2017. április 28. péntek

Sajtófélóra: Maróti Béla mondta

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. november 10.

Megint elmúlt egy hét, megint eljött a kedd, a sajtófélóra ideje. Harmadik beszélgetőtársunk a szombati utolsó percek negatív főszereplője (akiről Kassai büntetőt ítélt) Maróti Béla.

– A ZTE elleni mérkőzésen a mi meglátásunk szerint nagyon jó teljesítményt nyújtottál, azonban volt egy vitatott része is a találkozónak, ami a Te nevedhez fűzhető. A televíziós felvétel alapján lökés történt a részedről, az már azonban más kérdés, hogy nemzetközi szinten befújják-e a hasonló eseteket?
– Ezen a mérkőzésen a rögzített szituációkban folyamatosan párost alkottunk az ellenfél játékosával. A szögleteknél és a pontrúgásoknál többször kerültünk test-test elleni küzdelembe. Volt, hogy ő fogott engem vissza és ezáltal próbált rólam indulni. Volt olyan is, hogy én álltam be elé. Ennél a szituációnál, amikor láttam, hogy egy beadás fog érkezni, próbáltam a veszélyes zónából kifelé terelni a játékost. Amíg azonban az előző szituációkban stabilan a lábán maradt, addig ennél, amint hozzáértem, mintha áramütés érte volna, azonnal összeesett. Amikor a játékvezető tizenegyest fújt, nem is értettem először, hogy miért teszi.

A küzdelmünk nem is ott zajlott, ahol a labda volt. Úgy érzem, hogy ez egy túl szigorú ítélet volt, hiszen egy mérkőzésen legalább négy-öt ilyen helyzetet fel tudunk sorolni, amikor a tizenhatoson belül a játékosok egymást meglökik. Ennek ellenére nem szeretném a felelősséget elhárítani, hiszen a mérkőzés végén ennél sokkal jobban oda kell figyelni. Egy ilyen mozdulat sok mindent eldönthet. A meccs összképét nézve, sajnos eleve rosszul kezdtünk, mert a gyorsan kapott gól megpecsételt minket. Ezen azonban még túltettük magunkat és egy jó teljesítménnyel mezőnyfölénybe kerültünk. Sajnos azonban a futball ilyen. Előző héten egy nehéz játékkal a Szolnok ellen begyűjtöttük a három pontot, itt pedig remek teljesítménnyel egy pontot sem tudtunk szerezni. A szurkolótáborunk vastapssal köszönte meg ezt a teljesítményt, de mi akkor is nulla ponttal tértünk haza. Nehéz ezt feldolgozni, de úgy gondolom, erre a játékra lehet építkezni.

Számomra az is furcsa volt, hogy ezen a meccsen a ZTE játékosainak két sárga lapot kiosztott a játékvezető műesésért, viszont ezt a szituációt ami a tizenegyesnél történt, azonnal befújta. A szabályok ilyen szigorú alkalmazása eddig nem volt jellemző Kassaira, azonban ezen a meccsen ez nem így történt. A döntését kénytelen vagyok elfogadni, nem akarok vele vitába szállni, hiszen nem az én tisztem a bíráskodást minősíteni.

– A vitatott helyzeten kívül, mennyire voltál elégedett a saját teljesítményeddel?
– A pálya talaja rendkívül mély volt, és emiatt volt több eladott labdám, amire ezentúl jobban oda kell figyeljek. A talaj állapota miatt egy picit veszítettem a labdabiztosságomból, azonban a feladatomat megoldottam, ahogy eddig is. Volt több kapura lövésem is. Azt gondolom, hogy ezen a téren még előrébb is léptem. Azonban ezt a meccset minimum döntetlenre kellett volna hozni. Nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem tudtuk őket gólra váltani. Ezen a területen is javulnunk kell még.

– Szerdán a Siófok ellen játszunk kupa meccset. Mit vársz a találkozótól?
– Egyértelműen győzelmet, annak ellenére, hogy nehéz meccs lesz. Kellemetlen ellenfél, kellemetlen csatárral: Sowunmival. Ettől függetlenül úgy érzem, győzni fogunk, hiszen játékban jók vagyunk és folytatni fogjuk az építkezésünket, ami eredményességben is meg fog mutatkozni.

– A Szombathely ellen is hasonlóan optimista vagy?
– Igen, azon a meccsen is győzelmet várok. A futballt eredményességre játsszák, így elsősorban a győzelem megszerzése a fontos, de remélem ez jó játékkal is párosulni fog. Itthon egyértelműen csak a három pont megszerzése lehet a célunk, más nem is lebeghet a szemünk előtt.

A kötelező mérkőzéseket és a nehéznek titulált meccseket a tavalyi szezonhoz képest nagy átlagban sikeresen zárjuk. Ellenben a rangadóinkat most már több ízben is vereséggel zártuk. Mi lehet ennek az oka?
– Az utóbbi két rangadónkon nüanszok döntöttek. Egyik találkozón sem volt igazán lemaradásunk az ellenfeleikhez képest, nem is vertek meg bennünket nagy különbséggel. Ezek a vereségek apró dolgokon múltak, amik majd, ha a csapat méginkább összekovácsolódik, nő a rutinja, alapból jönni fognak, a mi javunkra fognak eldőlni. Különösebb okot a rangadók elvesztésére nem tudok mondani, nem hiszem, hogy bárkiben nagyobb lenne a feszültség és ezáltal, mondjuk kapkodóbb lenne. Mint mondtam, ezek a rangadók apróságokon múlnak és miután jobban összerázódunk, hozni fogjuk ezeket a találkozókat is.

Istenes Mónika és Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Játékosaink mondták a győzelem után …

           Bejegyzés ideje: 2010. május 19.
           Szerző: tibu1

           FTC – Baktalórántháza 3:0

           Bejegyzés ideje: 2008. október 25.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 84.rész – 1985-86

           Bejegyzés ideje: 2010. március 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Ha már van tévénk, akkor nézzük is …

           Bejegyzés ideje: 2009. december 21.
           Szerző: Simon Sándor

           Schlegel Oszkár posztumusz kitüntetést kapott

           Bejegyzés ideje: 2009. október 2.
           Szerző: Simon Sándor