2024. április 18. csütörtök

Baráti Körben (2010. március).

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. március 31.

Ismét eltelt egy hónap, ismét eljött a nap, hogy összejöjjenek a Baráti Kör tagjai. Összejöjjenek, hogy informálódjanak, összejöjjenek, hogy beszélgessenek.

Az elmúlt hónapokhoz képest “csendesnek” ígérkezett ez a találkozó, hiszen ezúttal nem voltak olyan kiemelt játékosvendégek, mint pédául legutóbb. Ez azonban már nem számít, a terem megint szűknek bizonyult, sokan eljöttek.

Mit hallhattak?

Először, sajnos szomorú híreket, hiszen a találkozót megelőző napokban két egykori jéghokis Fradi legenda, Pozsonyi Lajos és Rajkai László hunyt el, akikre egy perces néma felállással és főhajtással emlékeztek.

Azóta kiderült és ezúton közzé is tesszük, hogy Pozsonyi Lajos temetése

2010. április 24-én 13:00-kor lesz a Rákoskeresztúri Új Köztemető szóróparcellájában.

Aki tisztelte és teheti, ott is tiszteleghet az elhunyt emléke előtt, megadva neki a végtisztességet.

A gyász percei után a köszöntés következett. 2010. március 20-án ünnepelte 75. születésnapját Kévés György, a Baráti Kör tagja, Kossuth-díjas építész. Ősiben született 1935-ben, ifjúságát Sopronban töltötte, itt járta iskoláit is. Sopron tette építésszé, igazán ez a város inspirálta a szakmára, ettől kapott kedvet a szakmához. Úgy Sopronban, mint Budapesten rengeteg épület viseli a kezenyomát. Tagja a Magyar Építőművészek szövetségének, és a Budapest Építész Kamarának.

Nekünk azonban más okból kedves, mert elkötelezett Fradista, mert zöld a vére! Még nagyon sok szép épületet, jó egészséget kívánunk!

Ami ezek után következett, az megbolygatta a termet. A résztvevők egy beszámolót hallhattak arról az egyeztetésről, amelyet a Baráti Kör kis küldöttsége az új stadion tervezőjével folytatott. Hélisz József bevezetője után a jelen sorok írója ismertette a stadion körüli legfontosabb, számunkra ismertté vált tényeket, amelyeket Kiss Imre egészített ki. A jelenlevők természetesen további kérdéseket tettek fel, amelyek megválaszolásába bekapcsolódott Rieb György, az FTC elnöke is.

Igazán jó hangulatú, érdekes találkozó volt, amelynek végeztével mindenki azzal közönt el a másiktól: “Viszontlátásra egy hónap múlva, a következő találkozón.”

A Baráti Körből tudósított: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS