2024. március 19. kedd

Dalnoki Jenőre emlékeztünk

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2016. február 5.

Dalnoki Jenő,  az FTC olimpiai bajnok labdarúgója, a csapatát a KEK döntőjébe vezető edző, a Springer-szobor “megmentője”, 10 éve távozott körünkből.

Erre emlékezett az FTC Baráti Kör a Groupama Arénában róla elnevezett skybox előtt.

DSC_1482_átméretezve (1)DSC_1490_átméretezve (1)A megemlékezésen – melyen a Labdarúgó Zrt.-t Orosz Pál vezérigazgató képviselte – beszédet mondott Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója és Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára, majd dr. Fenyvesi Máté, az egykori játékostárs, osztotta meg Dalnoki Jenővel kapcsolatos személyes emlékeit a jelenlevőkkel.

DSC_1497_átméretezve (1)Ezt követően a két csapattársa, dr. Fenyvesi Máté és dr. Juhász István helyezte el a skybox előtti Dalnoki képnél az FTC Baráti Kör zöld-fehér virágcsokrát.

A megemlékezést követően a jelenlévők a szponzorok által felajánlott pogácsa és bor fogyasztása közben hosszan beszélgettek a legendásan kemény játékosról – aki azonban soha nem okozott sérülést ellenfelének – és a szigorú edzőről, aki a Fradi edzői közül legtöbbször ült a kispadon.

Az FTC Baráti Kör az idei évtől – hagyományt teremtve – meg kíván emlékezni haláluk kerek évfordulóján a skyboxok névadóiról. A legközelebbi megemlékezésünket február 18-án, csütörtökön 11 órai kezdettel tartjuk Kohut Vilmos halálának 30. évfordulóján.

DSC_1501_átméretezve (1)Szöveg: HJ
Fotók: Harsányi György
2016. február 4.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Jozsó írta:

    Nagyon szép és jó kezdeményezés ez a Baráti Körtől.
    Meg kell becsülni a múltat, az a jövő záloga is.

    Hozzászólás ideje: 2016. február 5. 20:26

  2. Hélisz József írta:

    Időpontváltozás!

    A Kohut Vilmos halálának 30. évfordulójára való megemlékezés időpontja változatlan helyszín mellett febr. 18-án 13 óra 30 percre módosul.
    Minden érdeklődő fradistát szeretettel várunk.

    Hozzászólás ideje: 2016. február 13. 12:09

HOZZÁSZÓLÁS