2024. március 19. kedd

Koós János születésnapi köszöntése

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2017. november 25.

Koós János 1937. november 20-án született, de a jó erdélyi pálinka hatására, amit édesapja és a jegyző ivott meg, november 21-ével anyakönyvezték. A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) és az FTC Baráti Kör (FTC BK) november 22-én köszöntötte a 80 éves énekest.

Elsőként Takács Tibor, a NBHE elnöke, az FTC BK alelnöke üdvözölte az ünnepeltet. Elmondta, Koós Jánosról köztudott, hogy „bigámista”, felesége, Dékány Sarolta mellett a másik, élete szerelme a Fradi. Ajándékként a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület emlékérmét és egy üveg száraz vörösbort, Koós János kedvenc italát nyújtotta át.

Ezt követően az FTC képviseletében, Kubatov Gábor elnök távollétében, Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője köszöntötte és ajándékozta meg a születésnapost. Elmondta, hogy nagymamája és édesanyja révén ismeri szinte az összes Koós slágert. Reményét fejezte ki, hogy még sokáig tudjuk üdvözölni a Fradi család tagjaként, és még sok Fradi sikert fog megélni.

Az ünnepelt mellett az összejövetel másik főszereplőjévé lépett elő Wlach László, a NBHE és az FTC BK tagja, etyeki borász, a Fradi hagyományok kiemelkedő ápolója, a Rudas-rend kitüntetettje. Valóságos oltárt épített fel fradista és a magyar labdarúgás ereklyéiből Koós János tiszteletére, ajándékokat adott át az ünnepeltnek, s biztosította az ünnep teljessé tételéhez a születésnapi tortát.

Az ünnepelt meghatottan köszönte meg a megemlékezést. Sok-sok sztorit mesélt el, kezdve az édesapjával való meccsre járástól unokájának Fradi-induló ismeretéig. Fogadta a barátok, egykori labdarúgók, szurkolótársak gratulációit. Természetesen a nóta sem maradt el. A „Boldog születésnapot…” a Fradi-induló követte, majd a torta felszelése előtt felcsendült a „Kislány a zongoránál…” című nagysikerű sláger.

Koccintásokkal, finom falatok elfogyasztásával, baráti beszélgetésekkel ért véget az összejövetel.

SzB
2017. november 22.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. L.I. alias kispufi írta:

    Kedves vén bohóc, nem lehet nem szeretni. Isten éltesse, hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2017. november 30. 09:24

HOZZÁSZÓLÁS