2024. április 18. csütörtök

Győzzük le a Vasast! Szubjektív beharangozó.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 21.

ftcbk-gombok-publicisztikaÚgy látszik, a meccsnapokra már csak ez marad. A mérkőzés előtti napokban sorra adjuk közre az objektívnek tekinthető beharangozókat, egyszer elfogynak a töltetek.

Mert ugye azt nem lehet vitatni, hogy mindenkori ellenfelünk történelmének bemutatása a tények kategóriájába tartozik.

Mint ahogy az ellenfelünkkel a múltban elért eredmények is megmásíthatatlanok, a belőlük képzett statisztikákkal együtt.

A videós beharangozó is objektív, hiszen az abban közölt adatok mind-mind megfelelnek a valóságnak, a bemutatott gólok valóban gólok voltak. Az már egy másik kérdés, hogy ezeket a gólokat csak a Fradi oldaláról mutatjuk be, ettől még a gólok megannyi örömet szereztek nekünk, Fradistáknak. De ez a honlap a Fradiról szól, nem az ellenfeleinkről.

Amit ezek után írok, az nem lehet objektív, hiszen az a saját véleményem. Én pedig úgy látom, hogy a csapatnak nagy szüksége van a szurkolói támogatásra. Amely elsődlegesen meg kell, hogy jelenjen a mérkőzésre kilátogató Fradisták létszámában, és ami ezzel szorosan összefügg, a hangerejében.

Ez a csapat a mi csapatunk! 2009. augusztus 21-én ez a Fradi! Ők a mi játékosaink, ők vihetik sikerre a színeinket!

Ők és mindazok, akik az ő sikereikért dolgoznak, vezetők, edzők, orvosok, gyúrók, mindenki. Mindegyiküknek kötelessége, hogy legjobb tudásuk szerint a sikerért mindent megtegyenek. A szurkoló ebben a játékban aktívan is részt tud venni, hiszen ha lelkesedésben, hangerőben legyűri az ellenoldal szurkolóit, akkor a pályán levőknek óriási pluszt, morális erőt tud adni. De a szurkolónak más szerepe is van. Ez pedig a kontroll folyamatos biztosítása. A csapat eredményei a szurkolók szűrőjén keresztül válnak sikerré, hangzatos sikerré.

A Fradi szurkolói pedig igen magasra teszik a mércét. Számukra nem elég csak győzni, azt olyan játékkal kell elérni, amely lelkesít, amely a futball szépségeit kifejezi. Tán a játék minőségét is felülmúlja a másik elvárás, az akarat, a lelkesedés, a Fradiért való megkérdőjelezhetetlen küzdés igénye. Ha ez párosul a győzelemmel, akkor garantált a vastaps és a siker, ám a szurkoló oldaláról akkor sincs tragédia, ha ilyen feltételek között nem sikerül győzni. Ha nem is vastaps, de lelkesítő taps, akkor is joggal jár. És automatikusan éled a remény is, hogy legközelebb sikerül a győzelem is.

Csapatunk az elmúlt két bajnoki fordulóban nem tudta hozni az általunk elvárt győzelmet. A játékuk nem volt szívderítő, hiányolhattuk azt, amitől a nem győztes mérkőzések is elfogadhatóvá válnak. Ma egy olyan ellenfél otthonába látogatunk, amelyikkel szemben nagy elszámolnivalónk van. Ki ne emlékezne, 2006-ban a Vasas kiesett, ám mégis NB I-es maradt, mert az MLSZ a Fradit zárta ki. Sokszor leírtuk már, de nem elégszer, JOGTALANUL! Ezért a Fradisták százezreinek a szemében a Vasas szálka lett. Nem tudunk rá, csak mint a soron következő ellenfélre gondolni. Ők a szemünkben a helyünknek az elbitorlói voltak. Nem tudom, a ma pályára lépő játékosok közül hányan vannak ennek tudatában. A ma játékosai közül Balog Zoli és Lipcsei Peti 2006 tavaszán is játszottak, nekik élő emlék a kizárás. De az Dragóner Attilának is, aki 2006 nyarán még az NB I-es Fradihoz igazolt vissza, de csak az NB II-ben folytathatta. A többieknek, különösen a külföldieknek pedig el kell mondani, mi történt akkor, érezzék ők is, nem egy hétköznapi bajnoki mérkőzésen lépnek pályára.

A minket ért méltánytalanságokért a legjobban a pályán lehet válaszolni. És a szurkolók elvárják ezt a választ! Remélem a lehetőség szerint a legtöbben a helyszínen, a lelátón lesznek szemtanúi a törlesztésnek.

HAJRÁ FRADI!

2009. augustus 21. 19:00, Illovszky Stadion:

2009/10 évi NB I-es labdarúgó bajnokság 5. forduló:

VASAS – FERENCVÁROS

– fradissimo –

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS