2024. március 29. péntek

Elment egy régi barát

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2012. július 11.

Elhunyt Wagner Rudolf, az FTC Baráti kör elnökségi tagja.

Életének 86. esztendejében, 2012. július 5-én, türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt Wagner Rudolf. Valahogy így szólnak a hivatalosnak tűnő közlemények, a fájdalmas tények.

Nekünk azonban több volt, barát, egy régi barát. Azon régi szurkolók közé tartozott, akik – amíg tehették – egy-egy hétvégén több mérkőzést is a stadion lelátójáról vagy éppen a pálya szélén állva néztek és szurkoltak végig. Mert Wagner Rudolf nem elégedett meg azzal, hogy az első csapatot látja. Neki létszükséglet volt látni a mindenkori utánpótlást is. És látta, és nézte, és akkor még nem is beszéltünk a hétközi edzésekről. Megszámlálhatatlanul sok csapatot és játékost látott a Fradi megszentelt mezében, hiszen már a háború előtt szokásává vált a meccsre járás. Óriási legendákat látott focizni, mint pl. Sárosi dr., Toldi, Lázár, Lakat, Rudas, Kocsis, Deák, Czibor, Mészáros, Albert, Rákosi, Fenyvesi, Varga, Bálint, Nyilasi, Ebedli és a sort – hála a Fradi dicső és hosszú múltjának – nagyon sokáig lehetne folytatni. Látta és mesélt róluk. A fiatalabbak tátott szájjal figyelték és az egészen fiatalok néha bizony irigyelték is, mert nekik ez még nem adatott meg. Az FTC Baráti Körnek megalakulásától a tagja volt, amíg egészsége engedte részt vett az elnökség munkájában.

Ő ment el, őt gyászoljuk. Temetése július 13-án pénteken, 13 órakor lesz a Rákoskeresztúri temetőben, ott kísérjük utolsó földi útjára.

Adj Uram örök nyugodalmat neki!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. SzB írta:

    Isten veled Rudi bácsi! Te már jó helyen vagy, vigyázz ránk és a szeretett egyesületedre!

    Hozzászólás ideje: 2012. július 13. 18:35

HOZZÁSZÓLÁS