2024. március 19. kedd

Utolsó útjára kísértük Nemes Gyulát

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2020. augusztus 5.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Nemes Gyula március 3-án, 81 éves korában súlyos betegség következtében Brüsszelben elhunyt. Jóllehet a búcsúztatása Brüsszelben megtörtént, hamvainak a Farkasréti temetőben levő szülői sírhelyben való elhelyezésére, a vírusjárvány miatt, csak most kerülhetett sor.

A római katolikus szertartás keretében Havas István atya, a brüsszeli Magyar Házban levő katolikus kápolna lelkipásztora búcsúztatta az egykori kiváló labdarúgót és edzőt. Elmondta, hogy Gyula bácsi, mint jó kedélyű, barátságos úriember nagyon népszerű volt a Magyar Házban, és így is maradt meg barátainak emlékezetében, mivel hirtelen romló egészségi állapota miatt kérte a látogatásának mellőzését.

A fradisták és a barátok nevében Hélisz József búcsúzott az elhunyttól. Röviden ismertette Nemes Gyula gazdag és sikeres játékosi és edzői pályafutását. Felelevenítette az elhunyttal kapcsolatos első emlékét, amikor 1956 áprilisában a Népstadion eredményjelző tábláján felfedezte az összeállításban a Nemes nevet. Tapasztaltabb szurkolótársaitól tudta meg, hogy a Kinizsire átkeresztelt Fradi saját nevelésű játékosáról, az ifjúsági válogatott csapatkapitányáról van szó. Kiemelte, hogy Nemes Gyula szívében mindig helye volt nevelő egyesületének, az FTC-nek. Bármikor hazajött, ellátogatott a klub eseményeire, részt vett az Albert szobor avatásán, eleget tett az FTC Baráti Kör meghívásának is, kereste a régi játékostársakkal való kapcsolatot. Az FTC és a Fradi-család szegényebb lett egy nagyszerű taggal, akire mindig emlékezni fogunk.

Nemes Gyulát végső nyughelyére hűséges társa és annak családja, barátai, egykori játékostársai, Gelei József, Babos Sándor, Simon István és Tolonics Sándor, kísérték el.

Nyugodjék békében!

SzB
2020. augusztus 3.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Agárdi János írta:

    Gyula bácsi nyugodjon békében.

    Hozzászólás ideje: 2020. szeptember 5. 19:24

  2. Félix Bühler írta:

    Hallo Janos, can you take contact with me.
    I’m living in Zwitzerland (Bern) and i have to ask you some questions about Gyula Nemes.
    Mail: mymail.felix.buehler@gmail.com and my phone number 0041786574252
    Thank you very much!
    Best Regards
    Felix Bühler

    Hozzászólás ideje: 2020. december 16. 15:26

HOZZÁSZÓLÁS