2024. május 14. kedd

Az FTC labdarúgásának edzői …

Az FTC Baráti Kör 2024. áprilisi összejövetele

Az FTC Baráti Kör 2024. márciusi összejövetele

Az FTC labdarúgásának vezetői …

Elhunyt Kemény Kázmér

Az FTC Baráti Kör 2024. februári összejövetele

Arcok a régmúltból: Mednyánszky Kánitz Henrik

Arcok a régmúltból: Horváth Ferenc

Színdarab Tóth potyáról

Elhunyt Tolonics Sándor

2019. júliusi bejegyzések archívuma

Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 28. SZÓLJON HOZZÁ

Kopeczky Lajost az idősebbeknek nem kell bemutatni. Ők tudják, hogy egykoron a Magyar Televízió legendás sportriportere volt, azt is tudják, hogy tősgyökeres Fradista. Sőt, tán még azt is, hogy az FTC Baráti Kör oszlopos tagja. A közelmúltban odahaza, egy íróasztal fiókjából véletlenül került a kezébe három általa készített, soha sehol meg nem jelent, ennélfogva teljesen elfeledett riport, amelyek középpontjában, mi sem természetesebb, a Fradi áll. Ha már megtalálta, gondolta, több évtized távlatából is érdemes lenne nyilvánosságra hozni ezeket. A gondolatot tett követte, felajánlotta ezeket a riportokat a honlapunk számára. Köszönjük a felajánlást, ezennel közzé is tesszük a harmadik, e sorban utolsó riportot, amely 1989-ben készült és amelynek ma is élő alanya a napokban Kőbányán kapott díszpolgári elismerést. Olvassa el a teljes cikket »

Szomorú és örömteli évfordulók

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 25. SZÓLJON HOZZÁ

Előzetes hirdetményünknek megfelelően az FTC Baráti Kör (FTC BK) megemlékezett Kocsis Sándor halálának 40. és Schlosser Imre elhunytának 60. évfordulójáról a Groupama Arénában, a két legendás labdarúgóról elnevezett sky boxoknál. Olvassa el a teljes cikket »

Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 20. 1 Hozzászólás

Kopeczky Lajost az idősebbeknek nem kell bemutatni. Ők tudják, hogy egykoron a Magyar Televízió legendás sportriportere volt, azt is tudják, hogy tősgyökeres Fradista. Sőt, tán még azt is, hogy az FTC Baráti Kör oszlopos tagja. A közelmúltban odahaza, egy íróasztal fiókjából véletlenül került a kezébe három általa készített, soha sehol meg nem jelent, ennélfogva teljesen elfeledett riport, amelyek középpontjában, mi sem természetesebb, a Fradi áll. Ha már megtalálta, gondolta, több évtized távlatából is érdemes lenne nyilvánosságra hozni ezeket. A gondolatot tett követte, felajánlotta ezeket a riportokat a honlapunk számára. Köszönjük a felajánlást, ezennel közzé is tesszük a második riportot. Olvassa el a teljes cikket »

Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 17. 1 Hozzászólás

Kopeczky Lajost az idősebbeknek nem kell bemutatni. Ők tudják, hogy egykoron a Magyar Televízió legendás sportriportere volt, azt is tudják, hogy tősgyökeres Fradista. Sőt, tán még azt is, hogy az FTC Baráti Kör oszlopos tagja. A közelmúltban odahaza, egy íróasztal fiókjából véletlenül került a kezébe több három általa készített, soha sehol meg nem jelent, ennélfogva teljesen elfeledett riport, amelyek középpontjában, mi sem természetesebb, a Fradi áll. Ha már megtalálta, gondolta, több évtized távlatából is érdemes lenne nyilvánosságra hozni ezeket. A gondolatot tett követte, felajánlotta ezeket a riportokat a honlapunk számára. Köszönjük a felajánlást, ezennel közzé is tesszük az első riportot. Olvassa el a teljes cikket »

Megemlékezések a Groupama Arénában

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 16. SZÓLJON HOZZÁ

Az FTC, egyben az Aranycsapat legendája Kocsis Sándor éppen 40 esztendeje, 1979.07.22-én hunyt el.

Egy másik, sokkal korábbi kor hasonlóan legendás alakja Schlosser Imre pedig immáron 60 esztendeje, 1959. 07. 19 én távozott az élők sorából.

Erre a két korszakos legendára emlékezünk a Groupama Aréna 18-as Sky boxánál

2019. július 22-én hétfőn 15:00-kor,

amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Takács II Józsefre emlékezünk

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2019. július 1. SZÓLJON HOZZÁ

Takács II József 1904.06.30-án született, azaz idén lenne 115 éves.

Ezen évforduló kapcsán 2019. július 02-án 16.00-kor a Groupama Stadion 7-es Sky Boxánál megemlékezést tartunk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.