2024. március 29. péntek

Játékosaink mondták a győzelem után …

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. május 19.

A csapat tagjai győzelemmel kedveskedtek búcsúzó kapitányuknak. Érezni lehetett, láttuk, ez volt az elsődleges cél, amit sikerült teljesíteni. Következzék néhányuk véleménye.

Megyeri Balázs

– Hogyan értékelnéd a mérkőzést?
– Az első félidő elég kiegyensúlyozott volt, nagy volt a szél, de ehhez úgy érzem, jól alkalmazkodtunk. A második félidőben pedig már végig fölényben játszottunk, ekkor sikerült a magunk javára fordítani végleg ezt a mérkőzést. Az első félidő az nehezebbre sikerült, ekkor a Pápa is többet járt a kapunk előtt. A szél a beadásoknál elég zavaró volt, de úgy érzem, elég jól megoldottuk a feladatunkat. Olyan igazán nagy helyzete a Pápának nem volt, amikor is nekem közbe kellett volna avatkoznom.

– A csapatra mennyire volt hatással Lipcsei Péter rekorddöntése?
– Az egész csapat a tudatában volt annak, hogy egy szép búcsúval kell megajándékoznunk Petit. Örülök annak, hogy ez sikerült is.

Balog Zoltán

– A védelem tengelyéből miként értékelnéd a mérkőzést?
– Az eredmény úgy gondolom, hogy magáért beszél, mert 2-0-ra tudtunk nyerni itthon. 1-0-ig azt kell mondjam, hogy veszélyes volt a mérkőzés, mert nagyon sok helyzetet elpuskáztunk. Ez főleg a második félidőre igaz, ahol rúghattunk volna akár három gólt is. Ilyenkor akár meg is bosszulhatják magukat a kihagyott helyzetek, és egy kontránál akár szerencséjük is lehetett volna. Viszont hátul magabiztosak voltunk és a középpályáról is sok segítséget kaptunk. Jól lezártuk a Pápa előtt a területet, a Megyónak nem is nagyon volt védeni valója. Gárdos az első mérkőzésén hála Istennek betalált, így méltóképpen búcsúztunk hazai pályán a közönségünktől.

– Te nagyon sokat játszhattál Lipcsei Petivel. Milyen érzés volt neked ezen a meccsen pályára lépned?
– Őszintén megmondom, épp most mondtam Petinek is, hogy a meccs elején, az ünnepségen meggyűlt az én szememben is a könny. Kilenc-tíz évet együtt töltöttünk és nem kis teljesítmény amit ő elért itt a Fradiban. Természetesen büszke vagyok rá, hogy vele játszhattam!

Gárdos András

– Álmodhat egy játékos ennél szebb bemutatkozásról?
– Szerintem nem. Magam sem gondoltam, hogy ilyen jól sikerül a bemutatkozásom. Felemelő, hogy egy góllal tudtam hozzájárulni ehhez a győztes mérkőzéshez.

– Mikor tudtad meg hogy benne vagy a keretben és szerepet kapsz a mérkőzésen?
– Tegnap délben telefonon értesítettek róla, hogy nem kell a tartalékok edzésére mennem, hanem a meccsen kell jelen lennem.

– Volt benned egy egészséges drukk?
– Volt bennem egy kicsit, de Craig megnyugtatott, hogy ez egy normál mérkőzés, ami ajándék a számomra és élvezzem ki minden pillanatát.

– A találatod és a pályára lépésed különlegességét erősítette, hogy egy ilyen történelmi meccsen lettél gólszerző?
– Természetesen igen és Lipcsei Petinek külön gratulálok, hogy ennyi mérkőzésen pályára lépett a Ferencváros színeiben.

– Neked, fiatal játékosnak, mit jelent a Péter?
– Egyértelműen egy példakép. Mindenki felnéz rá. Nem csak a Ferencváros játékosai, hanem bárki, aki a futball részese, annak egy példaképe lehet. Nagyon meg kell becsülni az ilyen labdarúgókat és örülök annak, hogy Magyarországnak is vannak ilyen játékosai, mint ő.

– Mire számíthatnak tőled a szurkolók a jövőben?
– Szeretnék meghatározó tagja lenni a Ferencváros első keretének, azok után, hogy a második csapatnál ez a kívánságom már úgy érzem, teljesült. Nagyon remélem, hogy szép jövő áll előttem, de még nagyon sokat kell dolgoznom azért, hogy beteljesüljenek az álmaim.

– Mit éreztél?
– Amikor szóltak, hogy beállok, akkor azt el sem hittem. Szenzációs élmény volt beállni. Izgultam amikor szóltak, de aztán amikor a pályán voltam, már nem ezzel az érzéssel törődtem, hanem azzal, hogy legyen legalább egy-két jó megmozdulásom. Ez úgy érzem maximálisan sikerült is a gólommal. Fel sem fogom még, hogy mi is történt. Nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom, és annak is, hogy győzött a csapat.

Istenes Mónika, Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Ostyányi Lajos írta:

    Gratulálok Lipcsei Petinek! Szerintem, már most belépett a halhatatlan FRADISTÁK közé! Kívánom, hogy néhány éven belül az első csapat kispadján találkozzunk vele.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 20. 07:58

  2. Konecsny Gyula írta:

    Szép volt Peti!
    Hasonló sikereket kívánok az edzői pályán is!
    (ha az időjárás nem lett volna ilyen pocsék, biztos sokkal többen lettek volna a meccsen, de remélem, hogy egy búcsú meccset azért még összehoznak Neked)

    Hozzászólás ideje: 2010. május 20. 09:07

HOZZÁSZÓLÁS