2024. április 26. péntek

Ezúttal birkóztunk – baráti körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. május 1.

Az FTC Baráti Kör vezetése, folytatva a jól bevált gyakorlatot, áprilisi összejövetelére az FTC birkózó szakosztályának képviselőit hívta meg.

DSCN4230Először Sike András, szöuli olimpiai bajnokunk, a birkózó szakosztály vezetője adott tájékoztatást a szakosztály jelenlegi helyzetéről. A birkózó csarnok lebontása miatt megnehezedtek a felkészülési körülmények, lecsökkent a sportolóink száma.DSCN4238 Hat-nyolc élvonalbeli versenyzőnk maradt, akik a Nemzeti Sportcsarnokban, míg a többiek a Telepy utcai iskola tornatermében edzenek. Beszélt az utánpótlás problémáiról, arról, hogy az ázsiai küzdősportok elcsábítják a gyerekeket a birkózó sporttól. Az új birkózócsarnok felépítése minden szempontból reményt ad a pozitív változásokra.

Ezt követően a közelmúltban Európa-bajnoki aranyérmet nyert Bácsi Péter ismertette sportolói pályafutását, ami 1992-ben kezdődött a Fradiban. Eddig egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet ért el a kontinens viadalokon. A mostani, második aranyérmét imponáló fölénnyel nyerte meg Finnországban, mivel az öt mérkőzésén 35:0 pontaránnyal végzett, azaz egyetlen akciót sem tudtak végrehajtani rajta.

DSCN4235

 

Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület ezúttal köszöntötte 80. születésnapja alkalmából Kruj Ivánt, aki birkózóból lett edző, sportvezető, nemzetközileg elismert, kilenc olimpián közreműködő bíró, akit a világ birkózósportjának halhatatlanjai közé is beválasztottak.

A hazai birkózósport képviseletében megjelent még Hessky Pál egykori bíró és Losonczi Ottó, az ESMTK birkózó szakosztályának vezetője, újjáélesztője.

A vendégeknek dr. Springer Miklós, az FTC Baráti Kör alelnöke átadta a baráti kör jelvényét, Kruj Iván megkapta az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagjának járó oklevelet is.

DSCN4239Horváth „Api” Lászlót, egykori labdarúgónkat, jelenlegi utánpótlás-edzőnket ezúttal tudtuk köszönteni 70. születésnapja alkalmából. Ő is megkapta a tiszteletbeli tagságot szimbolizáló oklevelet.

Ezt követően több fontos bejelentésre került sor. Dr. Springer Miklós bejelentette, hogy az FTC 2014. évi rendes közgyűlését május 28-án 9 órakor tartja az Elek Gyula kézilabda csarnokban. A részvétel feltétele az Alapszabálynak való megfelelés és az előzetes regisztráció.

eee-11Hélisz József főtitkár elmondta, hogy az FTC 115. születésnapja alkalmából május 3-án, szombaton 11 órakor a IX. kerületi Bakáts téren kerül sor az emléktábla koszorúzására. Ugyancsak a születésnap alkalmából május 4-én, vasárnap 16 órakor a VIII. kerületi Rezső téren 11 fa avatásával emlékezünk arra, hogy azon a helyen futballoztak azok a fiatalemberek, aki 1900-ban megalakították az FTC futball osztályát.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület vezetője ismertette, hogy május 6-án fél 11-kor a Farkasréti temetőben koszorúzzák meg Nagy Bélának, a Fradi krónikásának sírját, aki azon a napon lenne 70 éves.

Szántay Balázs titkár beszámolt arról, hogy Újbuda önkormányzata elfogadta a Sárosi (Stefancsics) család emléktáblájának felállítására beadott pályázatot. Elmondta továbbá, hogy olimpiai bajnok, VVK-győztes kiváló labdarúgónk, dr. Juhász István korházba került. A jelenlevők ezúton is mielőbbi felgyógyulást kívántak a népszerű „Jucinak”.

DSCN4242Az összejövetel zárásaként Tobak Csaba, az FTC Múzeum vezetője bemutatta Hangay Györgyöt, korábbi újságírót, aki több értékes tárgyat, így egy az Albert Flórián 60. születésnapján nyert mezt ajándékozott a múzeumnak.

Találkozunk a felsorolt eseményeken, a meccseken, majd május utolsó keddjén, 27-én. Hajrá Fradi!

SzB
2014. április 29.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS