2024. április 24. szerda

Mindent lát és nem lehet vele vitatkozni

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. november 18.

feluljaroKedvtelenül néz a felüljáró forgatagára, mégis magán hordozza a büszkeség minden pillanatát. Csendben, mozdulatlanul, magát kihúzva ott áll a hétköznapok zajos monotonságában. Nem lehet elkerülni őt a pillantásokkal, hozzátartozik a megszokott képhez.

Látott már ezer csodát, küzdelmet, bánatot és ünneplést is megélt, most mégis csendesen szótlanul áll és tűnődik a múlt ezernyi pillanatán.

Nem ma volt, hogy otthonra lelt. Megjöttét, mint minden újonnan érkezőt, ki először lép be a történelem kapuján, ünnepelve fogadta a boldog tömeg.

Aztán kialudtak a fények és az ünnepnap után jöttek a hétköznapok. Hétvégére viszont ismét pompába öltözött. Így telt élete csendben, vagy épp hangorkán között. Számomra hamar eljött a pillanat, mikor először láthattam őt. Járni, beszélni még alig tudtam, de szemem már látta, bevéste emlékeimbe ünneplő mosolyát. Én nem láttam minden csodát, ő mindent láthatott. Nem csak látta, de hirdette is csodáinkat s hirdeti ma is.

Ej1
Mint régen, ott áll büszkén a székházzal szemben, s fénylő boldogsággal adja tudtunkra mérkőzéseink eredményeit. Persze azóta ő is megszépült, új ruhát, modernebb külsőt kapott, mégis megmaradt méltóságában. Nem is tehet másként, hisz ő a mérkőzéseink hírnöke.

Ej2
Közeledik a labdarúgószezon zárása, pár “tartalék” mérkőzés maradt már csak erre az évre. Az eredményjelző tábla is készül már a tél hófehér álmaira. Fényei nem világítják a 90 percnyi statisztikát, téli álomra szenderül, álmában pedig megidéz száz és száz csodát.

Egy cikk lapozgatásom során róla is a kezembe került, s bár ez a fotó még az eredeti állapotában mutatja be, sokan láttuk éveken keresztül ebben a ruhájában is.

eredmenyjelzocikk

Istenes Tibor

(A régi eredményjelzőről közölt képek eredetiben a http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/4/tortenet-atalakitasok oldalon láthatók)

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Franto írta:

    És künnyen lehet, hogy készül utolsó szezonjára…
    kíváncsian várom, hogy az új Stadionban helyet kap e egy esetleges felújítás után, vagy lecserélésre kerül?!
    egy biztos, a Szentélyt nehéz elképzelni nélküle…

    Hozzászólás ideje: 2009. november 18. 15:54

  2. magyarfutball.hu írta:

    Itt találtok még képet az eredményjelzőről,és annak belsejéről:
    http://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/4/tortenet-atalakitasok

    Ennek már csak annyi köze van a régihez, hogy volt mire rászerelni az újat. Az új egy LED fal, amit valószínűleg visznek az új pályára is, könnyen bővíthető.

    Máskor légyszíves, ha már ennyi mindent másoltok tőlünk egy aktív linket tegyetek ki a cikk alá. Segítsük egymást!

    Hozzászólás ideje: 2009. november 19. 11:19

  3. fradissimo írta:

    A magyarfutball.hu nevében írt hozzászólás teljesen jogos, az aktív link, ha utólag is, a cikk alá került. Egyben elnézést kérek az oldal szerkesztőitől, hogy ez így történt.

    Máskor minden részletre jobban fogok figyelni.

    Hozzászólás ideje: 2009. november 19. 16:13

HOZZÁSZÓLÁS