2024. március 19. kedd

Hetvenkedők köszöntése

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. február 8.

2018. február 1-jén a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület (NBHE) székhelyén születésnapi köszöntések sorozatára került sor.

Elsőként az aznap 70 éves Bálint Lászlót, egykori 76-szoros válogatott labdarúgónkat köszöntötték. Orosz Pál, a FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója gratulált az ünnepeltnek és adta át stílusos ajándékként a 70-es számú Fradi mezt. Takács Tibor, a NBHE elnöke emléklappal és finom borokkal köszöntötte a ma is népszerű Bárót, majd felolvasta a Ferencváros polgármesterének, dr. Bácskai Jánosnak az üdvözlő levelét és átadta az önkormányzat ajándékát. Az FTC Baráti Kör (FTC BK) elnöksége nevében Martos Győző alelnök adott át egy kupát a Magyarországon csak a Fradiban, mégpedig 517 alkalommal, szerepelt kiváló játékosnak. A sok jelenlevő volt játékostárs képviseletében Szokolai László köszöntötte az ünnepeltet. Bálint László meghatottan reagált a pályafutását dicsérő szavakra, köszöntésekre, ajándékokra, arra a szeretetre, amit a jelenlévőktől kapott. Elmondta, hogy egész életében fradista volt és reméli az is marad. Reményét fejezte ki, hogy további ajándékként a most kapott mezre hamarosan felkerülhet a harmadik csillag is.

A második hetvenkedő a születésnapját január 21-én ünneplő Horváth Árpád volt. Az FTC és a NBHE nevében őt is Orosz Pál és Takács Tibor köszöntötte és ajándékozta meg. 1966 és 1973 között volt a Fradi játékosa, majd a szintén zöld-fehér színekben játszó Haladáshoz került. Nagy örömöt jelent számára, hogy ennyi év után sem feledkeztek meg róla és meghívták erre az igazi fradista összejövetelre.

A következő ünnepelt Szále László újságíró, író, Fradi drukker volt, aki januárban töltötte be a 75. életévét. Ő is átvehette az FTC és a NBHE ajándékát.

Elnézést, de azt is illik megemlítenem, hogy a szervezők rólam, e sorok írójáról sem feledkeztek meg. Megelőlegezve köszöntöttek, ugyanis a 70. születésnapom dátuma 2018. február 4. Ezúton is köszönöm a nagy megtiszteltetést!

SzB
2018. február 7.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS