2024. május 6. hétfő

Az FTC Baráti Kör 2024. áprilisi összejövetele

Az FTC Baráti Kör 2024. márciusi összejövetele

Az FTC labdarúgásának vezetői …

Elhunyt Kemény Kázmér

Az FTC Baráti Kör 2024. februári összejövetele

Arcok a régmúltból: Mednyánszky Kánitz Henrik

Arcok a régmúltból: Horváth Ferenc

Színdarab Tóth potyáról

Elhunyt Tolonics Sándor

Az FTC Baráti Kör 2023. decemberi összejövetele

2009. januári bejegyzések archívuma

Bálint Lászlót köszöntjük 61. születésnapján

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 31. SZÓLJON HOZZÁ

balint-laszlo-1968-79Bálint László – vagy ahogy mindenki ismerte – a Báró, február 1-én ünnepli 61. születésnapját.

Legendás alakja volt csapatunknak, illendő, hogy megemlékezzünk e jeles napról. Személy szerint is írhatnék sok-sok szubjektív emléket, hisz ifjú koromban számtalan mérkőzésén láttam, élveztem tanári játékát. Mégsem ezt teszem. Köszöntőül inkább közzéteszem Nagy Béla 2002-ben publikált, “Fradisták futballmezben 3.” című könyvéből a Báróval foglalkozó részt. Tanulságos megismerni, az általa is elmondottakat elovasni.

Báró! Isten éltessen sokáig! Reméljük hallunk még Rólad, temérdek tapasztalatodat hasznosíthatod mindannyiunk szeretett klubja, a Ferencváros érdekében. Olvassa el a teljes cikket »

Köszöntő dr. Springer Miklós születésnapjára

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 30. SZÓLJON HOZZÁ

springer_miklos2„Rombolni könnyebb, mint építeni. Az utókor az építőket csodálja!” (Keleti bölcsesség)

Kedves Miklós Bátyánk!

80+1 év! Csodálatos életkor, főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy milyen küzdelmes, tartalmas éveket takar! Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 7.rész – 1907-08

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 30. SZÓLJON HOZZÁ

14398_manchester_united_angol_labdarugo_csapat_allo_alakok_es_a_ferenczvarosi_torna_club_csapata_ulo_alakok1907-ben az egymás utáni két bajnoki címmel immár rekorder lett az FTC. Nagy reményekkel indult az új szezonban is, mint a bajnokság egyik legnagyobb esélyese. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 6.rész – 1906-07

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 29. SZÓLJON HOZZÁ

csapat_1906Másodszor is bajnokok lettünk 1905-ben, ezzel beértük az akkori rekorder BTC-t. Minden szurkoló azt várta, a rekord beállítása után, hogy annak megdöntése következik. És ezúttal egyértelműen, nem a zöld asztalnál folytatott viták után. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 5.rész – 1905

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 29. SZÓLJON HOZZÁ

jatekosok_2005Mindenki azt várta, folytatódik az előző évben elkezdődött FTC – MTK párharc, annál is inkább, mert a BTC visszalépett a bajnokságtól. De nem egészen így történt, “csengetett” a Postás és ahogy szokta, nem csak egyszer… Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 4.rész – 1904

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 28. SZÓLJON HOZZÁ

merkozesjelenet_1904_soroksari-utAmint az előző részekből láttuk, sikerült a 3-2-1, csapatunk három év alatt a csúcsra ért. De vajon mi történt a negyedik évben? Tudjuk, sokszor nehezebb a csúcson maradni, mint odajutni volt. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 3.rész – 1903

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 28. SZÓLJON HOZZÁ

csapatkep_1903Az első két bajnokságban a helyezéseink száma 3., majd 2. Valószínű, akkoriban is sokan gondolkodtak úgy, ez a sorozat igazán folytatódhatna, annak ellenére, hogy a verhetetlennek tűnő BTC szilárdan ült a trónon. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 2.rész – 1902

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 28. SZÓLJON HOZZÁ

csoportkep_1902A bajnokság I. osztálya hasonló rendszerben folytatódott, mint az első évben megrendezett premier. A résztvevő 5 csapat a naptári év szerint, tavaszi-őszi rendszerben játszott egymással, oda-vissza. A bajnoki kiírás szerint az utolsó két helyezett a II.osztály első két helyezettjével osztályozó mérkőzést kellett játszania. Olvassa el a teljes cikket »

A Fradi dicső múltja, 1.rész – 1901

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 28. SZÓLJON HOZZÁ

csapatkep_1901Miután 1900. december 3-án hivatalosan is megalakult az Ferencvárosi Torna Club football osztálya, annak egyik első javaslata volt a Magyar Labdarúgók Szövetségének megalapítására vonatkozó kezdeményezés, hogy Magyarországon is bajnokságot lehessen szervezni. Így jött létre 1901. január 19-én az MLSZ, amelynek első szabályzatát Horváth Ferenc, csapatunk első kapitánya dolgozta ki, akit az MLSZ első főtitkárának is megválasztottak. 11 alapító egyesület volt, név szerint:  Olvassa el a teljes cikket »

Kedvenceink voltak: beszélgetés Nyilasi Tiborral

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. január 28. 4 hozzászólás

nyilasiMai beszélgetőpartnerünk a Fradi egyik élő legendája: Nyíl, azaz Nyilasi Tibor, aki a napokban ünnepelte születésnapját. Ezen alkalomból külön is köszöntöttük, ez a beszélgetés pedig az ünnepelt ajándéka mindannyiunknak.

Olvassa el a teljes cikket »