2024. április 25. csütörtök

A Paks-FTC meccs statisztikái

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. március 22.

Végre győzelem!

Ha nem is volt elsöprően jó a játék, de győztünk, és ez a lényeg!

Nézzük a számok árulkodnak-e valamiről!

Ezúttal a két félidő számadatait egy táblába vezettem fel, így talán jobban látszik a két félidőben az egyénenkénti változás.

A korábbi mérkőzésekhez viszonyítva feltűnhet, hogy ismét az „idegenbeli” játékot játszottuk. Az a labdajáratós, sok passzos játék, ami a Haladás elleni meccset jellemezte a maga „nyugodt”, zárt kapuk mögötti „hangulatával”, most sem ismétlődött meg. Valószínűleg a nézők előtti játék másképp inspirálja a csapatot, talán jobban akar „menni”.

Érdekes, hogy a számokból az olvasható ki, hogy a védőinknél korábban volt olyan mérkőzés, hogy a szombatinál pontosabb passz-játékot produkáltak, most náluk is becsúszott néhány hiba ilyen téren, de talán ez a szám most a legszembetűnőbb a középpályán Doherty esetében. Ő ma, korábbi játékához képest pontatlanabbul játszott.

Morrison személyében visszatért a csapatba az a „szűrő”, aki a korábbi meccseken hasonló labdaszerzési, szerelési számokat mutatott be, mint Doherty. Emlékezhetünk a korábbi meccsen Adnan-ra, és labdaszerzési, szerelési statisztikájára. Nem kérdés, hogy ezen a téren ki a jobb, talán nem véletlen Janson többszöri szerepeltetése.

Kulcsár ismét hozta a szokásos, jó értelemben szokásos, vállalkozó kedvű játékát, azonban most az ellenfél igen sokszor megakasztotta őt.

Emeljük ki és elemezzük a labdavesztés oszlopát. Ezek szembetűnően magasak voltak a korábbi meccseinkhez képest.

A Paks főként a második félidőben igen erőszakosan játszva sok párharcot megnyert. Kiemelendő Ferenczi statisztikája, a korábbi meccsekhez képest igen sokszor volt „labdánál”, sokat lépett vissza és úgy néz ki, most nem tudták sokszor megelőzni. Annyit osztogatott, mint Doherty vagy Morrison.

Amit még érdemes külön is megnézni, az az előreívelések száma. A Nyíregyháza meccs után picit soknak találtuk a hasonló számokat. Ezzel szemben ebben a táblázatban láthatóak a mostani számok.

Elképzelhető, hogy a második félidő védekezőbb játéka miatt következett be egy jelentős csökkenés, mindenesetre igencsak eltér a korábbi, Nyíregyháza elleni meccs adataitól és ez eléggé szembetűnő.

A MEZŐNY LEGJOBBJA szerkesztőségünk szerint a mostani meccsen:

KULCSÁR DÁVID

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

  1. bockor írta:

    A szünetben felhívtam Tibut és mondtam Neki, hogy Morrisonnak nincs passzhibája. Féltem a játékától a ligakupás előzmények miatt, de sokadszor bebizonyította, hogy vérprofi focista. Nálam Ő és Tutoric voltak a legjobbak, Dávid maximum akkor kerülhetett volna ide, ha berúgja a helyzetét.
    Ami boldogsággal tölt el, hogy megtanultunk nyerni. Ami miatt viszont szomorú vagyok, az a kilátástalan támadójátékunk. Ha nincs az impotens paksi védelem, gólhelyzetbe sem kerülünk.
    A Vasas ellen szükségünk lesz az improvizálni is képes játékosainkra. Kulcsár hiányában, Schembri, Abdi és Rósa maradt ilyen. Bízom benne, hogy nem Adnan és a rettenetesen görcsös Tóth Bence vergődését kell néznem.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 22. 16:14

  2. tibu1 írta:

    Bockor!

    Morrisonnak valóban nem volt passzhibája, ebben tökéletesen igazad van. Én egy cseppet sem féltem a játékától, biztos voltam benne, hogy hozza a tőle megszokott fantasztikus teljesítményt.
    Tutorics is nagyon jó volt, de nekem azért a legjobb mégis Kulcsár, mert ő az előre játék aktív motorja volt. Fantáziát vitt a játékunkba.
    Tóth Bence sem volt elégedett magával, azonban én még adnék neki esélyt, bármennyire is felbosszantalak Bockor barátom! 😉 :))

    Hozzászólás ideje: 2010. március 22. 17:59

  3. eagleeye írta:

    Bockor, elgondolkodtattál a támadójátékkal kapcsolatban.

    Ha végig gondoljuk, sajnos sem Pista, sem Elding nem fordul be és viszi egy az egyben a labdát, mindenki csak passzol, ha megfigyelitek.Igaz ez Dohertyre, aki osztogat, az alázatos Morrisonra.Rósa aki néha – ritkán, de a hosszú indításokon kívül beindul.

    Az egyetlen(!) igazi kivétel Kulcsár, talán még ide vehető Bence is, de neki mostanság nem jönnek be a dolgai.
    Ezzel végig is zongoráztuk a támadó szekciót.
    Ha megnézzük, ez alapján fel lehet egy ilyen kategórizálást állítani

    1. Pista, Elding, Morrison, Doherty, Adnan (Rósa, Bence)

    2. Kulcsár.

    Én nem várom, hogy cipeljék a játékosok a labdát, de jó lenne picit több bátorság, kreativitás, nem csak a tovább passzolás, ha szorult a helyzet.

    A másik dolog pedig az átlövés.Mind számban, mind hatákonyságban siralmas, ezt mind tudjuk.

    Úgy gondolom ezek javítása alapvetően változtatna az eredményességen.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 23. 09:00

  4. bockor írta:

    Tibu, Bence játéka érdekes probléma. A kisebb téttel bíró ligakupában és az edzőmeccseken kifejezetten jól teljesít, de a bajnokikat túlgörcsöli. Én jobbnak látom becserélni egy magabiztosan játszó csapatba, mint kezdetni. Ennél több kell, hogy felidegesíts 🙂
    Eagle, Rósát én inkább a 2. csoportba sorolnám és beírnám ide Abdit és Schembrit. Kulcsárral kiegészülve, már nem is olyan kiábrándító a helyzet 🙂
    Amíg nem érkezik elegendő labda a kapu elé, addig Elding és Pista néha soknak tűnik. Erősebb csapatok ellen én a következő csapattal kezdenék: Megyeri – Csizmadia,Dragóner,Tutoric,Wolfe – Morrison,Doherty – Abdi,Schembri,Kulcsár – Elding
    Így elég masszívnak érezném a védekezésünket és improvizatívnak a támadójátékunk.

    Hozzászólás ideje: 2010. március 23. 12:36

  5. eagleeye írta:

    “Eagle, Rósát én inkább a 2. csoportba sorolnám és beírnám ide Abdit és Schembrit. Kulcsárral kiegészülve, már nem is olyan kiábrándító a helyzet” – egyetértek teljesen.De én csak az eddigi “alapembereket” vettem figyelembe. 🙂

    Érdekes a felállásod a támadóbb játék miatt…én támogatnám 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. március 23. 13:23

HOZZÁSZÓLÁS