királysága elmúltával is, az valóban király. Olyan, mint Te, Dzurják Csöpi!

Az FTC Baráti Köre és honlapunk is csatlakozott azok népes táborához, akik hitet tettek melletted. Ahogy annak idején a lelátóról, most is szurkolunk Neked. Akkor azért tettük, hogy góloddal verjük az ellent, most azért tesszük, hogy erőt adjunk Neked. Erőt adjunk, hogy legyőzd a kórt. A kórt, mit halálosnak mondanak. Halálos annak, ki egyedül van, kit nem támogatnak az ellene vívott harcban.

Csöpi, eddig is sejthetted, tegnap este óta konkrétan tudhatod, nem vagy egyedül. Sokan vagyunk, nagyon sokan, kik melletted állunk!

Nem csak az érted aggódó szeretteid, barátaid. Az ő kezdeményezésükre jött létre a tegnap esti rendezvény, ahol dugig megtelt az Alcatraz, ahonnan most senki nem kívánkozott szökni. Mindenki maradni akart, hogy segítsen.

Arról az eseményről írok, mely azért jött létre, hogy mindenki, aki fontosnak érzi egy olyan fradista legenda, mint Dzurják Csöpi támogatását nagy harcában, az színt vallhasson és segíthessen. Segítsen azzal, hogy eljött, hogy kifizette a belépőjegyet.

Sokan jöttek Csöpi, nagyon sokan. Számomra az est fénypontja volt, hogy mindezt Te is hallhattad. Hallhattad, mert a Kedvesed egy telefonon keresztül közvetítette ezt számodra. Hallhattad azt a vastapsot, amely szinte szétvetette a helyiség falait. Hallhattad, hogy sokan vagyunk. Nagyon sokan! Nem csak a szűken vett családodnak, a tágabban vett fradista családnak, de azoknak is fontos vagy, kikkel eddig ellenfélként néztél szembe. Sőt, felgyógyulásod után is ellenfélként fogsz. Az est bizonyította a sport hatalmas erejét. Azt, hogy az abban résztvevők számára az az ellenfél, aki mindig ember tud maradni, az valóban EMBER marad. Így, csupa nagy betűvel. Olyan, mint Te, Csöpi! Te elérted ezt, amit oly kevesen tudtak elérni. Ez az erő felbecsülhetetlen.

Ez az erő Veled van! Azt is tudnod kell, ez csak a kezdet. Addig fogod tapasztalni mindennek erejét, amíg fel nem gyógyulsz. Amíg teljesen fel nem gyógyulsz. Mert az ilyen sportolókra, az ilyen emberekre óriási szüksége van minden családnak, a legszűkebben át a legnagyobbig, mint például a Fradinak nevezett család is. Ezen család létszáma nem egyes, nem tízes, nem százas, nem ezres, nem tízezres, nem százezres, hanem igenis milliós nagyságrendű. Ezt a túlzó létszámot sokan nem hiszik el. Meg kell mutatnunk mindenkinek, ez nem túlzó, ez a valós szám. És ez a hatalmas család érted is küzd.

Küzd, hogy erősítsen Téged a hitben, a teljes gyógyulásba vetett hitben. Ez a hit, a mi hitünk is.

Sokan vagyunk Csöpi. Nagyon sokan!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS