2020. június 4. csütörtök

Sajtófélóra: Maróti Béla mondta

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. november 10.

Megint elmúlt egy hét, megint eljött a kedd, a sajtófélóra ideje. Harmadik beszélgetőtársunk a szombati utolsó percek negatív főszereplője (akiről Kassai büntetőt ítélt) Maróti Béla.

– A ZTE elleni mérkőzésen a mi meglátásunk szerint nagyon jó teljesítményt nyújtottál, azonban volt egy vitatott része is a találkozónak, ami a Te nevedhez fűzhető. A televíziós felvétel alapján lökés történt a részedről, az már azonban más kérdés, hogy nemzetközi szinten befújják-e a hasonló eseteket?
– Ezen a mérkőzésen a rögzített szituációkban folyamatosan párost alkottunk az ellenfél játékosával. A szögleteknél és a pontrúgásoknál többször kerültünk test-test elleni küzdelembe. Volt, hogy ő fogott engem vissza és ezáltal próbált rólam indulni. Volt olyan is, hogy én álltam be elé. Ennél a szituációnál, amikor láttam, hogy egy beadás fog érkezni, próbáltam a veszélyes zónából kifelé terelni a játékost. Amíg azonban az előző szituációkban stabilan a lábán maradt, addig ennél, amint hozzáértem, mintha áramütés érte volna, azonnal összeesett. Amikor a játékvezető tizenegyest fújt, nem is értettem először, hogy miért teszi.

A küzdelmünk nem is ott zajlott, ahol a labda volt. Úgy érzem, hogy ez egy túl szigorú ítélet volt, hiszen egy mérkőzésen legalább négy-öt ilyen helyzetet fel tudunk sorolni, amikor a tizenhatoson belül a játékosok egymást meglökik. Ennek ellenére nem szeretném a felelősséget elhárítani, hiszen a mérkőzés végén ennél sokkal jobban oda kell figyelni. Egy ilyen mozdulat sok mindent eldönthet. A meccs összképét nézve, sajnos eleve rosszul kezdtünk, mert a gyorsan kapott gól megpecsételt minket. Ezen azonban még túltettük magunkat és egy jó teljesítménnyel mezőnyfölénybe kerültünk. Sajnos azonban a futball ilyen. Előző héten egy nehéz játékkal a Szolnok ellen begyűjtöttük a három pontot, itt pedig remek teljesítménnyel egy pontot sem tudtunk szerezni. A szurkolótáborunk vastapssal köszönte meg ezt a teljesítményt, de mi akkor is nulla ponttal tértünk haza. Nehéz ezt feldolgozni, de úgy gondolom, erre a játékra lehet építkezni.

Számomra az is furcsa volt, hogy ezen a meccsen a ZTE játékosainak két sárga lapot kiosztott a játékvezető műesésért, viszont ezt a szituációt ami a tizenegyesnél történt, azonnal befújta. A szabályok ilyen szigorú alkalmazása eddig nem volt jellemző Kassaira, azonban ezen a meccsen ez nem így történt. A döntését kénytelen vagyok elfogadni, nem akarok vele vitába szállni, hiszen nem az én tisztem a bíráskodást minősíteni.

– A vitatott helyzeten kívül, mennyire voltál elégedett a saját teljesítményeddel?
– A pálya talaja rendkívül mély volt, és emiatt volt több eladott labdám, amire ezentúl jobban oda kell figyeljek. A talaj állapota miatt egy picit veszítettem a labdabiztosságomból, azonban a feladatomat megoldottam, ahogy eddig is. Volt több kapura lövésem is. Azt gondolom, hogy ezen a téren még előrébb is léptem. Azonban ezt a meccset minimum döntetlenre kellett volna hozni. Nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem tudtuk őket gólra váltani. Ezen a területen is javulnunk kell még.

– Szerdán a Siófok ellen játszunk kupa meccset. Mit vársz a találkozótól?
– Egyértelműen győzelmet, annak ellenére, hogy nehéz meccs lesz. Kellemetlen ellenfél, kellemetlen csatárral: Sowunmival. Ettől függetlenül úgy érzem, győzni fogunk, hiszen játékban jók vagyunk és folytatni fogjuk az építkezésünket, ami eredményességben is meg fog mutatkozni.

– A Szombathely ellen is hasonlóan optimista vagy?
– Igen, azon a meccsen is győzelmet várok. A futballt eredményességre játsszák, így elsősorban a győzelem megszerzése a fontos, de remélem ez jó játékkal is párosulni fog. Itthon egyértelműen csak a három pont megszerzése lehet a célunk, más nem is lebeghet a szemünk előtt.

A kötelező mérkőzéseket és a nehéznek titulált meccseket a tavalyi szezonhoz képest nagy átlagban sikeresen zárjuk. Ellenben a rangadóinkat most már több ízben is vereséggel zártuk. Mi lehet ennek az oka?
– Az utóbbi két rangadónkon nüanszok döntöttek. Egyik találkozón sem volt igazán lemaradásunk az ellenfeleikhez képest, nem is vertek meg bennünket nagy különbséggel. Ezek a vereségek apró dolgokon múltak, amik majd, ha a csapat méginkább összekovácsolódik, nő a rutinja, alapból jönni fognak, a mi javunkra fognak eldőlni. Különösebb okot a rangadók elvesztésére nem tudok mondani, nem hiszem, hogy bárkiben nagyobb lenne a feszültség és ezáltal, mondjuk kapkodóbb lenne. Mint mondtam, ezek a rangadók apróságokon múlnak és miután jobban összerázódunk, hozni fogjuk ezeket a találkozókat is.

Istenes Mónika és Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. március 15.
  Szerző: Admin

  Elhunyt Nemes Gyula

  Bejegyzés ideje: 2020. március 10.
  Szerző: SzB

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Folytassa Fradi hoki!

  Bejegyzés ideje: 2012. november 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Nyereményjáték, 5.forduló

  Bejegyzés ideje: 2009. március 1.
  Szerző: Simon Sándor

  10 év után 10 Ft

  Bejegyzés ideje: 2010. október 5.
  Szerző: Simon Sándor

  90 éve született Deák „Bamba” Ferenc

  Bejegyzés ideje: 2012. január 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Hány igazság van?

  Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 19.
  Szerző: Simon Sándor