2024. április 20. szombat

Az FTC – Nyíregyháza statisztikái

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. március 15.

A ZTE elleni mérkőzés bíztató első félideje után bizakodva vártuk az itthoni folytatást a Nyíregyháza ellen. Hasonló mérkőzésre lehetett számítani, mint amit a Haladás ellen vívtunk.

Várhatóan betömörülő vendégcsapat, amely elvétve mozdul majd ki a közhellyel élve „sündisznó állásából”, csupán egy-egy kontra erejéig. A Nyíregyháza nem cáfolt rá erre a várakozásra, valóban ezt játszotta – bár, mint kicsit lejjebb kiderül, mégsem volt teljesen ugyanolyan a mérkőzés.

Az ilyen csapatok ellen nagyon sokat számít, mikor jön az első gól, ami boríthatja ezt a fajta hozzáállást az ellenfél részéről. Sajnos, hiába vártuk, nem jött, az idő előrehaladtával a csapat és a szurkolók türelme is fogyott, így a végjáték sem hozhatott eredményes játékot, csak egy feszültebb légkörű türelmetlenebb mérkőzészárást.

Ismét elébemennék az eheti számoknak és rögtön – mivel én már ismerem a számokat – az eddigi három mérkőzést hasonlítanám össze, egy-egy szempont szerint:

A három táblázatból kiderül, hogy bár a prognózisok szerint hasonló mérkőzést várhattunk, mint a Hali ellen és gyökeresen ellentétest, mint az ZTE ellen, ez a meccs mégis valahol a kettő közötti játékot hozott.

A Hali elleni megfontolt, labdajáratós játék és a gyors, szinte kontrákkal operáló stílus között valahol félúton jött ki ez a mérkőzés – szinte alig volt felállt csapat elleni játék, inkább amolyan gyors, kontraszerű stílust akart játszani a csapat – nem sok sikerrel. Ezeket támasztja alá, hogy igen sok gyors, hosszú passz volt a mostani mérkőzésen, a rövid passzok, a körbejáratások pedig drasztikusan csökkentek a Hali meccsel összehasonlítva. Ezek mellett megnőtt a beívelések, előre ívelések kísérlete. A csapat belement a gyors, „adok-kapok” jellegű rohanásba, ami nem feltétlenül lett volna baj, ha párosul eredményességgel, sajnos ez nem sikerült. Összességében eléggé csapkodó volt a játékunk, ezt bizonyítják a táblák.

Az ívelgetéseket kétféle szemszögből vizsgáltam, íme:

Az összesített számok az alábbiak voltak:

Jól látszik, hogy a védelemben Tutoric szenzációs, cifrázások nélküli, szinte hibátlan játékot produkál, most már másodszor. Belső védőinknek kellett a legtöbbet tisztázni, az ellenfél általában ott próbálkozott. A védelmet most sem érhette igazán panasz, már ami a védőjátékot illeti.

A középpályán Doherty hozta a szokásos jobb teljesítményét, rengeteget volt nála a labda, rövid passz, hosszú passz, most azonban voltak hibák is a játékában.

Rósa most is többet indított hosszan, sőt , most többségében főként hosszú indításokkal próbálkozott, ezek közül elég sok volt pontos.

Labdaszerzésben azonban a középpályán csak Doherty emelhető ki. Ha megnézzük a korábbi számokat, látható, hogy Morrison általában ugyanazokat a mutatókat hozza, mint Doherty – Adnan sokat volt játékban, de passzaiban inkább csak továbbtette a labdát vagy beleért az akcióba, komoly passzokra, indításokra alig vállalkozott, labdaszerzés , szerelés messze alulmúlta a korábban játszó Doherty-Morrison párost.

Nézzük csak az első félidő számait:

A második félidő számai:

A cserék a számok alapján sem álltak be rosszul, lendületet adtak a csapatnak, de látható, párszor a „cselgépeinket” is leszerelték.

Jó lenne már egy igazi, látványosan győztes meccset elemezni.

A SZERKESZTŐSÉG LEGJOBBJA:

A szerkesztőség legjobbját most is megválasztottuk, ezen a mérkőzésen nem volt olyan könnyű, megoszlottak a vélemények, Abdi is kapott voksot, de több szavazattal

Djordje Tutoric –ot válaszotttuk.

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

13 hozzászólás

  1. Névtelen írta:

    Ahogy Te is írtad, Adnannál csalóka a statisztika. Sokat avatkozott játékba, de teljesen haszontalanul.
    A másik Balog Zoli. Az adatokból nem derül ki, hogy mennyire bizonytalan volt. Jöttek a szokásos luftok, amikből végül tisztázás lett, de mégis csalóka…
    A Short-Reid páros is hibázott. A szünetben kellett volna változtatni és Rósát én fenthagytam volna. Adnan remélem kijátszota magát a csapatból, Ő teljesen használhatatlan.
    Egyetértek Veled Morrisonra szükség van a csapatba, bár pont a Paks ellen visszatérni, nem biztos, hogy szerencsés.
    Valóban nehéz összehasonlítani a péntekit, az eddigi meccsekkel, mert nem játszottunk semmit. Hiányoztak az átlövések és az alapvonalról beadott labdák sem jöttek. Máshogy nehéz megbontani a védekezést.

    Maradok hűséges olvasod! Jók ezek a statisztikák!:)

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 17:07

  2. bockor írta:

    Az Anonymus én voltam:-) Elfelejtettem bejelentkezni. Bocsánat!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 17:22

  3. Franto írta:

    még annyit, tennék hozzá, hogy Dragóner magabiztossága is hiányzott nekem, mégha Tutoric tökéletesen helyettesítette is. Adnan mellett Balog se kezdene nálam a hétvégén amennyiben Dragi játszhatna.

    És Rósa lecserélésén ezekszerint nem csak én lepődtem meg. Adnan teljesen agilisan mozgott, ott volt, de valahogy mégsem. neki kellett volna kezdeményezni, irányítani erre ahogy írjátok, csak továbbpasszolt.

    Morrisont még egyesek hazazavarnák, én a legfontosabb láncszemnek tartom…

    Kulcsár szintén nagyon hiányzik!
    talán a 3 legfontosabb játékosunk esett ki, természetesen ez semmi alól nem felmentés…

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 18:50

  4. eagleeye írta:

    Szervusztok!
    Én is így érzem, hogy 3 alapember hiányzott.
    A második félidőben olyan embereknek kellett volna megnyerni a meccset, akik nem vagy alig játszottak eddig.
    Doherty új, Adnan alig játszott, Schembri és Abdi szintén.
    Ennek ellenére visszanézve a meccset, lehetett volna több gólos győzelem is, a helyszínen akkor siralmasnak tűnt a produkció.
    Nagyon kár ezekért az elszórt pontokért.Nem hiszem, hogy például a Győr megérdemeltebben zsebelt be 3 pontot az 1-0-lal, de hát ez van.
    Ferenczi gólképtelensége nagyon fájó.Bár 2 esetben hajszálra volt most a góltól, sajnos Csizi kifejelte előle, másodszor meg mellé fejelt.
    Jó lenne már, ha magára találna.Szükség lenne rá.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 19:01

  5. Franto írta:

    Adnan sajnos nem tudott hozzátenni semmi plusszt a játékhoz. viszont sajnos Bencét is meg kell említeni ezen a téren. mintha a pályán sem lett volna és ezt a neve mellett levő nagyon lacsony számok is alátámasszák. Remélem a ligakupában mindketten lehetőséget kapnak, viszont szombaton én biztosan Abdit játszatnám a két csatár mögött, aztán ha nem megy a góllövés akkor Schembrit vetném be…

    Még ey fontos dolog! ahogy Bockor is említi, nem biztos, hogy Morrisont játszatnám! csak abban az esetben, ha a stáb 100%-ig biztos lesz abban, hogy tiszta fejjel tud pályára lépni. nincs ember a világon akit egy ilyen hét ne viselne meg…

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 19:23

  6. szurkoló írta:

    Nekem nagyon hiányzott Dragoner és Kulcsár, de azt sem tudom miért nem szólt Ferenczi Csízinek. Nagyon mély volt a talaj, és kimondottan lassan játszott.

    Nagyon remélem most csak jobb játék fog jönni. Hajrá Fradi

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 20:01

  7. tibu1 írta:

    Egyre gyakrabban hangzik el, hogy Pista gólképtelen. Az igaz, hogy az NB 2-es szezon alatt eléggé elkényeztetett minket.
    Aztán úgy gondolom az őszi szezonban nem csak neki, hanem a csapatnak sem ment.
    Ekkor teljesen magára volt hagyva, egyedül küzdött a védőkkel. A beívelések pedig nagyrészt nem oldalról, hanem hátulról érkeztek felé.
    Aki egy csöppet is ért a focihoz, az tudja, ez elsősorban a védőknek kedvez, mert nekik nem kell visszafordulni a fejesekhez.
    Tavasszal eddig három mérkőzést játszottunk és Pistánk csupán tiziből talált be. Azt mondják egy csatárt a góljai minősítenek. Valóban így van ez?
    Nem teljesen, mert egy csatár, ha elvonja a védők figyelmét, akkor lefoglalhatja a védelmet, ami által megnyílik az út a többiek előtt. Aki kritikai hangot fogalmaz meg vele kapcsolatosan, az figyelje meg egy mérkőzésen, mennyit fut a kilencven perc alatt. Szerintem nagyon hasznos munkát végez.
    Persze én is várom már az első akció gólját a szezonban, ami rövidesen meg is fog érkezni.
    Hajrá Fradi, Hajrá Pista!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 21:14

  8. Herkules írta:

    Pista! Pista! Pista!

    Hozzászólás ideje: 2010. március 15. 23:28

  9. bockor írta:

    Tibu, Pistával kapcsolatban igazad is lenne, ha nem látnám, hogy Elding 2x akkora mezőnymunkát végez és még 3 megadott és 1 meg nem adott gólt is lőtt.
    Egyszerűen nem érzi a kaput, a többi csak magyarázkodás.
    Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nemsokára duplázni fog.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 16. 17:17

  10. Franto írta:

    Bockor!

    hisz pont ez a lényeg, pont erre gondolt szerintem Tibu! vagyis Elding nem robotol többet, csupán többet van játékban, többet van nála a labda így többnek tűnik. és ez azért lehetséges mert Pista robotol és leköti a védők figyelmét…

    Hozzászólás ideje: 2010. március 16. 19:21

  11. bockor írta:

    Franto, Elding többet dolgozik a mezőnyben és a kapu előtt veszélyesebb Pistánál. Én így értettem. Sokkal többet mozog és Neki még arra is futotta erejéből, hogy Ferenczit ziccerbe hozza.
    Egy csatár akkor van formában, ha a ziccereit berúgja.
    Ha csak iszom-iszom és mégsem rúgok be, akkor valamit rosszul csinálok 🙂 Nem hivatkozhatok arra, hogy közben másokat is meghívtam 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. március 18. 17:37

  12. Franto írta:

    Ez a példa hatalmas, tökéletes!!! 😀 😀 😀 többet ér ezer meg ezer rate down-nál :D. meggyőztél! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. március 18. 20:22

  13. Herkules írta:

    Pista a király forever! 😀

    Hozzászólás ideje: 2010. március 18. 23:13

HOZZÁSZÓLÁS