2024. április 26. péntek

Ankét és nyílt edzés

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. július 20.

Szezon előtti ankétra hívta az FTC vezetése a szurkolókat. Mivel nagyon közel van a bajnoki rajt, sok érdeklődő jelent meg és hallgatta Kubatov Gábor elnök tájékoztatóját.

20130719Ankétedzés 001Az elnök elnézést kért a többi szakosztály szimpatizánsaitól, de ezúttal a labdarúgásra helyezte a hangsúlyt. Először az MLSZ 2013. július 10-étől hatályba lépő fegyelmi szabályzatára hívta fel a figyelmet. Az új szabályozás mind a játékosok, mind a szurkolók magatartására vonatkozóan rendkívül szigorú büntetési tételeket szab ki. Nem az a baj, hogy a rasszizmus, a politikai megnyilvánulások, a gyűlöletkeltés elleni küzdelmet tűzik ki célul, hanem az, hogy szinte lehetetlenné teszi a kissé túlfűtött szurkolást és futballozást. Az FTC vezetésének javaslatait az MLSZ nem vette figyelembe a szabályzat véglegesítése során. Nagyon fontos a szurkolói magatartás javítása, mert különben komoly problémáink lesznek, ha kilépünk a megcélzott nemzetközi porondra.

Ezt követően a labdarúgó csapatról beszélt. Elmondta, hogy erősítésre csak akkora pénzügyi keret állt és áll rendelkezésre, amely a klubtól távozó játékosok béréből adódik. Ismeretes, hogy távozott Ranilovics, Klein, Hakola, Perics, Aborah, Martinius és Sváb, érkezett Kurucz, Hidvégi, Valpoort és Tuyp, kérdéses még Diallo szerződtetése. Még két külföldi játékos van megfigyelés alatt, közülük az egyik leigazolására van lehetőség.

Kubatov Gábor elmondta, hogy az új stadion építése nagyon jó ütemben és kiváló minőségben folyik. A népligeti komplexum fejlesztése is halad, ennek eredménye a kitűnő minőségű Tóth Potya pálya, ahol a mai nyílt edzés zajlik majd le.

20130719Ankétedzés 002Az ankét után mintegy 300 néző tekintette meg az edzést. Rendkívül jó hangulatú, pörgős munkát láthattunk. Különösen a kétkapus félpályás játék, 3+1-es csapatokkal, volt látványos és mozgalmas. Jó volt látni a játékosok igyekezetét, ami bizakodásra ad okot. A közönség gyakran tapssal jutalmazott egy-egy megmozdulást, cselt, kapura lövést, szerelést. Sajnos nem láthattuk Besicet, Böniget és Alempijevicset, bízunk benne, hogy nem komoly a sérülésük.20130719Ankétedzés 025 Az edzés végén a játékosok köszönték meg tapssal a szurkolók lelkesedését, s a pacsizás sem maradt el.

Még egy hét van a bajnoki rajtig. Remélhetőleg az elvégzett munkának meglesz az eredménye, összeáll a csapat.

 

Hajrá Fradi!

SzB
2013. július 19.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Köszönet a beszámolóért. Sajnos nem tudtam ott lenni, mert csak aznap délelőtt jelent meg a híre az tfc.hu-n.
    Talán a Baráti Kör el tudná intézni az FTC-nél, hogy az ilyen rendezvényekről előbb kapjunk hírt, és pl. az e-mail-lel rendelkező regisztrált szurkolók névre szólóan is, s akkor előre tudnánk programjainkat ütemezni.
    Egyébként nagyon remélem, hogy az új bajnoki idényben az MLSZ nem fogja idényközben tologatni a mérkőzések meghirdetett időpontjait. Talán a Baráti Kör erre is felhívhatná az illetékesek figyelmét.

    Hozzászólás ideje: 2013. július 22. 10:21

HOZZÁSZÓLÁS