2024. március 28. csütörtök

Baráti Körben: 2010. augusztus

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 31.

Ismét eljött egy hónap utolsó hétfője. Ilyenkor az FTC Baráti Kör tagjai készülődnek. Készülődnek, hogy felkeressék találkozóhelyüket és beszélgessenek közös szenvedélyük tárgyáról, a Fradiról. És persze, ahogy az utóbbi időben szokássá vált, meghallgassák a meghívott vendégeket.

2010. augusztus 30-án a szervezők számára egyértelmű volt a vendéglista, hiszen az elmúlt egy hónapban két váltás is történt a klubban, mindkettő a legmagasabb szinteken. Az FTC-ben Rieb Györgyöt Kovács Miklós váltotta az elnöki székben, míg a Labdarúgó Zrt-ben Gerstl Alexander vette át Berkes Zoltán helyett az első számú irányító szerepét.

Sajnos, Gerstl Alexander nem tudott eleget tenni a meghívásunknak, kimentette magát, mivel az augusztus 31-i átigazolási időszak lejárta előtt még nagyon fontos teendői akadtak. Csak remélni tudjuk, hogy ezek eredménye hamarosan szeretett csapatunkon is látszik, másrészt pedig azt, hogy szeptember végén már nem lesz semmi akadálya a jelenlétének. A meghívásunk értelemszerűen él.

Kovács Miklós viszont eljött és röviden ismertette elnöki célkitűzéseit. Elmondta, hogy milyen sokat köszönhet elődjének, aki egy teljesen konszolidált egyesületet adott át, amelynek nem hogy adósságai, hanem épp ellenkezőleg, komoly tőkéje van. Értendő ez a szó szoros értelmében az anyagiakra, de értendő a szakosztályaira, az ott végzett munkára is.

A szakosztályoknál büszkén említette, hogy a Fradi név újra vonzó. Nem volt oly rég, amikor a kajak-kenu szakosztály újjáéledését jelentették be, most pedig elnökségi határozat is megerősítette, hogy tovább bővül a Fradi-család. Két olyan szakosztállyal, amelyek ugyancsak visszatérnek egy hosszú álomszünet után. A férfi kosárlabdáról és a teniszről beszélünk.

A férfi kosárlabda 1924-től 1958-ig létezett a Ferencvárosban, hogy 52 év után újra elinduljon. Óriási dolog ez, hiszen tudjuk, ez a sport a XXI. században is hihetetlenül népszerű, szerte a világon, sőt hazánkban is vidéken, nagy tömegeket mozgat meg. Csupán a főváros tűnt mostanában mostohának, miután nagy csapatai sorban elsorvadtak. Ám a Fradi megpróbál lépni, hogy a főváros kosarasrajongóinak, no meg a Fradi szurkolóinak új látványossággal szolgáljon. Dicséretes kezdeményezés, amit csak üdvözölni tudunk.

Ugyanez a helyzet a másik feltámadó sportággal, a tenisszel kapcsolatban is, amely zöld-fehérben 1903-tól 1967-ig létezett, hogy most, 43 év után újjászerveződjön.

Mindkét újjáalakuló szakosztály vezetőinek kívánunk erőt, egészséget és kitartást, hogy újra gyökeret tudjanak verni, a Fradi egyre nagyobb biztonságot nyújtó talajában, új és nagy sikerektől legyenek hangosak.

Kovács Miklós elmondta még, mennyire örül a most is mellette ülő alelnök, dr. Springer Miklós megválasztásának. Az Ő személyében látja a garanciát arra, hogy a Fradi újra visszanyerje régi, sikerektől vakító fényét. Mindent megtesznek, hogy a Ferencvárosi Torna Club neve újra az érték, a minőség szinonímája legyen. Dr. Springer Miklós ehhez hozzátette, hogy a Fradi újra a nemzet csapata, a nemzet klubja legyen. Őszintén szólva, már csak ezekért a szavakért, mondatokért megérte résztvenni ezen a találkozón.

A későbbiekben az új elnök készséggel állta az érdeklődő kérdések sorát, amelyekre válaszolt is. Mi meg külön örültünk annak, amikor megerősítette, ezeket az összejöveteleket vastag betűkkel írja be a naptárába, azokat a jövőben nem szándékozik kihagyni.

A Baráti Körből Simon Sándor tudósított

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Peti írta:

    Ezt Limpinek ajánlom:

    A csapat szeptember első hétvégéjén (szeptember 3-4-5) Szekszárdon a Sió kupán vesz részt, további csapatok a kupán: Szeviép-Szeged, Vasas-Csata, ZTE NKK, KK Hemofarm Vrsac (szerb), KSC Szekszárd.

    Program:

    2010. szeptember 3. péntek

    15.30 Szeviép Szeged – Nanette FTC

    2010. szeptember 4. szombat

    9.30 Nanette FTC – ZKK Hemofarm Vrsac

    2010. szeptember 5. vasárnap

    9.00, 11.00 Helyosztók, 14.00 Döntő

    Minimum tíz oldalas beszámolót kérek majd! 😀

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 31. 16:02

  2. Peti írta:

    Amúgy érdekes volt a találkozó, én most voltam először 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 31. 16:04

HOZZÁSZÓLÁS