2024. március 28. csütörtök

Fókuszban az FTC-Szolnok mérkőzés játékvezetője:Berger József

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. november 2.

Fókuszban az FTC-Szolnok mérkőzés játékvezetője: Berger József

A szabálytalanságok a mérkőzésen így oszlottak meg:

Ez 14-15-ös arány az ellenfél javára. Látható, hogy 15 perces periódusokra bontva ezúttal mi többet “nyertünk”, végeredményben azonban ismét az ellenfél volt a durvább, amit nem tudok elégszer hangsúlyozni, nem emlékszem olyan mérkőzésre ősszel, amelyen mi domináltunk volna ezen a téren.

Talán megkockáztatható, hogy csapatunk igazán sportszerű csapat az NB1-ben! Ezt azonban a játékvezetők igyekeznek sokszor megcáfolni döntéseikkel, lapjaikkal.

Visszakanyarodva erre a mérkőzésre: a számokból is látszik, nem volt kirívóan durva mérkőzés, sőt! Emiatt dicséretet érdemel a Szolnok is. Emlékezzünk csak  például a Kaposvárra, amely csapatról ez nem volt elmondható.

Bergernek ezek alapján tehát nem volt nehéz dolga, azonban így is sikerült több rossz döntést hoznia.

Kiemelten Miljkovic 11-es gyanús esetét említik, nagyjából mindenki szabálytalannak minősítette az esetet. Itt a partjelző is hibázott, ez azonban nem menti fel a bírót, aki a mérkőzés folyamán sok esetben messzi távolról (15-20 méterről) próbálta meg az eseteket megítélni.

Asszisztensei közül az egyik szintén nem volt a topon, Rósa a 9. percben nem volt lesen. Itt gólhelyzetet akadályoztak meg, a lassítás pedig egyértelműen mutatta, hogy szó sem volt lesről.

  • Vörösnek a 12. percben villanhatott volna egy sárga lap, amikor Schembrit buktatta, már a labda rég nem volt ott… Amolyan utánrúgás féle mozdulat volt.
  • Schembrit aztán  a 16 percben Pető vitte a földre a 16-os vonala előtt, meglepetésre kifelé jött a szabadrúgás.
  • A 18. percben kapta a “műesésért” Schembri a lapot (a labdát eltolja, a lábát pedig elhúzzák) – szeretjük a szigorú és precíz bírókat…
  • A 29. percben Miljkovic akasztása a 16-os vonalán – ezt már említettük.
  • Az 58. percben Molnár lerántotta Miljkovicot a karjánál fogva – nincs lap…
  • A 85. percben Tóthot letalpalják – semmi.

Lehet elfogultsággal vádolni, de ezek között az esetek között azért lehet mazsolázgatni és lehet találni komolyabb következetlenséget. Például, ha egy műesésért jár a sárga, akkor egy karnál lerántásnál vagy egy durva utánrúgásszerű buktatásnál, ahol nincs már ott a labda, ugyancsak elvárható lenne a figyelmeztetés.

Mindezzel az a legnagyobb probléma, hogy az ilyen játékvezetői felfogás a bunkerfocit játszó csapatot támogatja, amivel elő lehet segíteni egy pocsék mérkőzés kialakulását.

Remélhetőleg, ha Berger játékvezető legközelebb előttünk lép színre, akkor következetesebb és sikeresebb lesz.

Sinka András

eagleeye

A végére ugorhat és hozzászólhat.

4 hozzászólás

  1. eagleeye írta:

    Nagyon elfogult vagyok? 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 14:14

  2. eagleeye írta:

    Hogy igazságos legyek, volt egy Miljkovic eset a második félidőben, ahol talán nem kellett volna a bírónak lefújnia az esetet, mert úgy tűnt, nem volt semmi.Ennyit tévedett a javunkra…
    Egyébként pont ebből lett a gól 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 14:18

  3. franto1984 írta:

    Igen, elfogult vagy, ahogy itt mindannyian azok vagyunk. de a tény az tény, a videovisszajátszás meg nem téved. és mivel ezt a “statisztikát” a meccs újranézése után állítod össze, így nem számít annyira az elfogultság. sajnos szezon végére egy egész meccsnyi videót lehetne összeállítani az elnézett faulokból, amelyek a mi kárunkra lettek elnézve…

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 15:29

  4. eagleeye írta:

    köszi franto, megnyugodtam! 🙂

    Ezen a meccsen egy 11-es szitu, 2 elmaradt sárga, egy “szigorú” sárga nálunk, a másik oldalán a mérlegnek egy túlzott Miljkovic szabadrúgás (gól előtt)

    Ez a mérleg, egy ilyen sportszerű meccsen.Ne csodálkozzunk, ha a húzós meccseinken csak ámulunk a játékvezetésen.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 13:36

HOZZÁSZÓLÁS