2024. március 29. péntek

Meddig még?

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. május 4.

Újabb bajnoki mérkőzés, újabb győzelem, sorozatban immár hatodszor.

Akár arra is vonatkozhatna a címben feltett kérdés, meddig tart ez a szívünknek oly kedves sorozat. Vonatkozhatna, de nem arra vonatkozik. A győzelmeket, a győzelmi sorozatokat nem kell magyarázni, megmagyarázni különösen nem. A Fradi tegnap óta 115 éves történetében számtalan példa volt rá, mondhatni, legtöbbször magától értetődő volt, csupán a legújabb korban szoktunk el tőle. Ám az is tény, ebbe a mederbe gyorsan vissza lehet zökkenni. Mindenesetre örülök, hogy a legfiatalabbak is megismerhetik ezt az érzést.

mezokovesd-ftcHa nem a győzelmekre, akkor mire vonatkozik a kérdés? Árulkodó lehet a képválasztás, Földi Imre fotóján a gesztusok sok mindent elmondanak, úgy a saját játékosé, mint az ellenfélé, sőt a játékvezetőé is. Igen, minden mérkőzésen találkozunk olyan pillanatokkal, amik felett értetlenül állunk. Okozzák ezeket az ellenfelek, aztán tetézik a játékvezetők. Csak ezen a tavaszon számtalan ilyen felvételt lehetett volna készíteni. Játékosaink számon kérnek, az ellenfél nem érti, a bíró sípol ugyan, ha sípol, de meg nem torol. Ahogy eredményesebb a Fradi, úgy szaporodnak ezek a pillanatok. Az ellenfelek, ha már játékban nem tudnak mit kitalálni, labdarúgás helyett lábrúgás nevű játékot kezdenek játszani, hozzá nem értő kommentátorok szerint taktikai szabálytalanságok sorát kezdik elkövetni. Ez kérem a játék halála, persze csak akkor, ha a játékvezető hagyja. Nálunk úgy tűnik, hagyják. Megmosolyogtató látni, egyben borítékolható is, hogy az ilyen meccseken az első sárga lapot rendre a Fradi játékosai közül kapja valaki, természetesen az első szabálytalansága után. Miközben az ellenféltől a sokadik belépő után is csak szóbeli ejnye-bejnye, meg hasonlók hangzanak el. Ezért kérdem, ez a jelenség meddig tart még? Mikor lesz a játéknak becsülete és tisztelete a játék mindenáron való megakadályozásával, megölésével szemben?

Sajnálom Mateo Pavlovicot. A tavasszal immáron ez volt a második kiállítása, mindkettő olyan, hogy ő kapta az ellenféltől az ütést, mégis az ellenféllel együtt őt is leküldték. Ismételték elég sokat a tévében az esetet, de én nem láttam, mit is tehetett a védőnk. Az egyre több játékvezető azonban látta a láthatatlant. Előtte a belső védelem másik tagja is kapott egy sárgát, amikor az ellenfele elcsúszott mellette a vizes füvön, ez viszont jól látszott a tévében. Mivel ez az ötödik sárgája volt, a következő meccsem ő sem játszhat. Jön egy edző, Thomas Doll, aki szisztematikus munkával felépít valamit, jelen esetben egy megbízható védelmet. Egy olyan védelmet, ahol – szemben a korábbiakkal – nem kell a körmünket lerágni, ha az ellenfél beívelési lehetőséghez jut, egy olyan védelmet, amely a dolgát teszi. Aztán jön egy játékvezető, aki egy olyan meccsen, ahol az ellenfélnek, bár kellene neki a győzelem, mint éhezőnek a falat kenyér, momentuma sincs, minden energiája kimerül a rombolásban, szóval jön a játékvezető és kipontozza, találóbban, kikártyázza a Fradi védelmét. Persze, lesz még következő meccs is, ott találjon ki majd valamit a fineszes edző.

Örülök a győzelmi sorozat hatodik állomásának és bizton hiszem, tehet bárki bármit, ennek nem most lesz vége, mert jövő héten folytatjuk!

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

Fotó: nemzetisport.hu (Földi Imre)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

8 hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Nem szívesen foglalkozom a játékvezetőkkel, főleg nem győztes meccsek sorozatában. Most az a legfontosabb, hogy legyőzzük a Diósgyőrt.

    a DOBOGÓN KELL VÉGEZNÜNK !!!

    HAJRÁ FRADI !!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 4. 16:45

  2. Sárosi István írta:

    Tisztelt Simon Ur! Lehet, hogy jelen hozzászólásom után eltekintenek a továbbiaktól.Ez a hét vége eredményei megerősitenek meggyőződésemben, ha a “nagyhatalmak” és hüséges talpnyalóik, nem avatkoznak a bajnokság végső kimenetelébe adminisztratilag, ott a helyünk. Tizszer, kikockázva, megnéztem a PAVLOVICS affért! Ha nem célirányos volt ez a döntés, 60 év után azt mondom, hülye vagyok a futbalhoz!Ilyen brutális döntést-ismerve a hátralévő FTC derbiket-meghozni gyomorforgató! Mennyi sokszorosan durva “matyó” belemenés maradt büntetlenül.SZABÓ végtelenül vigyázott, nehogy kiosszon két sárgát! .Hegedüs Csaba 67.percben Jennernek adott könyöklése-direkt pirosat érdemelt!George:84 perc,leütötte Pavlovicsot.Szabó nem tudva mit itéljen, segitségül hivta segitőjét- a Fradi gyülölő, de életében még igazolt játékosként labdába nem rugó FARKAS-t, és a vészbiróság döntött-mindkettő piros! Ezzel Matheos és Pavlovic eltüntetésével szétrobbant a FRADI belső tengelye. Átéltem már hatvan év alatt bundákat, csuszópénzeket, TOTÓ botrányokat (lásd: TÁTRAI,KUTI stb játékvezetői részről, de az emberekből hülyét csinálni nem lehet évtizedeken át!!!Most kövezik a VIDI utját,szégyen, gyalázat amit nekik eddig is megengedtek -hiába a pénz nagy úr.Elgurult a gyógyszerem, de szerintem nem csak nekem!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 4. 19:10

  3. helios írta:

    Tisztelt Fradisták !
    Még mindíg nem vették észre, hogy a mindenkori MLSZ legfőbb célja a Ferencváros tönkretétele. Ezt ugyan ép eszű ember nem foghatja fel, különösen a mai világban. Az még érthető volt, hogy a diktatúra nem szerette a csapatot, mert nem illett bele a vörös képbe, de hogy ma mi az oka, azt senki nem tudja. Talán még működnek a régi reflekszek.
    Képzeljük el ,lesz egy csodálatos stadionunk és a játékvezetők , a fegyelmi bizottság, a játékrend meghatározói ugyanezt a gyalázatos munkát fogják végezni.
    Mit lehet tenni akkor ?

    Hozzászólás ideje: 2014. május 4. 19:55

  4. Sárosi István írta:

    T.HELIOS. Tökéletesen igaza van.Ez 1950 óta egy koncepció ami a FRADI ellen folyik.Volt időszak mikor BP.PARTIZÁN néven minden jóval kecsegtettek. Maradtunk inkább ÉDOSZ, Bp. KINIZSI, …és 1956. után ujra Fradi!. Soha nem voltunk behódolt szerzetese, kiálltunk mindig szeretett csapatunk mellett. Megittuk a levét, ahol lehetett mindig betartottak az illetékesek.Lásd: Grosics Gyula, Solymosi Ernő, Varga János átigazolásakor. Solymosit napokig rejtegették-mig le nem telt az átigazolási időszak, Grosics Gyulá.-nak megtiltották, Varga János kora leggólképesebb játékosa (DOROG) szintén hatalmi szóval letiltva. Gondolja most másképp van? Soha! Mig FRADI az mindig FRADI.Imádhatjuk,évtizedeket élünk büvöletében,egy megnem határozható érzés miatt, de megmondom:AZÉRT MERT MI ÖRÖKRE FRADISTÁK vagyunk. Alakuljon bárhogy az utolsó három forduló, semmit nem tehetünk egy központi irányitás ellen.És igen is! Müködnek mig FRADI az FRADI és lesz MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 4. 20:39

  5. helios írta:

    T. Sárosi úr !
    A szivem szerint beszélt. Gratulálpk.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 5. 16:24

  6. Sárosi István. írta:

    T.Holman Dávid. Olvasom a gyorshirben Lengyelországba távozásod hirét. Senki nem vagyok, csak szivvel-lélekkel 60 éve FRADI szimpatizánst. Bejelentésed megdöbbent, 21 évesen megkaptál mindent anyaklubodtól (FTC) amit kevesen kapnak meg. Muniz játszatott (a hibaszázalékod hagyjuk), Jenner a fiává fogadott (visszaéltél vele) magad szuperklasszisnak hive magasabb trónokra vágysz. Megnyugtatlak, jelen képességeddel örülnék , ha állandó kezdőként avanzsálnám magam. Gyengének bizonyultál! Aki FRADI sziv, hvatartozás nélkül, álomképeket kerget -megérdemli sorsát.Csak régebbi nyilatkozataiddal ellentétben, a továbbiakban senki nem vagy.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 6. 17:06

  7. Sárosi Istvá írta:

    Harmadszor dobják vissza, PAVLOVIC vonatkozásu észrevételem. Számomra ugy tünik,nem kivánatos észrevételem publikálása! Nagyon sajnálom, hogy igy viszonyulnak felsőbb köröket érintő megjelenitésem. Igazán szomoru szivvel bucsuzom-de azért egész életemre megtartom azt a dicsőséget-hogy VÉGIG FRADISTA VOLTAM ÉS MARADOK MIG VILÁG A VILÁG

    Hozzászólás ideje: 2014. május 6. 18:59

  8. Sárosi István írta:

    Tisztelt Fradista Társaim. Tudom, hogy véleményem egy szük nyilvánosságot érdekel, véleményünknek orvoslása nincs. Nagyon undoritónak tartom az MLSZ döntéseit, átlátszó trükkjeit. 60 éve vagyok Fradi szimpatizáns, ez nem érdem ez kor függvénye.Nagyon sok brutális döntést megértem szeretett klubommal szemben, de ami most folyik ez vérlázitó! Szégyelje magát KONDÁS ELEMÉR aki ezt a bundát összehozta. Ugy tudom a komplett csapatot kell szerepeltetni hasonló mérkőzéseken. Ezért már büntettek bennünket, mert ha jól emlékszem Kecskeméten annó’ tarcsikkal áltunk ki. Maga a “szuperedző” kormánykitüntetéssel, aljas dolgot müvelt!!!! Két stabil kezdő mellett, a teljes tartalékcsapatát küldte pályára. Bennünket akkor komoly büntetés befizetésére kötelezte, mindezt meguszta tar feje simogatásával. MÉG EGY UDVARONC. Igy az UTE surranó pályán beuszott a döntőbe. Tudva, hogy hároméves éltiltása van, Ő nem, de a DVTK bekuszott a BL.-be. Maradt 2 hely a négy marakodónak (FTC, VIDI, HALI, ETO ….) Aki ilyen szemét ügyekben forgatja a lapokat-egy pillanetra sem szégyenli magát? KONDÁS mátol szememben egy senki, futballistaként 0 volt , vezetőként dupla.Nem volnál magyar,ha a tavalyi “bombaformában” buknának ki, az irányitott cimek megszerzésével együtt! MINDHALÁLIG FRADI.!!!!!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 8. 14:52

HOZZÁSZÓLÁS