2024. április 19. péntek

Egy vesztes szezonzáró utáni vélemények …

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. május 23.

Érdeklődtünk már győzelem, döntetlen, sőt vereség után is. Így tapasztalatból tudjuk, egy vesztes meccs után nem könnyű feladat szóra bírni azokat, akik a pályán voltak. Most, hogy ez a vesztes meccs ráadásul szezonzáró volt, előre tartottunk a feladattól. Lehet, épp ezért, nem is a pályán levővel kezdtünk, hanem akit a nézők között fedeztünk fel. Aztán jöttek játékosok is …

Détári Lajos

– Mindkét együttesben játszottál és mindkét együttesben értél el sikereket. Milyen érzés neked, ha ez a két csapat egymás ellen játszik?
– Most ez a mérkőzés a bajnokságban igazán már semmilyen különlegességgel nem bírt. A két csapat játszhatott egy jó mérkőzést, ami most a Honvédnak sikerült jobban és megnyerték a találkozót. Kevés lehetőség és gólhelyzet volt ezen a meccsen, amolyan igazi utolsó meccs volt, ahol mindkét együttes megpróbált játszani, de gólt a Honvédnak sikerült rúgnia, így megszerezték a három pontot.

– Miként látod a Ferencváros jövőjét?
– A Fradi jövőjéről keveset tudok mondani, mert én is csak kósza híreket hallok, hogy esetleg kivonulnak az angolok az együttesből. Mivel azonban ezek csak a pletyka szintjén vannak, így nagyon nehéz bármit is mondani. Ahhoz komolyabb információkkal kellene rendelkezni, hogy érdemben tudjak erről véleményt formálni.

Lipcsei Péter

– Sajnos vesztes mérkőzés után szólítalak le, de ez a mérkőzés nem tud árnyékot vetni egy olyan pályafutásra, amit Te bemutattál a futballszurkolóknak az évek során. Ráadásul, ha az egész szezont vesszük figyelembe, akkor még előre is léptünk.
– Pozitívum a tavasz szezon, hiszen tizenkettedik helyen voltunk, mikor Craig átvette a csapatot és most az MTK mérkőzésétől függően a hatodik vagy a hetedik helyen fogunk végezni. Én azt gondolom, hogy azért ez mindenképpen pozitívum.

– A szurkolók a meccs végén ünnepeltek és volt is mit, hiszen a pályafutásoddal alaposan megdolgoztál a szeretetükért.
– Ez egy óriási dolog volt, soha nem fogom elfelejteni nekik. Egy csodálatos közönségünk van, lényegében ők a Fradi tizenkettedik játékosai voltak mindig. Örökké emlékezni fogok rájuk, hiszen a Ferencváros drukkerei, talán a világ legjobb szurkolótáborát alkotják!

– Az edzői pályafutásoddal kapcsolatban eldőlt már minden?
– Még nem tudok konkrétumot mondani, kedden lesz Berki Krisztiánnal egy tárgyalásom és ott majd eldől, hogy miként alakul a jövőnk.

Csizmadia Csaba

– Ezt a meccset elbuktuk, de a tavaszt azért sikeresnek tudjuk értékelni?
– Nem volt rossz, de igazán jónak sem mondanám. Egy pár döntetlent kicseréltem volna győzelemre, de ha azt nézzük, hogy a tizenkettedik helyről feljöttünk a hatodik-hetedik helyre, az nem rossz. Nem mondom, hogy ez elég, de nem rossz.

– A mai meccsel kapcsolatosan is mondanál pár szót?
– A Honvédnak több helyzete volt, nekünk pedig igazán nagy helyzetünk nem is nagyon volt. Ez bántó, de nem tudom, hogy ez miért alakult így. Utolsó meccs volt és én nagyon boldog lettem volna, ha győzünk, de ettől függetlenül a csapat ebben a tavaszi szezonban odatette magát. Kis szerencsével ez jobb is lehetett volna, de ebből már ki lehet indulni. Erre lehet építkezni. Sok játékosnak lejár a szerződése, de én nem ezzel foglalkozom, hiszen én egy négy éves szerződést kötöttem, dolgozom tovább. Jövőre ez az eredmény már nem lesz elfogadható, hiszen a Ferencvárosnak az őt megillető helyért kell küzdelemben lennie.

– A mai vereség oka lehetett az, hogy a védelem nem a megszokott felállásban kezdett?
– Az utóbbi időben valóban nagyon összeállt a csapat védelme, amit bizonyít, hogy elég kevés gólt kaptunk. A mai meccsen, igazából nem kidolgozott helyzetekből kaptuk a gólokat, hanem pontrúgásokból. Szerintem nem ezen múlott, mert ha kellően odafigyelünk, akkor kihúzhattuk volna döntetlennel. Az is igaz azonban, hogy ilyenkor kell bizonyítaniuk azoknak, akik lehetőséget kapnak.

Istenes Mónika és Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Szlavicsek Béla írta:

    Sajnos ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük. A felelős vezetőinknek le kell vonniuk a megfelelő konzekvenciákat és kiküszöbölni a problémákat. Bízom
    abban, hogy az elkövetkező szezon egy szebb és jobb idény lesz. Tempó Fradi továbbra is!

    Hozzászólás ideje: 2010. május 24. 20:05

  2. sznico írta:

    Bebiznyosodott ,hogy Tutoric,Agdi,Pisanjuk,és Sembri üti mrg a Fradi szintjét. A többit felejtsük el.Magyar fiatalok kellenek.

    Hozzászólás ideje: 2010. május 25. 15:30

HOZZÁSZÓLÁS