2024. április 25. csütörtök

21! Nyert! Isten éltessen Bence!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. július 22.

A mai napon ünnepli a huszonegyedik születésnapját csapatunk üdvöskéje, sokak reménye: Tóth Bence.

Alig több, mint fél esztendeje, hogy beszélgettem vele, ahol őszintén vallott eddigi pályafutásáról, jövőbeli terveiről. Érdemes ezt ma is elolvasni, egy céltudatos fiatalember őszinte szavai. Egy fiatalemberém aki belépett az álmok színházába és ott egyre inkább főszerepre vágyik. Amúgy teljesen természtesen. Mert vagyunk néhányan a nézőtéren, akik tapsolunk méltán nagyszerű alakításainak, stílszerűen, a góljainak.

Mit is mondott a télen?

– Gyerekkoromban is erős elhatározásom volt, hogy futballista, minél jobb futballista szeretnék lenni. Ennek megvannak a megfelelő lépcsőfokai, amelyeket végig kell járni, csodák nincsenek. A fejlődésem érdekében szükségem volt arra, hogy egy nagyobb klubban focizzak tovább. Ez a nagyobb klub a Fradi lett, amelyről elmondtam, hogy amolyan vidéki gyerekfejjel csak azért nem szurkoltunk neki, mert a legjobbnak, a legerősebbnek tartottuk. Én pedig ide, a legjobb, a legerősebb klubba kerültem.

Mit tapsztalt, amikor idekerült?

– Azt, hogy ez tényleg a legnagyobb klub. Azt, hogy ettől a pillanattól másképp néztek rám az emberek. Odahaza is, de még itt Pesten is a srácok, mikor megtudták, hogy a Fradiban focizom. Hamar kiderült, mekkora varázsa, mítosza van ennek a klubnak.

Hogyan lett Fradista?

…fokozatosan. Akkoriban még nem lehetett egy-egy meccshez kötni az átlényegülést, hiszen az utánpótlás mérkőzései nem nagy tömegek előtt zajlottak. Ám mégis, bárhová, különösen ha vidékre mentünk, éreztem azt a megkülönböztetett, azt a tisztelettel vegyes figyelmet, ami a Fradit kíséri. Persze azt is tudom, hogy ehhez egyelőre nekem vagy az én korosztályomnak van a legkevesebb köze, ezt az előttünk játszó hatalmas legendák alakították ki. Ezek a jelek, ezek az érzések mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy mára ízig-vérig Fradistává lettem, aki nem csak a Fradiban, hanem a Fradiért is játszik.

Az utolsó mondatban van a lényeg. Bence! Neked még sokat kell a Fradiért játszanod, mert értéke vagy a Fradinak!

Isten éltessen! Őszintén kívánjuk, hogy éveidnek mostani száma valódi nyerőszám legyen, legyen ez a Te éved!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. eagleeye írta:

    Néztem az edzésen Bencét.Az egyike azoknak, akik a legkeményebben teszik oda magukat.Nincs nyoma lazsálásnak, sumákolásnak.
    Nagyon bízom benne, hogy ez lesz az a szezon, amiben igazi meghatározó játékossá válik.Személyesen úgy gondolom, a tavasz végén nyújtott egyre jobb teljesítménye is arra utal, hogy ez az ő szezonja lehet.
    Nagyon bízom benne, hogy Prukner úr nem szab gátat annak, hogy valódi játékossá nőlje ki magát Bence, de miért is tenné, hiszen nem akar önmaga ellensége lenni.
    Tudom, hogy annyit nem jelent, én mégis jelképesnek tartom, hogy Bence szerezte az első Fradi gólt ebben az “új” ciklusban.
    Hiszem, hogy ez előre mutat valamit abból, ami majd ezt a szezont jellemzi, Bencét illetően.
    Hajrá Bence, hajrá Fradi!

    (elnézést, de én elkötelezett híve vagyok játékosunknak 🙂 )

    Hozzászólás ideje: 2010. július 22. 18:11

  2. tibu1 írta:

    Eagleeye!

    Ezt nem kell megmagyarázni, nekem is egyik legnagyobb kedvencem Bence!:)

    Hozzászólás ideje: 2010. július 22. 21:22

  3. eagleeye írta:

    🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. július 23. 10:19

  4. sznico írta:

    Bence ,Dáviddal a legnagyobb értékünk.Pukner úr feladata hogy állandó játék lehetöséggel a Fradi és a Magyar labdarugás meghatározó egyéniségei legyenek.

    Hozzászólás ideje: 2010. július 23. 14:01

HOZZÁSZÓLÁS