2024. április 20. szombat

Karácsonyi riportfüzér

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. december 24.

Az ünnepek előtt volt játékosainkat kértük,

– értékeljék a Ferencváros őszi szezonját,

– a teljesítményük alapján emeljenek ki három játékost

– és helyezzék el jókívánságaikat a Fradi karácsonyfája alá.

Bánki József, azaz Bánki Dodó

Egyértelműen elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével, a keret minősége alapján én nem vártam ilyen jó eredményt. A csapat nagyon odatette magát, viszont sajnálom az Újpest és Siófok elleni mérkőzést. Azt kell, hogy mondjam, erőn felül teljesített a csapat. A tavaszi szezontól azt várom, hogy legyen stabil a háttér, ne az apróhirdetésekkel legyen tele a sajtó és ne a bizonytalanság legyen az úr. Ebben az esetben a dobogóra odaérhet a Fradi, ami nagyszerű eredmény lenne.

Schembrit egyértelműen kiemelném. Marek Heinznek is nagyon jó meccsei voltak, de Csizmadia Csabának is nagyon fontos szerepe volt az őszi sikerekben. Tutorics és Dragóner nagyon hiányzott nekem a csapatból, velük még stabilabb lett volna a védekezésünk. Azonban nem tudok elmenni Rodenbücher játéka mellett sem, sőt Rósát és Balog Zolit is meg kell említenem a jobbak között.

A Fradi karácsonyfája alá az a jókívánságom, hogy a pályán maradjon ilyen egységes a társaság, érezzék át a három E betűnek és a Fradi címernek a jelentőségét. Hassa át őket méginkább az a tudat, hogy ők a Ferencvárosban játszhatnak.

Ifj. Albert Flórián

Óriásit javult a csapat, sokkal szervezettebben játszanak, mint az előző szezonban. Számomra nem meglepetés ez a jó szereplés, mert rengeteg játékos érkezett a csapatba, akikről lehetett tudni, hogy belőlük ki lehet alakítani egy jó csapatot. Természetesen ez nem könnyű feladat, de ezt Prukner Lacinak elég jó ütemben sikerült megoldania. A tavaszi szezonban a dobogót feltétlenül meg kellene célozni és bízom benne, hogy ezt el is fogjuk érni.

Az őszi szezon teljesítménye alapján kiemelném Heinzet, Andrezinhot és Marótit, aki egyenletes teljesítményt nyújtott.

A zöld-fehér karácsonyfa alá pedig az lenne a kívánságom, hogy nyugodt anyagi háttér költözzön az Üllői útra. Sajnos mostanában ismét elég rossz híreket lehet olvasni az újságokban, ez pedig aggasztó. A játékosok és a vezetők viszont megkapják a fizetésüket és remélem ez az állapot tartós és folyamatos marad. Kívánom, hogy a Fradi rendezett anyagi háttérrel rendelkezzen és akkor jönni fognak az eredmények is.

Mátyus János

Majdnem nagyon pozitívan alakult a Fradi fél esztendeje, hiszen a Ferencváros jó helyen végzett, főleg a korábbi eredmények tükrében. Azonban becsúszott egy szépséghiba, a mindenki számára nagyon fájó újpesti vereség. Ezt nagyon nehéz elfelejteni, azonban ettől függetlenül a mérleg természetesen pozitív. A játék szerintem javuló. Nagyon szeretném, ha hasonló ütemben fejlődne tavasszal a csapat és az Újpest elleni csúfos vereségünket, ha nem is feledtetni, de szépíteni tudnánk.

Kiemelni egyértelműen Marek Heinzet tudnám a teljesítménye alapján, nekem nagyon imponál az ő játéka. Volt szerencsém ellene játszani és már akkor felfigyeltem rá, hogy egy óriási futballista. Nagyon nagy erőssége a Ferencvárosnak. Schembri játéka is nagyon tetszik nekem, a végére nagyon magára talált. Dragóner Attila ugyan keveset játszott az ősszel, de feltétlenül meg kell említenem őt is, hiszen óriási akaraterővel tért vissza a sérülése után. Egy 36 éves játékosról van szó, akinél már az is hatalmas dolog, hogy vissza tudott térni. Biztos vagyok benne, hogy a Ferencvárosnak továbbra is az erőssége marad.

A Fradi fenyőfája alá azt kívánnám, hogy a Ferencváros szurkolói újra egységben és a korábbi időszakban megszokott erővel szurkoljanak a Fradinak. Kerüljön tőlük távol a megosztottság és egységben, szeretetben teljen el az új évszázad.

Márkus Tibor

Kívülállóként én úgy gondolom, hogy felemásra sikerült a Fradi szezonja. Voltak benne hullámvölgyek is, de a keret nyáron nagyon átalakult. Az ősz végére azonban magára talált a csapat. Tavaszra kiegyensúlyozottabb és jobb teljesítményt várok a Fraditól, ez esetben a dobogó abszolút elérhető lenne a társaság számára.

Kiemelni nem szeretnék senkit, mert az ősz végére csapatként vált egységessé a Ferencváros és ennek köszönhető, hogy jobb eredmények születtek.

A Fradi karácsonyfája alá a dobogós helyezést raknám, nagyon bízom benne, hogy ez sikerülni is fog. A következő évre viszont már a bajnoki címet kívánom a Ferencvárosnak.

Ferenczi István

Több mérkőzést is a helyszínen tekintettem meg, amit nem ott, azt pedig a tévé előtt. A tavalyi együtteshez képest erősödött a Fradi és kiegyensúlyozottabb lett a teljesítménye. Látszik, hogy a csapat taktikailag és szerkezetileg is össze van téve, ezért számomra nem is meglepő a csapat helyezése. A Győr ellen nagyon tetszett a Fradi játéka, ott remekül futballoztak és Fehérváron is jól teljesítettek.

A kiemelt játékosaim: Heinz, akin látszik, hogy nagyon jó futballista, képzett labdarúgó, ő nagy erőssége a Ferencvárosnak. Schembri, aki ahhoz képest, hogy eddig nem sok lehetőséget kapott, a mostani bizalmat gólokkal hálálta meg. Rajtuk kívül Andrezinhot kell kiemelnem, mert a labdával nagyon jó. Adott egy-két forintos lasztit, jó helyen van nála a zsuga és jól forgatja a Ferencváros játékát. Nem tudom, hogy milyen játékosmozgások lesznek a Fradi házatáján, de a tavasza az mindig jobb a Fradinak. Jó lenne, ha a Vasasból igazolnának egyet és odaérnének a dobogóra. A Vidinek úgy érzem jelentős az előnye, de a dobogót szerintem feltétlenül el fogják érni.

A karácsonyi kívánságom azonban ennél is pozitívabb.
A Fradi fenyőfájára mi mást is akasztanék, mint a 29. bajnoki aranyérmet.

Istenes Tibor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Franto írta:

    Kívánok én is a kedves szerkesztőségnek, játékosainknak, vezetőinknek és nem utolsó sorban zöld-fehér szívű szurkolóinknak boldogságban, szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket! Merítsen mindenki erőt az ünnepek alatt, hogy jövőre megújult erővel tudjunk nekivágni az újabb feladatoknak!

    Mégegyszer Boldog Karácsonyt!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 24. 12:27

  2. ja írta:

    Kedves Istenes Tibor,gratulálok egész éves szívből jövő,kitartó munkájáért,melyet a Ferencvárosért tett! Remek riportok sorát olvashatta az olvasó az Ön tollából, mely egy igazi felüdülés volt.Mónika írásait is szívesen olvasom,ha van.Boldogságban gazdag újévet kívánok Önöknek, és szerkesztőtársaiknak is!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 25. 18:17

  3. tibu1 írta:

    Kedves Ja!

    Köszönöm kedves szavait és Önnek is sikerekben gazdag, Boldog Új Esztendőt Kívánok!

    Hozzászólás ideje: 2010. december 26. 19:26

HOZZÁSZÓLÁS