2017. április 26. szerda

Győzzük le a Vasast! Szubjektív beharangozó.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 21.

ftcbk-gombok-publicisztikaÚgy látszik, a meccsnapokra már csak ez marad. A mérkőzés előtti napokban sorra adjuk közre az objektívnek tekinthető beharangozókat, egyszer elfogynak a töltetek.

Mert ugye azt nem lehet vitatni, hogy mindenkori ellenfelünk történelmének bemutatása a tények kategóriájába tartozik.

Mint ahogy az ellenfelünkkel a múltban elért eredmények is megmásíthatatlanok, a belőlük képzett statisztikákkal együtt.

A videós beharangozó is objektív, hiszen az abban közölt adatok mind-mind megfelelnek a valóságnak, a bemutatott gólok valóban gólok voltak. Az már egy másik kérdés, hogy ezeket a gólokat csak a Fradi oldaláról mutatjuk be, ettől még a gólok megannyi örömet szereztek nekünk, Fradistáknak. De ez a honlap a Fradiról szól, nem az ellenfeleinkről.

Amit ezek után írok, az nem lehet objektív, hiszen az a saját véleményem. Én pedig úgy látom, hogy a csapatnak nagy szüksége van a szurkolói támogatásra. Amely elsődlegesen meg kell, hogy jelenjen a mérkőzésre kilátogató Fradisták létszámában, és ami ezzel szorosan összefügg, a hangerejében.

Ez a csapat a mi csapatunk! 2009. augusztus 21-én ez a Fradi! Ők a mi játékosaink, ők vihetik sikerre a színeinket!

Ők és mindazok, akik az ő sikereikért dolgoznak, vezetők, edzők, orvosok, gyúrók, mindenki. Mindegyiküknek kötelessége, hogy legjobb tudásuk szerint a sikerért mindent megtegyenek. A szurkoló ebben a játékban aktívan is részt tud venni, hiszen ha lelkesedésben, hangerőben legyűri az ellenoldal szurkolóit, akkor a pályán levőknek óriási pluszt, morális erőt tud adni. De a szurkolónak más szerepe is van. Ez pedig a kontroll folyamatos biztosítása. A csapat eredményei a szurkolók szűrőjén keresztül válnak sikerré, hangzatos sikerré.

A Fradi szurkolói pedig igen magasra teszik a mércét. Számukra nem elég csak győzni, azt olyan játékkal kell elérni, amely lelkesít, amely a futball szépségeit kifejezi. Tán a játék minőségét is felülmúlja a másik elvárás, az akarat, a lelkesedés, a Fradiért való megkérdőjelezhetetlen küzdés igénye. Ha ez párosul a győzelemmel, akkor garantált a vastaps és a siker, ám a szurkoló oldaláról akkor sincs tragédia, ha ilyen feltételek között nem sikerül győzni. Ha nem is vastaps, de lelkesítő taps, akkor is joggal jár. És automatikusan éled a remény is, hogy legközelebb sikerül a győzelem is.

Csapatunk az elmúlt két bajnoki fordulóban nem tudta hozni az általunk elvárt győzelmet. A játékuk nem volt szívderítő, hiányolhattuk azt, amitől a nem győztes mérkőzések is elfogadhatóvá válnak. Ma egy olyan ellenfél otthonába látogatunk, amelyikkel szemben nagy elszámolnivalónk van. Ki ne emlékezne, 2006-ban a Vasas kiesett, ám mégis NB I-es maradt, mert az MLSZ a Fradit zárta ki. Sokszor leírtuk már, de nem elégszer, JOGTALANUL! Ezért a Fradisták százezreinek a szemében a Vasas szálka lett. Nem tudunk rá, csak mint a soron következő ellenfélre gondolni. Ők a szemünkben a helyünknek az elbitorlói voltak. Nem tudom, a ma pályára lépő játékosok közül hányan vannak ennek tudatában. A ma játékosai közül Balog Zoli és Lipcsei Peti 2006 tavaszán is játszottak, nekik élő emlék a kizárás. De az Dragóner Attilának is, aki 2006 nyarán még az NB I-es Fradihoz igazolt vissza, de csak az NB II-ben folytathatta. A többieknek, különösen a külföldieknek pedig el kell mondani, mi történt akkor, érezzék ők is, nem egy hétköznapi bajnoki mérkőzésen lépnek pályára.

A minket ért méltánytalanságokért a legjobban a pályán lehet válaszolni. És a szurkolók elvárják ezt a választ! Remélem a lehetőség szerint a legtöbben a helyszínen, a lelátón lesznek szemtanúi a törlesztésnek.

HAJRÁ FRADI!

2009. augustus 21. 19:00, Illovszky Stadion:

2009/10 évi NB I-es labdarúgó bajnokság 5. forduló:

VASAS – FERENCVÁROS

– fradissimo –

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket: Vasas SC

           Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 25.
           Szerző: Simon Sándor

           Fradi-Rijeka pro és kontra, mellesleg a bajnokság is elkezdődik

           Bejegyzés ideje: 2014. július 25.
           Szerző: Simon Sándor

           Napi válasz, VII.28.

           Bejegyzés ideje: 2009. július 29.
           Szerző: Simon Sándor

           Márciusi találkozó

           Bejegyzés ideje: 2012. március 28.
           Szerző: Simon Sándor

           Nagy lesz az FTC?…

           Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 23.
           Szerző: Simon Sándor