2024. április 19. péntek

Derbi előtti vélemények a lehetséges főszereplőktől

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. április 28.

Ez a hét nem olyan mint a többi, hiszen a mostani találkozónk a magyar labdarúgás igazi fűszere. Három évig, ízetlen volt az első osztályú bajnokság az ilyen ünnepi hangulatú mérkőzések nélkül, mint amilyen a mostani, pénteki találkozó is lesz. A színpad mögött már készülnek a színészek, a közönség is türelmetlenül várja a nagy előadást. A futball ünnepére hangolódik már mindenki, akit megérintett hazánkban a futball szeretete. Mi is felfokozottan várjuk ezt az ünnepet és szeretnénk, ha olvasóinkat is maximálisan ki tudnánk szolgálni ezen alkalomból.

Nem szokásunk, hogy az ellenfeleink játékosait kérdezzük a mérkőzések előtt, azonban most, ebben a felfokozott várakozásban, még ebben is kivételt tettünk és megszólaltattuk a nagy rivális két játékosát. Elsőként az ő véleményüket olvashatjuk, majd megismerhetjük, mit várnak a mérkőzéstől a mi kedvenceink.

Ugyanazokat a kérdéseket tettük fel Rajczi Péternek és Kabát Péternek.

– Mit jelentett számodra a Fradi-Újpest párharc, mikor még nem voltál az Újpest játékosa?

Rajczi Péter:
Akkor nyilván még kevésbé érdekelt, mint most, de a Kaposvár játékosaként is természetesen figyelemmel kísértem ezeket a küzdelmeket. Egy Fradi-Újpest mérkőzésre, odafigyel minden magyar játékos.

Kabát Péter:
Ezeket a mérkőzéseket, minden magyar ember, aki szereti a focit, figyelemmel kíséri. Ez így volt a múltban és így van a jelenben is. Én is követtem ezeket a párharcokat. Igaz én hét évet külföldön töltöttem, de amikor tudtam, akkor természetesen megnéztem ezeket a találkozókat.

– Mit jelent számodra a Fradi ellen pályára lépni?

Rajczi Péter:
Nyilvánvalóan mióta az Újpest játékosa lettem, sokkal többet jelentenek nekem ezek a mérkőzések. Megéreztem, megtanultam a saját bőrömön, hogy mit jelentenek ezek a derbik.

Kabát Péter:
Egy óriási élmény lesz, mert biztos, hogy nagyon sok néző lesz kíváncsi erre a mérkőzésre. Ez igaz mind a Fradi, mind az Újpest drukkerek részéről. A szurkolók már nagyon várják ezt a találkozót és bennem is van egy feszültség már, hogy minél előbb pályára léphessek, tehát biztos hogy nagy élmény lesz ezen a mérkőzésen játszani.

– Mit vársz a mostani meccsen magadtól?

Rajczi Péter:
Szeretném a jó szokásomat megőrizni, ami azt jelentené, hogy gólt szerzek ezen a meccsen is. Mi is a győzelemért lépünk pályára, és nyilvánvalóan az lesz csak őszintén boldog, aki megnyeri ezt a mérkőzést. A vesztes természetesen csalódott lesz, de ezen a mérkőzésen a döntetlen senkinek sem jó, hiszen akkor mindkét együttes csalódott lenne.

Kabát Péter:
Az utolsó két bajnokinkon nem tudtam pályára lépni, mert megsérültem. Most viszont egész héten együtt edzem a többiekkel. Remélem, péntekig nem jön közbe semmi és pályára léphetek. Szeretnék úgy játszani, hogy eredményes legyek. Akár góllal, vagy az sem zavar, ha azt más rúgja, csak győztesen hagyjuk el a pályát. Remélem, eredményesek leszünk és egy jó meccsen, sikerül megszereznünk a három pontot.

– Mi a véleményed a mostani Fradiról?

Rajczi Péter:
Három évig nem találkoztunk az ismert okok miatt. Az angol tulajdonos brit stílust hozott a Ferencváros életébe, ami nem biztos, hogy szerencsés egy Ferencvárosnak. Jelenleg azonban ez van és ez ellen szerintem tudjuk is a megoldást.

Kabát Péter:
Ez a Fradi teljesen más együttes, mint az őszi. Szervezettebb, jobbak csapatként és a formájuk is sokkal jobb. Sokat elárul, hogy tavasszal még veretlenek. Nagyon nehéz meccsre számítok, mert itt a helyezéseket nem szabad nézni. Egy derbin bármi lehet, főleg hogy a Fradi tavasszal eredményesen és jól játszik.

Megadtuk a vendégjogot, most azonban következzenek a hazai kedvencek, az ő véleményük. A metódus hasonló, azonos kérdésekre vártuk válaszaikat. Hogy kikét? Lipcsei Péter, Ferenczi István, Tóth Bence és Csizmadia Csaba válaszai következnek.

– Mit jelentett számodra a Fradi-Újpest párharc, mikor még nem voltál a Fradi játékosa? Figyelemmel kísérted a mérkőzéseket?

Lipcsei Péter:
Akkor még természetesen nem azt jelentette, amit mára már jelent, inkább a kettős rangadókat követtem figyelemmel. Élőben egyszer sem voltam előtte ezeken a rangadókon, de azt már akkor is tudtam, hogy a nagy a két szurkolótábor között az ellentét, és hogy nagyon nagy mérkőzéseket láthat ezeken a találkozókon a közönség. Valójában viszont akkor tudtam meg, hogy mit jelent ez a derbi, amikor a saját bőrömön érezhettem ennek a hangulatát az első mérkőzésemen a Fradiban.

Ferenczi István:
Nem csak figyelemmel kísértem, hanem voltam kint meccseken is. Amikor Jagodics rúgta azt a hatalmas gólt, és amikor Rajczi szerzett gólt a Szűcs Lajossal való összerúgásuk után, akkor is a lelátóról figyeltem az eseményeket. Tévében több mérkőzést is megnéztem, de az igazi az ősszel volt, mert akkor már én is a pályán lehettem. A hangulatot belülről érezni, az azért egészen más.

Tóth Bence:
Ezt a meccset, ha tehettem, mindig megnéztem. Még ha nem is követtem annyira figyelemmel a magyar mérkőzéseket, ez a meccs akkor is a tévé elé ültetett apukámmal.

Csizmadia Csaba:
Természetesen követtem ezeket a párharcokat, hiszen ezeknek a derbiknek mindig nagy a beharangozója. Az ember, ha akarta, ha nem, tudott róla. Mivel a futballban élünk, tudjuk mit jelent ez a mérkőzés és tudjuk azt is, milyen nagy várakozás előzi meg.

– Mit jelent számodra, a lilák ellen pályára lépni?

Lipcsei Péter:
Minden mérkőzésen ilyen látogatottság kellene, mint amilyen ezeken a küzdelmeken kialakul. Ezeken a meccseken nem kell külön motiváció, az bőven elég mindenkinek, hogy az Újpest ellen léphet pályára. A helyezésektől függetlenül mindig nagyon jó mérkőzéseket játszottunk, lefutott meccs itt nincs soha, bármilyen helyet foglaljon is el a két együttes a tabellán. Nagyon bízom a győzelemben, mert most a csapat elkapta a fonalat és jó formában van.

Ferenczi István:
Egy Fradi szurkolónak, egy Fradi játékosnak ez a meccs a legfontosabb. Amikor ez a mérkőzés közeledik, akkor fokozódik a feszültség és az érdeklődés, amit már tavaly is megtapasztaltunk. Szurkolóink nagyon készülnek erre a mérkőzésre, hiszen nagyon régen nem volt már ilyen derbi az Üllői úton, mi pedig szeretnénk az elvárásaiknak megfelelni azzal, hogy megverjük az Újpestet. Ezzel már csak azért is tartozunk, hogy vissza adjuk az őszi vereséget nekik.

Tóth Bence:
Mivel az Újpest a legnagyobb riválisunk, ezért ez az év legnagyobb meccse, főleg hogy hazai pályán játszhatunk ellenük. Nagyon nagy bennem a várakozás, hiszen nekem ez lesz az első igazi tétmeccsem ellenük. Volt ugyan a két Ligakupa, de az azért mégsem egy bajnoki. Nagyon várom már azt a hangulatot, ami ott körbe fog venni. Az ilyen meccsek miatt érdemes futballozni. Azt meg majd meglátjuk, ki milyen teljesítményre lesz képes, ez sok mindent elmond azt hiszem mindenkiről.

Csizmadia Csaba:
A többiek már felkészítettek, hogy ez egy teljesen más mérkőzés, mint a többi, de ezt csak akkor fogom megtapasztalni, ha a pályára lépek. A mérkőzés után biztos többet tudok majd mondani az érzéseimről. Mindenki erről beszél, a csapattársak, a masszőreink és mindenki egyöntetűen hangoztatja, hogy ez egy más mérkőzés, ilyenen még nem léptem pályára, de ezt csak ott fogom megérezni, amikor kilépek a lelátók elé. A meccs után feltétlenül elmondom, hogyan éltem meg ezt a derbit.

– Mit vársz ezen a találkozón magadtól?

Lipcsei Péter:
Bármennyi játéklehetőséget is kapok, mindenféleképpen bizonyítani szeretnék. Motivációra senkinek nincs külön szüksége, ez egy óriási rangadó lesz.

Ferenczi István:
Rengeteg nézőt, jó hangulatot, a mérkőzés biztos paprikásabb is lesz mint egyébként. Nekünk azonban tiszta fejjel kell játszanunk, nehogy valami hülyeséget csináljunk, aminek kiállítás a vége. Egységesnek kell lennünk, ahogy a Debrecen ellen is azok voltunk és akkor benne van a csapatban a győzelem!

Tóth Bence:
Nagyon szeretnék gólt lőni, ahogy az első Ligakupa meccsünkön is sikerült. A második ligakupás meccsünkön is volt lehetőségem, amivel eldönthettem volna a meccset, ott nem sikerült, de remélem majd most megint betalálok. Én meg fogok tenni érte mindent, bár az is igaz, teljesen mindegy, ki szerzi a gólt, csak nyerjünk! Ez egy nagyon fontos győzelem lenne.

Csizmadia Csaba:
Maximálisan teljesíteni szeretném, amit az edzőnk elvár tőlem. Pontrúgásoknál veszélyes szeretnék lenni, nagyon várom a győzelmet.

– Szurkolói részről is derbihangulatra számítasz?

Lipcsei Péter:
Abszolút, hiszen én már láttam a szurkolókat, akik készülnek. Hétfőn edzésünk volt, és láttam a készülő transzparenseket. Ez egy óriási dolog és hatalmas megtiszteltetés számunkra is, hogy ennyire készülnek a szurkolóink. Nem szabad őket cserbenhagynunk, ha törik, ha szakad, meg kell nyernünk a mérkőzést!

Ferenczi István:
A szurkolóink eddig is kitettek magukért. A Debrecen ellen és Fehérváron is, ahol a játék pedig nem volt szenzációs. Azt mindenki tudja, hogy az a kilencezer ember az nem a Vidi miatt jött, hiszen akkor eddig miért voltak csak háromezren? Szurkolás szempontjából már az a mérkőzés is a Fradiról szólt. Ez a meccs nem a szurkolóinkon fog múlni, abban biztos vagyok, hiszen ők eddig is mindent megtettek.

Tóth Bence:
Természetesen! Kedden például nem volt edzés, de azért voltunk kint egy picit mozogni Ferenczi Pistával és láttuk, hogy még mindig drapikat festik a szurkolóink, ők is nagyon készülnek, hogy ezen a területen is felülmúljuk az újpestieket.

– Ilyenkor egy derbi előtt az egész hét máshogy telik, mint egyébként?

Lipcsei Péter:
Az első napok még nem telnek felfokozott izgalomban, de szerdán az FFC játszik kupadöntőt, ahova mindenféleképpen kimegyünk és ez már a pénteki meccsre hangol majd minket játékosokat is. Remélem megnyerik a Budapest Kupát és akkor az, nekünk kilátogató játékosoknak is egy pluszt fog adni az Újpest ellen, és akkor egy nagyon szép hetet fogunk zárni.

Ferenczi István:
Nem csak ezen a héten, hanem már az előző hetekben is szóba került az Újpest elleni meccs. Ilyenkor többször szóba kerül a rangadó. A külföldiek is nagyon várják ezt és a régiek még nekem is mesélik, hogy milyen frenetikus ilyenkor a hangulat.

Tóth Bence:
Nagyon sokat beszélünk erről a meccsről. Az előző héten, sőt még a Debrecen elleni meccs előtt is szóba jött, de minél jobban közeledik, annál inkább csak erről beszélgetünk. Fényképeket nézegetünk, a derbik hangulata folyamatosan téma. Nem csak a pályán, hanem azon kívül is mindig, amikor beszélgetünk a többiekkel, állandóan feljön ez a téma, mert ilyenkor szinte felrobban a stadion, amit nagyon várunk. Alig várom, hogy kezdődjön végre a meccs!

Csizmadia Csaba:
Már hétfőn is voltak az edzésen újságírók, és faggattak minket a derbiről. Bennünk viszont már két hete ez a mérkőzés jár folyamatosan. A meccs lázában égünk már két hete és annyit már én is tapasztalok, hogy ez a meccs teljesen más lesz, mint a többi. Nagyon nagy a várakozás bennem, várom, hogy megélhessem milyen egy ilyen mérkőzés belülről.

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

7 hozzászólás

  1. Herkules írta:

    Nem tudom, olvassátok -e Játékosok, ha igen, akkor azt üzenem mindent bele!!! Előre katonák, miénk a győzelem!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 28. 06:12

  2. nick írta:

    Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 28. 18:55

  3. Kate írta:

    Hajrá Fradi!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 28. 19:40

  4. fradizoli írta:

    Remélem a meccs után a mi játékosaink lesznek a hősök, az újpestiek pedig a szenvedő alanyok. Győznünk kell!!! Ez a győzelem hihetetlen nagy erőt adna a folytatásra!
    Hajrá Fradi, Hajrá Fiúk, mert fő a győzelem!!!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 28. 21:23

  5. Szlavicsek Béla írta:

    Ferencvárosi Urak! Ezen a meccsen nem elég a 100%, annál sokkalta több kell. Ki kell tenni a szívüket és a lelküket a zöld gyepre. Csúszni és mászni kell a siker érdekében minden egyes játékosunknak egytől-egyig. A derbin csak a győzelem elfogadható ennek szellemében kell küzdeni mindenkinek. Tempó Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 28. 23:11

  6. ftc ireland írta:

    holnap mi unnepelunk,mindent bele,legyozzuk,le kell gyozni az ujpestet,GERA zoli a dontobbe rugta a fulhamot a 76percben lott goljaval,ma ZOLI erdemeiert unnepelek,holnap meg a gyozelemert,hajra fiuk,MONDOROKKE FERENCVAROS!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 30. 00:19

  7. tibu1 írta:

    A TUTO lakat, http://retronom.hu/files/images/TUTO3.preview.jpg ismét rákerül a védelmünk kapujára és bezárul minden kapu a lilák előtt! Már csak a támadást kell megerősíteni és biztos a győzelem!

    Hozzászólás ideje: 2010. április 30. 12:15

HOZZÁSZÓLÁS