2024. március 19. kedd

Kubala-nap a Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. június 29.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) júniusi összejövetele szomorú eseménnyel kezdődött. A megjelentek egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt dr. Gyimesi András és Antal Márta emlékének. Dr. Gyimesi András belgyógyász főorvos az FTC BK elnökségi tagja, Antal Márta olimpiai ezüstérmes gerelyhajító, korábbi elnökünk, Rudas Ferenc első felesége volt.

A találkozó meghívott előadója, dr. Rábely Balázs ügyvéd, a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda munkatársa volt, aki részt vett Barcelonában a Kubala László 90. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen, amelynek szervezője Kovács Barnabás, Barcelona magyar főkonzulja volt. Az ünnepségen részt vett Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Balogh Csaba, a KKM közigazgatási államtitkára. A rendezvénynek több mint 300 résztvevője volt. Kubala László labdarúgóként, edzőként és emberként hihetetlen népszerűségnek örvend mind Magyarországon, mind Katalóniában. Az ünnepség Kubala László életét feldolgozó fotókiállítás megnyitásával zárult. A Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda jóvoltából néhány fotót be tudunk mutatni a barcelonai eseményekről.

Szabó Tünde és Balogh Csaba Kubala László két fiával

Kubala László fiai és unokái

Carlos Kubala családja néhány Kubala László által nyert kupával

Az ünnepség szponzorai

A kiállítás egyik tárlója

A Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda delegációja

 

A beszámolót követően a hagyományoknak megfelelően dr. Springer Miklós, az FTC BK elnöke megajándékozta vendégünket az FTC BK jelvényével díszített nyakkendőtűvel, Wlach László tagtársunk pedig egy üveg etyeki borral, majd Hélisz József főtitkár tájékoztatást adott arról, hogy a honlapunkon megjelent a Kubala-park alapkő letételéről szóló írás. Az FTC BK vezetősége írásban kérte és javasolta a XIII. kerület polgármesterétől az emlékkövön található helytelen felirat módosítását.

 

Kis Imre titkár beszámolt arról, hogy június 25-én az Agárdi Parkerdőben bonyolították le az Aranycsapat Alapítvány által szervezett Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság labdarúgó döntőit. A találkozón, a nem megfelelő propaganda miatt, méltatlanul kevés résztvevő volt jelen.

 

 

Az FTC BK következő összejövetelének időpontja: 2017. július 25. 16 óra. Addig is, Hajrá Fradi!

SzB
2017. június 27.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS