2017. április 28. péntek

A megvalósult remény

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 4.

Lassan a kályhák belsejébe szorul a nyár melege. A napsütötte tájakat emlékeink őrzik majd az ősz és a tél szeles, hideg óráiban. Az évszakok változása rányomja bélyegét mindenre, mi körbe vesz minket.

Megváltozik környezetünk. A természet zöldje először búcsúzásképpen még színes pompáival kápráztatja az őszt, majd hófehér takaróval borítja el a nyár vad kavalkádját. Aztán észrevétlenül minket is átjár az ősz és a tél hangulata, mely belső háttérképeinket átszőve új képet fest lelkünk tárlataiba. Ismerős érzések ezek, hiszen évről-évre keresztül úszunk a változás hullámain, míg majd újból magunkhoz nem öleljük a nyár forró pillanatát.

Idén, talán nem csak színes virágokat bontott számunkra e forró évszakunk, hanem a szkepticizmus sűrűn telt mezeje közül, váratlanul előbújt a remény. A remény, hogy a szürke évek után, egy új csapat, új kihívások között, talán megcsillantja elődei dicsőségének fényeit.

Nem lettünk ígéretekkel elbódítva, nem mondták nekünk, hogy eljött a kánaán, mégis apró léptekkel formálódott egy társaság, mely mára szellemes, vidám játékkal tudja megajándékozni hálás kitartó fanatikusait. Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy eltúlzom eddigi sikereinket, azonban azt még a vak is látja, hogy ellentétben az előző szezonnal, ma már olyan csapata van a Ferencvárosnak, melytől nem távoli az elképzelés és a tervszerűség. Bátran ki lehet jelenteni, hogy szerethető ez a csapat. A héten látott játék sokunk számára volt ismerős. Páran Albertet és Vargát kezdték emlegetni, mások Nyilasi és Ebedli nevét idézték elő a múlt csillogó vitrinjeiből. Amikor még a nap is máshogy mosolygott az Üllői út felett, azok voltak a szép idők.

Most azonban mintha feléledt volna a múlt és ráfestette volna a jelenre a múlt dicsőségeit. Szerdán ismét láthattuk a FRADIT. Egy olyan Ferencvárost, mely nem csak darálja, hanem játssza is a focit. Ahogy a labda lábról-lábra járt és megvillantak a szebbnél szebb cselek, úgy éledt fel egyre inkább a közönség és robbant hangorkánná hangjuktól a környezet.

Mi, akik részesei lehettünk ennek az élménynek, hálával tartozunk ezért a 90 percért és lelkesedésünkkel fizetünk az öröm oltárain. Mással nem is tudtunk, hiszen egy remek kezdeményezés miatt, ingyen tekinthettük meg ezt a csodás találkozót, mely így megadta az alaphangot a következő mérkőzésünkre.

Kellett is ez a siker, hiszen ősi riválisunkhoz utazunk a következő forduló során, de ezzel a játékkal és lelkesedéssel Újpesten is zöld-fehérre mázolhatjuk az eget. Végre nem csak reménnyel, hanem erős hittel, magabiztossággal nézhetünk egy komoly mérkőzés elé. A hangolás hete következik. Lelkünk az ünnep díszébe öltözik és kisgyerekként várjuk a szezon legfontosabb találkozóját, az Újpest ellenit.

Most még dalolnak az Üllői úti fák, hát tánccal tiszteljük az ének ritmusát. Ritmusra dobbanjon lábunk, buzdítsuk emelkedett hangulatban kedvenc csapatunk. Tegyük ünneppé a derbit és hajtsuk győzelembe kedvenceink!

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

 1. franto1984 írta:

  egy biztos, mi táncolni fogunk mindíg, ahogy azt tettük a kizárás után is, tavaly is, mikor szenvedett a csapat. Igaz ez a tánc sokkal másabb, ez örömtánc. Tavaly az emlékek, a régen megélt sikerek, a remény adta a ritmust, idén pedig a csapat!

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 4. 17:25

 2. trebla77 írta:

  “Rosszkedvünk telét York kacagása, tündöklő napsütéssé változtatta át”

  Hozzászólás ideje: 2010. szeptember 6. 10:10

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Rákosi Gyula kórházban

           Bejegyzés ideje: 2009. május 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Ferenczi István távozott a csapattól

           Bejegyzés ideje: 2010. június 24.
           Szerző: Limpi

           2009: a Romlottság, Gyöngeség, Egyet nem értés éve volt?

           Bejegyzés ideje: 2009. december 23.
           Szerző: moncsi1

           Játszani jó. Akkor játsszunk!

           Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 30.
           Szerző: Simon Sándor

           Női szemmel…

           Bejegyzés ideje: 2009. október 12.
           Szerző: moncsi1