2024. április 20. szombat

Nehéz győzelem a Szolnok ellen – játékosaink egyéni számai

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. november 2.

Az ellenfél igazi bunkerfocit játszott, még hátrányban is a védekezéssel törődtek. Csapatunk nehezen, de végül hozta a kötelezőt, ami –  a múltból már tudjuk – sokszor sokkal nehezebb, mint egy rangadó megnyerése!

Ezúttal is feljegyeztem a mezőnyjátékosaink által produkált számokat. Nézzük, mit produkáltak és nézzünk néhány csapatra vonatkozó számot is!

Az első félidő számai:

Elképesztő mennyiségben adogatott a csapatunk, az első félidőket tekintve  az ősz legmagasabb számait mutathatom ki! Szinte mindenki a labdához akart érni, járattuk a labdát jobbra-balra, egy gond volt csak, hogy ez a Szolnok egyáltalán nem akart támadni, néhány akciójuknál jól látszott, hogy Pisanjuk és Remili mellé más már fel sem akart lépni. Totális antifocit játszottak, ez akkor is látszott, amikor már hátrányban voltak. Szomorú, hogy ilyen csapatok az NB1-ben lehetnek, bár számomra egyértelmű, hogy ez a Szolnok a szezon végén búcsúzik az első osztályból. Ettől függetlenül csapatunk kritikája lehet ebben a félidőben, hogy játékosaink körülményesen próbáltak építkezni, nagyon sok volt az oldal- és hátrapassz, kevés cselt vállaltak fel. Ez a helyzeteink számán is látszott, öt kísérlet, ebből kettő ment csak kapura, Rósa távoli bombája és későbbi ollózása… A számok mutatják, középpályásaink és csatáraink passzai ebben a félidőben is nagyon pontatlanok voltak, hasonlóan a Debrecen mérkőzésen. Igaz, most ez a szám jóval nagyobb mennyiségből jött ki, de talán így is jogos lehet a kritika.

A második félidő számai:

Itt már kevesebb volt a passzolgatás, a rossz átadások száma is csökkent, gyorsabbak lettek fiaink (gondolkodásban is). Jöttek is a lehetőségek az ellenfél kapujánál, és bár a gólon kívül a kapusnak csak 4 esetben kellett hárítania (2 Heinz löket és 2 Miljkovic), egyszer pedig a kapufa segített Tóth Bence lövésénél, összességében 12 kísérlet volt ebben a periódusban, ezek zöme mellé vagy fölé ment, de már jobb volt az arány, mint az első félidőben.

Összesítve a számok ezek lettek:

Az ellenfél ezen a meccsen a középpályán nem fejtett ki nagy nyomást. Számunkra legalábbis így tűnt. Mindez a csapat dicsérete is lehet. Nézzük tehát a középpályás védekezésünk számait:

Maróti visszatért és vissza is foglalta ezen kategória királyságát. 🙂

Ívelések:

Ezúttal többet íveltünk hátulról a 16-osra, sajnos azonban íveléseink többsége nem volt túl sikeres.

Nézzük a széleken hogyan tudtunk játszani:

Próbálkoztunk, gól sajnos nem lett belőle, néhány szélről belőtt, visszajátszott labda azért veszélyt okozott.

Gólszerzési kísérletek:

Mint már említettem, a második félidőben nagyot javítottunk ezen a statisztikán. 18 kísérlet, ebből 6 esetben hárított a kapus, szerencsére 1 esetben viszont nem tudott!

Szabálytalanságok:

14-15 szabálytalanság, sportszerű mérkőzésnek mondható, a Kaposvár elleni hazai meccsünkhöz képest (ahol 50 feletti volt az összes fault) mindenképpen. Ennek ellenére szerintem Berger játékvezető még így igen gyenge teljesítményt nyújtott, de erről majd később…

Csapatunk a következő fordulóban Zalaegerszegre látogat. Ott általában éles, jó mérkőzéseket szoktunk játszani, valószínűleg ez most is így lesz, hiszen ellenfelünk is jól szerepel, éppen megelőznek minket a táblázaton egy hellyel. Bízom benne, hogy az idén tavaszi, Szabó Zsolt féle játékvezetés nem ismétlődik meg és akkor lehet egy olyan mérkőzés, ahol az győzhet, aki valóban jobb. Talán ez idén így lesz, hiszen Kassai Viktor vezeti a mérkőzést, reméljük kiváló produkciót nyújtva!

Jó lenne végre idegenben is nyerni egy nagy rangadót, ami talán megmozdítaná azokat a szurkolótársainkat is, akik a hazai mérkőzéseinket csak tv-én keresztül követik.

Ehhez kívánok a csapatnak sok sikert. Hajrá Fradi!!!!

Sinka András

eagleeye

A végére ugorhat és hozzászólhat.

13 hozzászólás

  1. tibu1 írta:

    Azt hiszem Maróti adataira külön is érdemes kitérni.

    21 közeli jó passz és 0 rossz.
    30 jó indítás, vagy távoli passz és 3 rontott.
    7 szerelés
    4 labdaszerzés és csak egyszer szerelték.

    Ezeket az adatokat úgy gondolom nem kell nagyon magyarázni, magukért beszélnek.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 09:19

  2. eagleeye írta:

    Egyetértek, Tibu!
    Hétről-hétre alázattal lép pályára a csapat iránt, a Ferencváros iránt.Ezt statisztikái is bizonyítják.
    Szerencsére nem csak vele vagyok elégedett 🙂
    Védőinket nagyon megkedveltem.
    Rodenbücher az, aki hétről-hétre pluszokat próbál hozzá tenni a jó teljesítményéhez, de említhetném Csizit, aki a szezon eleji bizonytalanságok után megbízható, robotoló harcos lett, szinte hiba nélküli játékot produkál, személy szerint jelenleg neki adnám a karszalagot.
    Adriano pedig egy igazi zongoracipelő, észrevétlenül teszi a dolgát, sokat szerel, jól helyezkedik, ha megszerzi a labdát, akkor leosztja társainak, ezt rövid passzai is mutatják, igazi alázatos csapatember.
    A két magas szintű védőnk hiányát feledtetni tudták, ezért maximális dicséretet érdemelnek!

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 11:26

  3. bockor írta:

    Jövök vitázni Veletek 🙂 Persze csak részben…
    Eagle, nem tudom mit számítasz hosszú pasznak és mit rövidnek, de egy olyan meccsen ahol a védőink és a csatáraink között nincs 20 méter távolság legalább 80 percen keresztül, ott nehéz ennyi hosszú passzt adni. Egész meccsen nem volt 20 hosszú labda összesen. Maróti meg biztos, hogy nem adott ennyit, mert egyszerűen meghaladja a képességeit. Megkedveltem Bélát a megalkuvás nélküli játékáért, hasznosságáért. De még mindig nem tudom nem észrevenni, hogy kevés a tiszta szerelése, rendszeresen borogatja az ellenfelet, hol lábbal, hol testtel. (Mondjuk a Debrecen ellen pont az hiányzott, hogy elsodorja valaki Vargát)
    Nálam egyértelműen Józsi volt az első félidő legjobbja. Jól mozgatta a csapatot, folyamatosan kérte a labdát és nem rajta múlott, hogy nem adott gólpaszt.
    Prukner érezte, hogy bele kell nyúlnia a meccsbe. Azt is jól érezte, hogy Bencét kell behozni. De, hogy miért nem a megint rengeteget hibázó Rósát, a semmit nem mutató Andrezinhot szedte le, azt csak Ő tudja.
    Rodenbücher és Csizmadia játéka számomra is örömteli, Ők minden meccsen hozzák magukat.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 17:58

  4. tibu1 írta:

    Bockor!

    Ennek a csapatnak a motorja Maróti. Soha nem lesz belőle egy Messi az tuti, de hihetetlenül hasznos a játéka.
    Józsi Gyuri játékát viszont örülök, hogy észre vetted, mert szerintem is nagyon hasznosan játszik. Nem látványos amit csinál, de aki egy picit is ért a focihoz, az észreveszi, hogy mekkora szükség van rá.
    Rodi nagyon jó játékos és még fiatal, tehát a jövő az övé.
    Csizi biztos pont hátul, ezért kellemes gondban lesz Prukner László, ha Tutó és Dragi is felépül.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 2. 18:52

  5. eagleeye írta:

    Szia Bockor!

    Már az elején jeleztem, hogy abból lehetnek félreértések, hogy mi a rövid és hosszú passz.
    Igyekszem ránézésre megítélni, nálam a rövid passz az az, amikor a társ kb. 2-5 méteren belül van.Az e fölötti passzokat már hajlamos vagyok hosszúnak húzni.

    Nagyon sok volt most az oldalpassz, a körbe járatás, ebben például Maróti pozíciójából fakadóan is központi helyen van.

    Megnyugodhatsz, a valós számok maximum magasabbak lehetnek, pluszokat nem húzok be senkinek, ha eltérés van, az inkább negatív, mert esetleg nem húzom be (nem mindig állítom meg a meccset).
    Muszáj leszel elhinni, hogy Maróti ennyit volt játékban 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 13:30

  6. bockor írta:

    Szia Eagle!

    Egy percig sem vitatom, hogy Béla sokat volt játékban, amit vitatok az előrejátékban való hasznossága. A hosszú labdák nálam ezt feltételezik 🙂
    Nálam a hosszú passz legalább 20-30 méteres, a rövid passzoknál nálam vannak a használható(előremozdító) és alibi átadások. Maróti a posztjából adódóan röviden, leginkább a legközelebbi játékoshoz passzol. Ezért “kötöttem” beléd Bélánk hosszú átadásait illetően 🙂 Kizártnak tartom, hogy 2-3 kulcspassznál többet adott volna.
    Sokaknál kultikus figura lett, pedig Ő még mindig “csak” egy hasznosan romboló játékos.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 15:54

  7. eagleeye írta:

    bockor!

    Szerintem egy 10-15 méter közötti passz már azért nem mondható rövidnek, főleg, ha két vagy több ember között teszi ezt meg az illető, egy ilyen 10-15 méteres passzra te azt mondanád, rövid?

    Ne a bírók által nekünk kimért 9 méter szerint képzeld el a 10 métert, mert az sosincs annyi 🙂

    Nem szeretnék ezen kardoskodni, de még Béla az, aki a legtöbb kereszt passzt, oldalváltást csinálja a csapatban soksor, és ezek a labdák, 10-20-25 méteresek néha, azonban ha így nézed, 30 esetben talán valóban nem adott ilyen labdát.

    Abban feltétlenül egyetértek Veled, hogy ezen a mérkőzésen nagyon sok volt az olyan passz, amire ráhúzható, hogy alibi – csapatszinten.

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 21:22

  8. eagleeye írta:

    bockor,

    egy 15 méteres passzt nem fogok behúzni egy 2 méteres mellé, szerintem ez sem lenne korrekt.
    Ilyeneket meg, hogy “extra rövid passz” vagy hasonlók nem szeretnék egyelőre bevezetni 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 21:26

  9. tibu1 írta:

    Eagleeye!

    Bockorból a keserűség beszél, mert még nem vehette át tőlem a lelkesedésének a jutalmát.
    Ígértem neki egy hosszú lépést, de még nem jelentkezett a nyereményéért. 🙂 Pedig amint jön és kéri a jogos járandóságát, azonnal átveheti tőlem! 🙂
    Marótira meg rá van állva, nem tehet róla, Morrison kórban szenved! 🙂 Abban mondjuk egyet kell értsek vele, hogy Morrison több labdát szerzett mint Maróti, de közel sem volt előre játékban ennyire agilis mint Béla.
    Amúgy meg szerintem állapodjatok meg a passz hosszúságában, mert amíg élsz, addig fog vele szekálni! 🙂
    Mondjuk egy rövid passz, egyenlő egy hosszú lépéssel. Ez ellen szerintem Bockor nem fog tiltakozni! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 3. 22:47

  10. Franto írta:

    Ha már vitázunk, akkor én Rósa eladott labdáit kevestelem. valahogy nem vagyok Dinivel kibékülve. Hajt, küzd, de nem tud érdemeset hozzátenni a játékhoz. van neki meccsenként egy-két jó megmozdulása, de ez minden, ez pedig kevés. és bizony nem örülök, mikor őt látom a kezdőben, Józsit pedig a padon. arról nem is beszélve, hogy miért Józsit kellett lecserélni. egyszerűen nem értettem, hogy miért Ő és nem Rósa, akinél rengeteg támadás elakadt, vagy a nem ép legjobb napját kifogó Adrezinho…
    Maróti valóban nagyon sokat volt játékban. Heinzet is sokan kritizálták, de kis szerencsével , vagy nagyobb koncentrációval a meccs embere lehetett volna.
    Csizmadia és Rodenbücher a csapat legbiztosabb pontjai, de sokszor a leg gólveszélyesebbek is, ami kis kritika a támadók felé…

    Hozzászólás ideje: 2010. november 4. 13:09

  11. eagleeye írta:

    🙂

    abban mindenképp igaza van bockornak, hogy a passzokat lehetne másképp kategórizálni, már sokat gondolkodtam rajta, de egyelőre nem akartam az így is nagy melót még hosszabbá tenni.
    Egyébként érik bennem már egy másfajta szemléletű statisztika, a jelenlegi mellé már nem tudok többet vállalni minden hétvégén, viszont tervben van, hogy nem minden alkalommal így vizsgálom, mint eddig.
    Elképzelhető, hogy már most hétvégén másik fajta statisztika lesz 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 4. 13:31

  12. bockor írta:

    Eagle, Isten ments, hogy kritizáljam a munkádat! 🙂 Ellenkezőleg, nagyon is becsülöm amit csinálsz és tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ezt lehetetlen teljesen objektiven végezni. A jó passz néha rossz passz, míg a rossz átadás gyakran egy bravúros mentés következménye. Egy jó szerelés, sokszor egy le nem fújt fault, míg egy labadavesztésnek is lehet oka szabálytalanság. És még sorolhatnám… 🙂
    Egy javaslat: a passzoknál 2 kategóriát csinálnék, úgymint: pontos, pontatlan. Ha kevesled a passzkategóriákat, akkor bevezethetnéd az NHL mintájára a gólpasszok jegyzését. Ott sokszor nem csak a közvetlen gólpasszt, hanem az azt megelőző átadást is gólpassznak számítják 🙂
    Ezen kívül nem csak az elszenvedett, hanem az elkövetett faultokat is jegyezném. Na, de nem verem tovább a f@rkaddal a csalánt 🙂

    Franto, nagyon úgy néz ki, hogy egy meccset láttunk. Nálam is teljesen érthetetlen volt Prukner első cseréje. Én is Rósát, vagy Andrezinhot hoztam volna le.

    Tibu, természetesen jelentkezni fogok a jól megérdemelt hosszúlépésemért! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 4. 17:44

  13. eagleeye írta:

    Szia bockor!

    A passzoknál a pontos-pontatlan az most is meg van, a jó és a rossz formájában, a távolságot azért próbáltam hozzá venni, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy mégis milyen volt.

    Az elkövetett faultokat egy időben jegyeztem, csak azért nem közöltem, mert volt, hogy elcsúsztam vele 1-2 esetben, ezért nem akartam pontatlanul lehozni, örülök ,hogy érdekel, lehet, hogy majd lökök egy ilyet is valamikor.

    A cseréről alkotott véleményetekkel én is egyetértek, de hát mi csak szurkolók vagyunk, az edző biztos tudta, miért tett így 🙂

    Hozzászólás ideje: 2010. november 5. 21:14

HOZZÁSZÓLÁS