2024. április 20. szombat

Felavatták Albert Flórián síremlékét

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. szeptember 16.

DSCN2864-002A két éve elhunyt Albert Flórián tegnap lett volna 72 éves. A mai nap délelőtt az Óbudai temetőben felavatták az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó, a Ferencváros és a válogatott kiválóságának síremlékét.

A sírnál Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Tarlós István Budapest főpolgármestere mondott beszédet. Mindketten Albert Flórián zsenialitását, hűségét emelték ki, aki egész életével példaként állhat a jövő nemzedékei előtt.

A csodálatos síremlék Pap Lajos kőfaragó- és kőszobrász-mester alkotása. A 9-es mezszámot, a jellegzetes Flóri-mozdulatot és a Fradi emblémát magában foglaló remekmű méltó emléket állít a Császárnak. A képek többet mondanak a szavaknál…

DSCN2871

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A síremlék avatásán a családtagokon, Albert Magdolnán és ifj. Albert Flóriánon kívül megjelent az egykori játszótársak közül Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Szőke István, Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, dr. Springer Miklós, az FTC elnökségi tagja, az FTC Baráti Kör elnökhelyettese, Takács Tibor a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Társasági elnöke, továbbá sok barát és ismerős, akik tisztelték és szerették Albert Flóriánt.

SzB
2013. szeptember 16.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. helios írta:

    Egyidős vagyok Flórival,s mivel már gyermekkorom óta nemcsak a meccsekre jártam ki, hanem az edzésekre is, nagyon sokat láttam őt játszani, edzeni. Nála nagyobb fradi játékost nem láttam, talán Varga Zoli közelítette meg.Ha ma lenne fiatal, hosszú évekig bajnokok lennénk.Mint régen, most is egyedül verné meg az ellenfeleket.Amikor elindult a félpályáról és mindenkit kicselezve lőtte a gólokat, az felejthetetlen volt.Ezekkel a gondolatokkal emlékezem rá. Isten adjon neki nyugodalmat.Soka nem felejtjük el.

    Hozzászólás ideje: 2013. szeptember 19. 15:40

HOZZÁSZÓLÁS