2024. április 19. péntek

A mérkőzés vendége: Csiszár Jenő

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. május 2.

A Ferencváros hazánk legnépszerűbb csapata, akkor is, ha éppen elveszti a nagyon várt derbit. Örülünk neki, hogy a közvélemény széles körében ismert népszerű szurkolói is vannak, akik egyre inkább feltűnnek a nézőtéren is. Annak meg különösen, ha velük beszélgetni tudunk. Mint például Csiszár Jenővel, akivel nem oly rég közöltünk egy hosszabb interjút, most pedig megszólaltathattuk a meccs kapcsán, amelyet ígéretének megfelelően a helyszínen szurkolt végig.

– A helyszínről nézted a derbit. Megkérlek, beszélj nekünk róla, milyen volt a hangulat és hogyan élted meg ezt a találkozót, milyen benyomásokat szereztél élőben a csapatunkról?
– A hangulat az fantasztikus, felemelő, csodálatos, erre nem is lehet szavakat találni. Ezt tudja nyújtani a Fradi család, ilyennek kell lennie egy rangadó hangulatának. Semmivel nem maradt el, mondjuk egy Inter-Milan hangulatától, csak ott többen vannak, de a hangulat pontosan ugyanolyan volt. Ilyen körülmények között, minden futballistának meg kell szakadnia a pályán. Rosszul játszani lehet, de lélektelenül nem. Ennek ellenére volt néhány játékos, akinek fogalma nem volt róla, hogy itt mi a tét. Fogalma nem volt róla, hogy milyen mérkőzésen és milyen környezetben játszik. Azt még hozzá teszem, hogy itt nem a magyar játékosokra gondolok. Amit némelyik külföldi ezen a meccsen művelt, azt kikérem magamnak! Viszont ellenpélda is van, mert a védelem közepén játszó Tutoric, szenzációs vásár volt. Ő kiemelkedett a mezőnyből és a mentalitása is példaértékű. Ő egy borzasztóan jó vásár volt. Egy képzett, európai szintű futballista, ő az, akiben látom, hogy Fradista. Azt én személy szerint nagyon szomorúan vettem tudomásul, hogy Lipcsei Peti nem kezdett, hanem csak húsz percet kapott. Ez alatt a húsz perc alatt többet csinált, mint amit addig az egész meccsen a középpálya. Nagyon nem tetszenek ezek az ívelgetések, a földön alig van játék. Minden játékos hóna alá egy takaró kéne, hogy ne pattogjon az a mocsok labda. Ez így nagyon alacsony színvonal. Nagyon szomorú vagyok, mert rossz a csapat.

– Ennek ellenére azért volt három kapufánk is.
– A Tutoric és a Rósa Dénes volt ezen a meccsen, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A Dénes a zakatolásával, hajtós játékával bizonyított. Rajta lehetett érezni, hogy tudja, mi a tét. Példaértékű volt amit produkált. Ahogy hajtott, robotolt. Aztán a második félidőben, amikor már fáradt, akkor eladott egy-két labdát, de nem állt meg. Amikor pedig Peti bejött, érdekes módon elkezdtek a labdák a földön maradni. A keresztlabdák a helyükre értek, elkezdett a pályán működni a játék. Ez a meccs simán lehetett volna 3-2, vagy akár 4-3 is a javunkra.

Milyen érdekes, hogy az általad említett három kapufa akkor alakult ki, amikor volt három szép támadásunk. A többi esetben, csak elképzelés nélküli előreívelés volt. Próbáltuk üldözni a labdát, próbáltuk megszelidíteni, de csak erőlködtünk. Az a három kapufa, három tökéletesen felépített támadás gyümölcse volt. Aztán becserélték az Abdit. Azt sem értettem, hogy őt miért az utolsó tizenöt percre hozták csak be. Az nem indok, ha erőnléti problémái vannak, mert akkor hatvan perc után lehozom, de nem az utolsó tizenöt percre állítom be. Azt azért hozzáteszem, hogy nem értek a futballhoz, csupán imádom. Én ezt láttam. Lehangoló volt, hogy rengeteg játékosunk képzetlen. A Peti beállásával egy képzett labdarúgó került a középpályára és megszűnt az elképzelések nélküli előre ívelgetés. Amikor az Újpest középső alakzata két méter volt… Mi meg csak emelgettünk, emelgettünk befelé. Ez azt mutatja, hogy technikailag képzetlenek és lassúak vagyunk. Nem tudtuk lefutni az Újpesti játékosokat. Sokan pedig a Ferenczi Pistát bántják, hogy semmit nem csinált. Nem igaz! Nem kapott egy épkézláb labdát. Ő minden egyes labdát megpróbált megjátszani ami a földre jött, vagy pedig megtartani. Meg is tartotta. Nem akarok én itt a szakértő szemével okoskodni, de háromszor ment a földön a labda és az három kapufát eredményezett. Tényleg kezd igazuk lenni azoknak a rosszmájú embereknek, akik azt mondták, hogy Angliából a szabadnapos pincéreket hozták ide. Az a pakisztáni srác meg szerintem krikett játékosnak jött ide. Szerintem ő krikett játékos, csak valami tévedés történt. Az igazolások összekeveredhettek. Ki kéne próbálni egy krikett meccsen, biztos sokkal jobb lenne. A Lipcsei Peti, akinek ez volt az utolsó ilyen nagy derbije, meg csak húsz percet kapott. Ezt nagyon, őszinte szívből sajnálom! Akár öreg, akár nem, ha hatvan percet kapott volna, akkor a középpálya nem így működik. Kiemelném, ezen a meccsen Abdit, a Dénest és a Tutoricot. A Megyeri pedig hozta a szokásos formáját. Ő egy borzasztóan tehetséges srác és azt gondolom, hogy a Fradi rá építhet. Megvan Géczi, Hajdú Zsiborás, Szűcs utódja.

– Köszönjük a mérkőzés értékelését és várunk továbbra is a lelátóra. Hajrá Fradi!

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Antanténusz írta:

    Tökéletesen igazad van Jenő!

    Hozzászólás ideje: 2010. május 2. 16:47

HOZZÁSZÓLÁS