2024. március 28. csütörtök

Most már nekünk érik a győzelmi sorozat

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. május 19.

Vasárnap délután a Fradi győzelmi sorozata nyolc meccsesre hízott. Szép ez a szám, de annak fényében különösen az, hogy általa az utolsó forduló előtt lépéselőnybe kerültünk a dobogóért vívott küzdelemben.

Hali-FradiVártuk, Istenem, mennyire vártuk ezt a pillanatot. Hogy a győzelmek a presztízsértéken túl érjenek is valamit. Egy, egyre megy, kettő, az már több, mint egy, három, a magyar igazság, négy, már sorozatnak lehet nevezni, öt, egyre nagyobb büszkeséggel tölt el, hat, vajon meddig tarthat, hét, leírni is szép. Eddig ezt mondhattuk, írhattuk a sorozat egyes állomásairól. A Haladás elleni, a nyolcadik győzelem pillanatában csak annyi volt biztos, nekünk már nyolc. De, hogy ez mennyit ért, hogy csak egy további szó- és mondatkeresést a sorozatban vagy mást is, az este, a Videoton mérkőzése után derült ki. Azon csapat mérkőzésén, amely a tavaszi mélyrepülését az Újpest ellen szakította meg és indította el a saját győzelmi szériáját. Mit tesz Isten, ugyanazon ellenfelek ellen, mint a Fradi, hiszen két fordulóval a mieink után meccselnek ugyanazon csapatokkal, még a pályaválasztás is azonos. Szóval, elindították, immáron egyenlő pontszám mellett, de lényegesen jobb gólkülönbségükkel. Amíg tartani tudták a tempót, ők voltak lépéselőnyben. Újpest, Puskás Akadémia, Honvéd, Kaposvár. Eddig bírták, Mezőkövesden megbotlottak, csak döntetlent értek el. Később kezdték, korábban befejezték a saját győzelmi sorozatukat. Ez eredményezte, hogy az utolsó forduló előtt a Fradi pontelőnnyel a dobogóra lépett és csak rajta múlik, hogy végleg ott tud e maradni. Így adott a feladat, azt a nyolcas szériát, ha törik, ha szakad, kilencesre kell nyújtani. Mert abban az esetben beérik a munka gyümölcse, a nagy sorozat egészen biztosan harmadik helyet, ezzel nemzetközi kupaindulásra jogosító helyezést ér. Azt, amire mindig is vágytunk, vágyunk, az új stadion megépülésével talán különösen is. Mert egy európai színvonalú stadionhoz dukálnak az európai meccsek, dukál egy európai nagy csapat. Jó, ez persze még odébb van, de a felé vezető lépések, mint például ez a nagy győzelmi sorozat, elvezethetnek oda. Ne szaladjunk annyira előre, először legyen meg az a kilencedik győzelem, ami beteljesíti ezeket a vágyakat. Legyen újra egy hangulatos, tízezreket vonzó meccs a Stadionban, legyen egy jól megérdemelt fieszta. De vigyázzunk! Nehogy úgy járjunk, mint 11 esztendeje, amikor a bajnoki címért “csak” győzni kellett a “nekimindegy” Debrecen ellen. Volt teltház, volt hangulat, csak győzelem nem lett, helyette botrány. Mindezt most el kell kerülni! A táblás ház, a hangulat a fradistákat ismerve valószínűsíthető, az ellenfélnek, a Paksnak, most is mindegy, mit ér el. A játékosoknak kell észnél lenni a pályán és a forró szív hajtása mellett hideg fejjel kell gondolkodni. Ezt a sajtot senki sem énekelheti ki a szánkból. Ritka sorozattal jutottunk el a lehetőség kapujába, be kell azt teljesíteni! Hiszem, hogy ez fog történni.

Hajrá Fradi!

Simon Sándor

Fotó (rajta a Haladás elleni meccs két hőse, a mindent védő Dibusz és gólszerző Diallo): fradi.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

10 hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Tv-n néztem a meccset. Lélekben gratuláltam a csapatnak. Utána azonnal el kellett mennem hazulról. Semmit sem tudtam közben a mezőkövesdi meccsről. Egy perccel a “Harmadik félidő” kezdete előtt értem haza és kapcsoltam be a Tv-t. Pár perc múlva mondták be, hogy milyen izgalmas volt Mezőkövesden az utolsó 5 perc, de még mindig nem mondták az eredményt. Aztán jött az összefoglaló. Vezetnek a hazaiak. A Vidi egyenlített, de ekkor már reménykedtem, hogy csak megmarad a döntetlen és úgy is lett. Ezzel felugrottunk a 3. helyre.

    Itt kell maradni! Nem ismétlődhet meg a Debrecen elleni 11 év előtti eset. Európa ligás meccseket kell játszani az új stadionban!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 19. 19:16

  2. Kinizsi írta:

    Gratulálok a CSAPATNAK! Jól küzdöttek egy jó ellenfél otthonában. Dibusz érdemeit különösképp ki kell emelni. Dénes, csak így tovább! Rajta kívül Besic, Mateos és Leonardo volt még jó, Diallo megint jól szállt be (talán több percet érdemelne). Leonardot képtelenek voltak szabályosan tartani, de a játékvezető megkegyelmezett a pankrátoroknak. Két embert szívesen látnék a csapatunkban: Bosnjak, Radó…
    Nehogy elbízzuk magunkat, a Paks nagyon harap, és ott játszik – véleményem szerint – az elüldözött, utolsó Fradi-tehetség, Bartha Laci. (Ezzel tudom, sokan nem értenek egyet velem.)
    A távozók – állítólagos – listájával kapcsolatban (Jovanovics, Jenner) az a véleményem, hogy ők még a korábbi edzők idején kerültek ide, kimagasló díjazással, ami a jelenlegi rendszerben nem tartható. Ha Pavlovicsot nem tudjuk megvásárolni, illetve Besicset megtartani, az más “tészta”.
    Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 19. 23:02

  3. Sárosi István írta:

    Bizony beindul a páternoszter-“kit erre, kit arra sodornak a szelek”.Jönnek a leglehetelenebb variációk. Ha Te azt , Én amazt felfogásban. Először is: végtelenül örülök a szombathelyi győzelemnek, nagyon nagy fegyvertény volt. Egy csapat aki körömszakadtáig küzd az egy-vagy három pontért-ami részére semmit nem jelent-ez egy érdekes momentum. NEM VOLT SZÜKSÉGÜK SEM A HÁROM, SEM AZ EGY PONTRA – nekik. A többit már a józan ész diktálja. GRATULÁCIÓ KEDVENCEIMNEK! Nagyon nehéz lesz az utolsó forduló. Látatlanban pár hete- megjósoltam- az utolsó három 1:0 javunkra. Eddig kettő bejött,-hol az a harmadik. Egy feltüzelt(mégse irom le)csapat fog kamikaze harcot vivni.Ja, nekük sincs pontra szükségük ! De hát……….. Bartha llegyen Cukic gondja. Változatlanul nem foglalkozom a távozók, érkezők .Erre vannak megfelelő szakemberek, akik a kuliszák mögé is belátnak. Bárhogy legyen: FRADI MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 20. 13:59

  4. gyulabá írta:

    Szép estét Mindenkinek!

    963-ban két meccsen 1 pont kellett volna a Bajnokság megnyeréséhez, a Nagy Fradinak (Albert, Mátrai, Rákosi stb.) de a mi kedvenc Fradikánk mindkét meccsen ki tudott kapni…! Azóta én már semmit nem hiszek el előre. Majd ha lefújták a Paks elleni meccset, és nekünk lesz több érvényes gólunk, mint a paksiaknak, akkor majd elhiszem a bronzérmet…
    Addig meg: Hajrá Fradi!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 20. 22:22

  5. Sárosi István írta:

    Tisztelt Gyula Bácsi!
    Nagyon fájó sebeket tépett fel hozzászólása.Véletlenül sem hibás ebben. De ezek az akkori megmagyarázhatlan vereségek bajnokságunkba kerültek. 3 fordulóban 1 azaz egyetlen pont kellett volna hozzá. Kezdtük a gólarányunk tönretételével 2:7 a Honvédtól. Akkor voltam leszerelő kiskatona, de hetekig a “7:2” vezényszóra meneteltünk. Mentünk Szegedre! Eredmény: 1:2 ! Sebaj-gondoltuk – majd dorogon lesz. Eredmény: 1:2 ! A Győr ezzel bajnok lett-először.Ugy hogy a játékosok már csak edzegettek mikor megtudták. Ez a szégyen normális ésszel felfoghatalan! Ráadásul a 2:7 -et futárként elöljárómmal ültem végig a Népstadionban. Ő pechemre bődületes Honvéd drukker volt. Amit én kaptam tőle zrikát…hát nem semmi. Örülök, hogy megirta mementóként a Paks elleni mérkőzésünk előtt. Csak ne motoszkálna a fejemben az a nyüves róka-holló mese. Jó Egézséget Kivánok Önnek.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 21. 12:12

  6. gyulabá írta:

    Kedves Istibácsi! Nem volt célom sebek tépdesése, én ma már csak mosolygok ezen a történeten, de akkoriban (18 évesen) nekem is nagyon fájt ez a dolog. Mondogatják, hogy ez egy pénzes bunda eredménye volt – de hát ma már tökmindegy…
    Csak arra akartam célozni, hogy a mi drága csapatunk “bármire képes” – szóval még ne igyunk a medve bőrére. Majd vasárnap este – talán – de akkor nagyon!
    Önnek, és minden BK-tagnak erőt egészséget!

    Hozzászólás ideje: 2014. május 21. 20:38

  7. Sárosi István írta:

    Tisztelt Gyula bácsi!Egyetlen pillanatig se vedd komolyan a “sebtépést”. Van fogalma mennyi bunda meccset láttunk mi a ’60.-as évekbe? Maguk a résztvevő játékosok amugy nosztalgiával emlegetik ezeket a sajtó hasábjain nevetgélve. Mi a körmünket rágtuk kinunkban. Igaza van mindenben,én is nagyon izgulok a Paks ellen,ez presztizs .!!!!! Milliókról van szó a kupában indulónak, még gondolni se merek, ha………Szóval mindent bele fiuk, a jövőtökről van szó, nem beszélve klubunkró.

    Elnézést az első sorban elkövetett “csendőrpertuért”!!!!!Jó egészséget kivánok.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 22. 11:22

  8. lacimadár írta:

    Vannak olyan meccsek, amiket egyszerűen MEG KELL NYERNI! Mindegy, hogyan, mennyire, milyen játékkal, MEG KELL NYERNI! Még egy Ferencvárostól sem várható el, hogy mindig bajnok legyen, de EGY FERENCVÁROSNAK MINDIG KÖTELEZŐ dobogón végezni és/vagy kupát nyerni, valamely nk. kupában indulni … elvégre, a hagyományok alapján Közép-Kelet-Európa legnagyobb klubja a miénk … Ha nyerünk, utána jó, célzott igazolásokkal és megtartásokkal Doll mester kitűzheti az EL-csoportkört … egyszer kellene elérni, utána rögtön sokkal vonzóbbá válna a Fradi,a legjobb magyar és markáns külföldi játékosok számára is … és az EL-meccsek az új “Katlanban” …. beleborzongok … de az ellenfelek is bele fognak …

    Hozzászólás ideje: 2014. május 27. 17:21

  9. Sárosi István írta:

    Az átigazolások korát hatvan éven át követve van némi gyakorlatom az ilyenkor repkedő kolosszális baromságokat kiszürni. Mindenki a legjobbat-lehetőleg a leges legjobbat igyekszik begyüjteni. Hogy ebből sokszor egy fiatalember egész életére kiható dráma lesz,-kit érdekel? A pénz meghatározza a létet,meg mindent ami velejár.Sok játékos távozik szeretett klubomból, számomra sok ismeretlen jön. Bizony fáj a szivem némelyükért, de ez már szubjektiv érzés. Sorsuk fölött sok minden dönt.Arra kérem társaim nevében (ha megengedik) a vezetők, minden szinten gondolják át az ismeretlen játékosok vételét. Legyen itt példa Tuyp videó ajánlása. Még a fülével is gólt lőtt-aztán mi lett belőle? Ez egy titok mindörökre miért alakult igy minden.”Muniz árnya” , egy átok, vagy egy szélhámosság? A felsorolt , ismeretlenül érkező ajánlatok, elsősorban a menedzser zsebét dagasztják – ha előtte nem nézünk a spillerre. Kutyaütők nem kellenek!!!!!Ha Isten segit két nap mulva kilépünk VILÁG PORONDJÁRA! Ne égjünk meg tavalyi “büszkeségeink”! Ez a klub többre hivatott minden magyar csapatnál,szurkólói megérdemlik a jót is annyi keserves év után.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 30. 18:20

  10. Sárosi István írta:

    Elnézést, de nem tudom befogni a pofám. Olvasom az igazolásoknak szánt nevek listáját. Annyi az ismeretlen, mint égen a csillag,vagy még több. Tudom üzletpolitka az egész leigazolni egy “20 éves, de 40.nek látszó”-t, Aztán mi ültessük a kispadon, vagy játszik Soroksáron..ÓRIÁSI ÖTLET. De kinek? Az egész koontigens ismeretlen. Villogunk az SS.LAZIÓ.-val a NORWICH CITY ismeretleneivel? Mire? A LAZIÓ (imádom őket gyerekkorom óta) az olasz középmezőnyben áll, a NORWICH kiesett az angol ligából, de e két klubnál szóhoz sem jutottak a jelöltek. A magyar nevek jók,velük lehetne mit kezdeni. PAVLOVICOT meg kell tartani, inkább kevesebb álprofi mint egy igazi.A TV.-figyelekminden külföldi meccset, a LAZIÓT mindig, szó nincs róluk a csapatnál.Egysikú,monoton,darálos foci a jellemzőjük. Máig eszemben van a Re Cecconi, Chinaglia,Wilson,D’Amico , Oddi stb…. ez a LAZIÓ árnyéka nekik.”Vigyázzunk, mert csalok” -Rodolfó signó.

    Hozzászólás ideje: 2014. május 30. 18:54

HOZZÁSZÓLÁS