2024. március 19. kedd

A nyári szünidő előtti találkozás

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. június 2.

Az FTC Baráti Kör (FTC BK) májusi összejövetelének kezdetén Bálint László, az FTC BK új elnöke tájékoztatta a tagságot az elnökségi ülésről.

Elmondta, hogy mindössze 182 fő a fizető tagok száma. A regisztrált, de nem fizető tagokat levélben szólítják fel, nyilatkozzanak, hogy fent kívánják-e tartani a tagságukat. Fontos cél a taglétszám növelése, az erre az évre kitűzött cél 250 fő. Ismertette az FTC BK pénzügyi helyzetét és az elnökség határozatát, mely szerint csak annyit szabad költeni, amennyi a bevétel. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy témakörönként és sportáganként referenseket fognak kijelölni, akiket név szerint a következő összejövetelen fognak megnevezni, és az FTC BK újrafogalmazott céljait is ekkor fogják ismertetni.

Ezt követően Raffa Györgyöt, az egykori kiváló válogatott jégkorongozónkat köszöntöttük 80. születésnapja alkalmából.

Az összejövetel meghívott vendége Szeiler József volt, aki a Fradi kapusa, később az FTC Labdarúgó Kft., illetve Rt. igazgatója volt. Egykori edzője, Vincze Géza röviden bemutatta ifista kapusát, aki az 1984. évi ifi Eb győztes csapatának tagja volt, majd átadta a szót Szeiler Józsefnek. Egykori kapusunk pályafutását a jelenlevők többsége jól ismeri, de azért érdemes volt néhány adat, esemény felelevenítése. Az első és az utolsó mérkőzése között 13 év telt el, de ez alatt mindössze 164 díjmérkőzésen, köztük 66 bajnokin lépett pályára. Kis iróniával megjegyezte, ha Nagy Bélának lett volna olyan kimutatása, hogy melyik kapus hányszor ült a kispadon, akkor azt a listát minden bizonnyal ő vezetné. Pályafutását sérülések, súlyos betegség, autóbaleset tette szaggatottá, de balszerencsés volt azért is, mert abban az időben a Fradiban nagy volt a konkurenciaharc a kapusposztért. Mindezek ellenére büszke a Fradiban elért eredményeire, háromszoros bajnok, MK- és Szuperkupa-győztes. Örömmel tölti el, hogy hétfőnként rendszeresen szerepel a Fradi öregfiúk csapatában, igaz, nem kapusként, hanem mezőnyjátékosként, és itt is bajnoki aranyérmes lett.

A labdarúgó pályafutásának ismertetése után rátért a civil életére, amelyre már játékos korában is készült. Négy diplomát és további négy szakképesítést szerzett. 2007-től a Sugár Üzletközpont igazgatója, amelyben játszóházat és fitness-termet létesített és üzemeltet.

Beszámolója után kérdések következtek. A fő témát a Várszegi-Fotex ügy jelentette. Meghallgattuk Szeiler József visszaemlékezését (részletesen egy korábbi írásunkban ismertettük, ide kattintva elérhető). A hozzászólók közül ketten is, saját szemszögükből, elmesélték a Ferencváros megvásárlásának történetét, amit a jelenlevők csak szóbeszédekből ismertek.

Ezt követően egy meglepetésvendéget konferált be tagtársunk, a FB elnöke, Lóránt Sándor. Mivel az előzetes tervek szerint meghívott vendégek lettek volna az FTC női kézilabda szakosztályának vezetői, Lóránt Sándor meghívta az egykori nagy rivális, a Vasas csapatának edzőjét, Fleck Ottót, aki ismertette edzői pályafutásnak állomásait: Női Ruhagyári SE, TFSE, Bp. Vasas, Bp. Spartacus, beszélt játékosok felfedezéséről, s ami a Fradi számára fájdalmas volt, Sterbinszky Amália Vasasba való átigazolásáról. Felesége, Fleckné Babos Ágnes tagja volt az 1965-ben vb-aranyérmet, 1971-ben vb-bronzérmet szerző magyar női válogatottnak. Fleck Ottó bevallotta, sohasem volt Fradi-drukker, de Vasas edzőként – és ma is – Fradi-szimpatizánsnak tartja magát, amit az is bizonyít, hogy a mindenkori öltönyén viseli a barátjától kapott Fradi-címert. Örömmel jött el az FTC BK-be.

Az összejövetel végén Bálint László elmondta, hogy nyári szünet következik, legközelebb 2018. augusztus 28-án találkozunk.

 

Addig is: HAJRÁ FRADI!

SzB
2018. május 29.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS