2024. április 26. péntek

Mi újság? Születésnapi beszélgetés Szűcs Mihállyal

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. január 5.

Ma ünnepli a születésnapját Szűcs Mihály, akiről a heti naptár rovatunkban már írtunk néhány sort. Ezúttal felhívtam.

– Misi! A fradisták népes tábora, a Baráti Kör tagsága, a honlap szerkesztői nevében is kívánok neked nagyon boldog születésnapot, jó egészséget, sok sikert és örömöt az életben!
– Köszönöm szépen! Nagyon megható, hogy gondoltok rám.

– Hogyne gondolnánk, amikor gyakran beszélgetünk arról, hogy mennyire elkelne a mai Fradiban is néhány Szűcs Misi. Különösen, hogy egyre többen látunk játszani az öregfiúk bajnokikon. Szűcs Misin nem fog az idő!
– Hagyjuk a felesleges bókokat. Az idő sajnos elmúlt, a játék és a Fradi végtelen szeretete azonban nem.

– Ha már az öregfiúknál tartunk. Az egész ősszel nyomon követtük a teljesítményeteket, tudósítottunk a meccseitekről. Azóta is csak azt hangsúlyozom, ez a csapat győzelemre született, ezt nem állíthatja meg az Újpest, bajnoknak kell lennie.
– Rajtunk nem múlik, az biztos. Tavasszal rettenetesen bántott, hogy az Újpest itt az Üllői úton legyőzött minket és fölényesen bajnok lett, miközben mi a középmezőnyben végeztünk. A nyáron megfogadtuk, ez többet nem fordulhat elő. Most úgy ütöttük ki az Újpestet és úgy állunk veretlenül egy pontra mögöttük, hogy ők gyakorlatilag ugyanazzal az állománnyal játszanak, mint tavaly. Mi viszont erősödtünk, sokat erősödtünk. Emellett nagyon komolyan vesszük a mérkőzéseket. Tavasszal is így fogunk tenni. Köszönöm szépen a tőletek is kapott nyilvánosságot, érezzük, hogy a figyelem újra egyre jobban felénk irányul. Remélem, ez tavasszal is így lesz és úgy folytatjuk, ahogy ősszel abbahagytuk.

– Most én mondom, a nyilvánosság rajtunk továbbra sem fog múlni. Igyekszünk ott lenni minden mérkőzésen és erre buzdítunk is mindenkit. Egyrészt a Fradiért, másrészt az edzőtökért, Dzurják Csöpiért, akinek ez sokat segíthet a gyógyulásában.
– Igen, ez a Fradi-család! Érezzük ezt mindenütt, ahová hívnak. Óriási élmény megélni azt a szeretetet, amely körbevesz minket. Azt hiszem, nem túlzás kijelentenem, az öregfiúk csapatunk méltón és nagy sikerrel, tán a legnagyobb sikerrel képviseli ma a Fradit. Aki ezt nem éli meg, az nem tudja, mekkora erő ez. Kívánom a mai csapat játékosainak is, hogy ilyenekben legyen részük.

– Szinte feladtad a labdát, hogy kérdezzelek a mai csapatról. Én azonban ezt a labdát hagyom leesni. Inkább egy másik, nem kevésbé fontos szerepedről kérdezlek. Egy szomorú esemény apropóján, hiszen holnap lesz öt esztendeje, hogy elhunyt játékostársatok és barátotok, Zavadszky Gabi. Az emlékének ápolására, az árvái segítésére alapítványt hoztatok létre, amelynek vezetője vagy. Hogy működik ma ez az alapítvány?
– Két éve próbálkoztunk egy nagyszabású rendezvénnyel a Sportarénában, amely azonban sajnos nem hozta meg a várt eredményt. Bár hittük, nem tudtuk megtölteni a csarnokot, hiába játszott a Fradi és az Újpest is a Zava Team mellett. Ezért inkább maradtunk a korábban jól működő szisztémánál és a Zava Team fogad el meghívásokat és játszik mérkőzéseket. Szerencsére az itt összegyűlt adományokból tudunk segíteni az árváknak.

– Kikből áll ez a csapat?
– Elsősorban fradistákból, akikhez alkalmanként csatlakoznak Zava más csapatokban játszott vagy éppen sehol nem játszott barátai. Meg kell említsem, hogy az alapítvány másokra is figyel. Nemrégiben hunyt el Dejan Milovanovic felesége, korábban Kriston Attiláé. A részükre is tudtunk némi segítséget adni. Jó lenne, hogyha ez a segítő szándék nagyobb méreteket is ölthetne.

– Mire gondolsz?
– Elsősorban arra, hogy a Fradi öregfiúk jótékony célú mérkőzéseiből lehetne egy alapot létrehozni, amellyel segíthetjük a rászorulókat. Ehhez kellene támogatókat megnyerni, hogy a segítség ne egyszeri, hanem esetleg folyamatos lehessen. Jó lenne ezt megszervezni.

– Az FTC Baráti Kör nevében is ígérhetem, a magunk részéről megpróbálunk ehhez a kezdeményezéshez csatlakozni, annak sikerét elősegíteni. Hogy folyamatosan bizonyítani tudjuk, mire is képes a Fradi-család, ha segíteni kell.
– Köszönöm szépen! Rászoruló sajnos mindig van.

– Jól elkalandoztunk a születésnaptól, befejezésül térjünk ide vissza. Kívánom, hogy legyen erőd, egészséged, kitartásod a barátaiddal együtt elérni a nemes célokat, a Fradi segítségével szerzett hírnevet a Fradi érdekében használni, a Fradi rászorulóit segíteni. Gyönyörű feladat, fradistához méltó! Isten éltessen Misi!
– Ismételten csak köszönöm szépen, mint ahogy a felajánlott segítséget is. Mint ahogy mindig, együtt leszünk még erősebbek! Hajrá Fradi!

Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. eagleeye írta:

    Sokszor megnéztem a BL sorozatunkat, emlékszem Misi nyilatkozatára, folyton erről kérdezték, hogy pár hete még a 3. kerületben játszott, aztán meg a BL ben találta magát.
    Mindent megtett, amit tudott és nagyon alázatosan állt a csapat és a Fradi iránt, nekem ez maradt meg leginkább vele kapcsolatban.
    Isten Éltessen, Misi!

    Hozzászólás ideje: 2011. január 6. 17:29

HOZZÁSZÓLÁS