2024. április 25. csütörtök

Királyhoz méltó búcsú. Elbúcsúztatták Helyey Lászlót

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. február 8.

DSCN3876Helyey László színművészt a Fiumei úti sírkertben búcsúztatták családtagjai, kollégái, barátai és tisztelői. A római katolikus liturgia szerinti szertartás keretében Jelenits István piarista szerzetes búcsúztatta.

A katolikus szertartás keretbe foglalta a család, a pályatársak, a barátok megemlékezéseit. Leánya Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét olvasta fel. Dörner György az Újszínház igazgatója beszédében kihangsúlyozta, hogy „ilyen adottságú, ilyen tehetségű és ilyen orgánumú színész százévenként egy, ha születik”. Reményik Sándor Halotti beszéd a hulló leveleknek című művével búcsúzott barátjától.

Ezt követően Maszlay István emlékezett vissza a közösen eltöltött évekre, majd saját költeményével köszönt el főiskolai osztálytársától. Kiss Mari színművésznő Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című versével csalt könnyeket a jelenlevők szemébe.

További két baráti búcsú után Bodza Klára népdalénekes előadásában az Ave Maria zárta az emlékezések sorát.

Később Helyey Lászlót szűk családi körben helyezték örök nyugalomra.

SzB
2014. február 6. 

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Kedves Laci!
    Bár messzire mentél, mégis itt maradtál közöttünk! Hála Istennek sok filmfelvétel, hanganyag őrzi páratlan tehetségedet, orgánumodat. Kár, hogy egy “Hajrá Fradit!” nem örökítettek meg Tőled, mert biztosan csodálatosan hangzott. Vagy lehet, hogy rosszul tudom?

    Hozzászólás ideje: 2014. február 9. 14:50

HOZZÁSZÓLÁS