2024. április 19. péntek

Hogy is állunk? Férfi jégkorong: 2011.03.08.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. március 8.

Ma este hatkor a hokisaink Dunaújvárosban szerepelnek bajnoki meccsen. Nézzük, hogy is állunk a bajnokságban, valamint azt is, hogy szerepel az utánpótlásunk.

Tehát ma este Dunaújvárosban 18:00-kor

DAB Dockler – FTC-Orangeways

Az OB I alapszakaszának az eredményeit a MOL Liga mérkőzései alapján számították ki, természetesen csak a hat magyar csapat eredményeit tekintve. Ezen rangsor alapján az első Vasas HC 6, a második DAB Dockler 4, a harmadik FTC 2, míg a többi három csapat 0 ponttal kezdhette el a középszakaszt, amelynek küzdelmei most zajlanak.

A középszakasz első három helyének van tétje, mivel ez jogosít fel a bajnoki elődöntőkre. Az első és a második helyezett egymással játszik három győzelemig tartó sorozatot, míg a harmadik helyezett az osztrák EBEL-Liga rájátszásából kieső Sapa Fehérvár AV19 együttesével vív ugyancsak három győzelemig tartó csatát.

Még minden csapat három meccset játszik, így áll jelenleg a tabella a bónuszpontokat is figyelembe véve:

A KÖZÉPSZAKASZ ÁLLÁSA
1. Vasas 12 9 1 2 62–25 34
2. DAB 12 8 1 2 63–25 30
3. FTC 12 4 2 2 4 47–48 20
4. Miskolc 12 5 1 1 5 54–50 18
5. Fehérvár farm 12 4 1 1 6 40–45 15
6. Újpest 12 1 11 28–101 3

Örömteli, hogy a Fradi áll az elődöntőt érő harmadik helyen, amit ha meg tud tartani, akkor legalább kétszer Budapesten mérkőzhet a “nagy-Fehérvár” ellen. A Dunaújváros után pénteken idehaza a Vasas, majd vasárnap idegenben az Újpest következik. A nagy ellenfél Miskolc ma a Vasast fogadja, pénteken Fehérváron a Fehérvár farm ellen, majd vasárnap odahaza a Dunaújváros ellen játszik.

Nézzük az utánpótlást, ott mi a helyzet?

A Junior Bajnokságban a Fradi nem indított csapatot.

Az Ifjúsági Bajnokságban a Dunaferr-rel közös csapat indult, amely az alapszakaszban hét csapat közül a Sapa Fehérvár illetve a Vasas mögött a harmadik helyen végzett. Érdekesség, hogy a Fradin és a Vasason kívül itt az Újpest és az MTK is indított csapatot. Az alapszakasz után az elsőt kiemelték, a többiek két győzelemig rájátszást játszottak egymással az elődöntőbe jutásért. Az FTC-Dunaferr az MTK-t verte két meccsen. Az elődöntő már három nyert meccsig tartott, itt a Fradi ifik a Vasast intézték el a lehető legrövidebb idő alatt, azaz három meccsen. Jelenleg a döntők zajlanak, ugyancsak három nyert meccsig. Az FTC-Dunaferr ellenfele meglepetésre nem a Fehérvár ifi, hanem a miskolci-debreceni Jegesmedve-DHK. Tegnap az első meccset Pesterzsébeten hozták a fiúk 3-2-re. Pénteken következik a második Miskolcon, majd jövő hétfőn a harmadik (reméljük, utolsó) újra Pesterzsébeten. Van tehát esély egy ifi bajnoki címre.

A Serdülő Bajnokságban a juniorokhoz hasonlóan nem indult Fradi csapat.

A Kölyök Bajnokság felsőházában viszont az ifikhez hasonlóan a Dunaferr-rel közös csapatot indított a Fradi. Nem olyan sikerrel, mint ott. A tízcsapatos alapszakaszban az utolsók lettek. Jelenleg a középszakasz zajlik, ahol már csak a 7-10. helyezettek mérkőznek egymással. Sajnos, még mindig nem sikerült elmozdulni az utolsó helyről, de még egy meccs hátravan.

Szurkoljuk ki első csapatunknak a harmadik helyet, az ifiknek pedig a bajnoki címet!

Hajrá Fradi!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS