2024. április 24. szerda

Tervek, köszöntések, megemlékezések a Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. október 31.

Ismét összejöttek az FTC Baráti Kör tagjai.

Mint arról már beszámoltunk, az FTC Baráti Kör elhatározta, hogy kezdeményezni fogják Kocsis Sándor pályafutásához méltó emlékhely kialakítását. Hélisz József főtitkár tájékoztatta a megjelenteket, hogy a kezdeményezés kedvező fogadtatást kapott Józsefváros önkormányzatánál. Mivel a Kálvária tér rendezése az önkormányzat jövő év első félévi tervében szerepel, annak keretében megoldható lesz a Kocsis szobor felállítása.

Ehhez kapcsolódóan volt a Baráti Kör meghívott vendége Fekete Géza szobrászművész, aki sok sportszobor alkotója, több híres sportoló (például Papp László, Grosics Gyula, Albert Flórián) szobrát készítette el munkássága során. Egyik kedvenc játékosát, „Kockát” is megformálta, elmondása szerint saját célra, ezért szívesen vállalná a VIII. kerületi emlékszobor elkészítését.

Két kiváló Fradi labdarúgót és edzőt, Friedmanszky Zoltánt és Rákosi Gyulát köszöntöttük, akik a közelmúltban ünnepelték születésnapjukat. A jókívánságok mellé a Baráti Kör tagja és egyben „szponzora”, Wlach László egy-egy üveg borral ajándékozta meg az ünnepelteket.

Ezt követően megemlékeztünk a nemrégiben elhunyt dr. Trethon Ferencről, aki az 1983-ban újjászerveződő FTC Baráti Kör elnöke volt 1990-ig.

Gyorsan szalad az idő! Egy évvel ezelőtt megdöbbenve értesültünk a szomorú hírről, Albert Flórián elment közülünk. Az összejövetel befejezéseként, Kubatov Gábor, az FTC elnökének jelenlétében, megkoszorúztuk a székház előcsarnokában levő Albert szobrot. Flóri emléke ma is elevenen él bennünk, nem tudjuk elfelejteni…

SzB
2012. október 30.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS