2024. március 19. kedd

A Mágus és a lánya, Krisztina

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. június 1.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) májusi összejöveteléről készült beszámolóval egy kicsit késtem, de ennek alapos indoka volt. A kupadöntő lázában égtem. Ennek megfelelően az FTC BK rendezvény után én is tagja voltam annak a négyfős nyugdíjas különítménynek, akik nagy kíváncsisággal várták a 6 órakor kezdődő edzésre érkező játékosokat.

Szinte mindenkivel kezet fogtunk, váltottunk néhány szót. Csukicsot megkérdeztük, hogy megint láthatjuk a kapu tetején a kupával? Bíztatóan mosolygott… Mindegyik játékoson látszott, hogy nagyon készülnek, csak a sérülteken látszott egy kis bizonytalanság, pályára tudnak-e lépni. A mérkőzés napján megint nem értem rá írogatni, mert a szokásos készülődés mellett még egy gyökérkezelést is be kellett iktatnom a napi programba. Ilyen események után izgatottan mentem a meccsre, ami, sajnos, túl drámaira sikeredett. Az év játékvezetőjével megnehezített kupagyőzelem izgalmai örök élmények maradnak számomra, s gondolom, sokak számára. Szívből gratulálunk a srácok példás küzdeni tudásához, a győzelemhez. Lovrencsics Gergőnek mielőbbi teljes felépülést kívánunk! Ennyi privát gondolat után következzék a beszámoló az FTC BK összejöveteléről.

A májusi találkozónk meghívott vendége Verebes Krisztina volt, akinek ez év februárjában jelent meg az édesapjáról szóló könyve „Az én mágusom – Verebes József” címmel. A könyv bemutatóján az FTC BK több tagja is részt vett. Verebes Krisztina elmondta, hogy a Verebes család igazi fradista család. Ezért is örült és boldogan eleget tett az FTC BK meghívásának. Édesapja, Verebes József, kereken tíz évet volt a Fradi (kezdetben Kinizsi) játékosa, ifistaként sok nagy siker részese. Felnőtt játékosi pályafutása zöld-fehérben nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Mindössze nyolc mérkőzésen szerepelt az első csapatban. Ennek az is az oka volt, hogy a Fradiban akkor remek játékosok sokasága szerepelt a csatársorban, és abban az időben a bajnoki meccseken még nem volt cserelehetőség. Krisztina megemlítette, hogy édesapja Fradiból való távozásának oka az is volt, hogy Mészáros Dodó bácsival nem volt felhőtlen a viszonya. Ennek ellenére az élete végéig zöld maradt a vére. Verebes József igazi nagy sikereit edzőként, elsősorban a Rába ETO-nál és az MTK-nál érte el, tevékenysége a többi csapatnál és a válogatott szövetségi kapitányaként nem volt problémamentes. Krisztina a könyv megírása során rengeteg emberrel beszélgetett, s meghatódva látta, hogy mennyien szerették és tisztelték az édesapját. A Mágus lányának beszámolóját az idősebb és fiatalabb tagtárs egy-egy Verebes Józsefhez kötődő élményének elmondása egészítette ki.

A meghívás elfogadását és a tartalmas beszélgetést Hélisz József főtitkár köszönte meg Verebes Krisztinának, aki dr. Springer Miklós elnöktől átvehette az FTC BK jelvényét, Wlach Lászlótól pedig az üveg finom etyeki bort.

Végezetül Molnár Pétert, fiatal tagtársunkat köszöntöttük, aki a közelmúltban ünnepelte 30. születésnapját. Isten éltesse sokáig erőben, egészsgben!

A következő találkozó időpontja: 2017. június 27.

Addig is: Hajrá Fradi!

SzB
2017. május 30.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS