2024. március 19. kedd

Kérdések

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. január 19.

36. Makai kérdése:

Tisztelt Igazgató Úr!

Nem gondolják, hogy a Dózsa példáját követve, kérjük az MLSZ-t, hogy függesszék fel a Haladás elleni zártkapus büntetést?
Főleg annak tükrében, hogy nem kevés pénzt költött a klub kamera rendszerre és szurkolói kártyára!

Várom válaszát.

35. ftc ireland kérdése:
Ősszel meg volt véve a repülőjegyem az elmaradott mecsre, természetesen már nem tudtam visszaváltani, sajnos legközelebb jó volna hamarabb tudatni velünk szurkolókkal, természetesen nem haragszom, nem a FRADI hibája.Tovabbá szeretném megkérdezni tisztelt Berki úr, hogy interneten probáltam szurkolói kártyát kérvényezni, de sajnos nem sikerült, lehetne rá mód levélen keresztül hozzájutni, hogy ide, írországi címemre megkapnám, nagyon örülnék neki. Nem járok gyakran haza Szlovákiába, kizárólag FRADI meccsre, mikor megtehetem, 4-5 alkalommal tavaszi szezonban sem lesz másképp. Köszönöm a választ, s üdvözlöm LIPCSEI PETIT, az ajándékát, amit a Vecsés meccs után adott a klubházban, életem végéig megőrzöm, azt az edzőmezt az aláírásával -köszönöm PETI!MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS,SOK SIKERT!

34. Attila kérdése:
Tisztelt Berki úr!

A szurkolói kártya biztosan jó dolog. Mi a helyzet azokkal szurkolókkal, akik nem tudnak rendszeresen kijárni a meccsekre, a lakóhely távolsága, vagy anyagi okok miatt? Én ilyen szurkoló vagyok. Talán egyszer eljuthatnék, de szurkolói kártya nélkül be tudok majd menni?

Köszönettel: Attila

33. Suki Zsolt kérdése:
Berki úr, mikor fog a Fradi úgy küzdeni és játszani, mint legalább László Csaba idején. Mi, fradisták már azzal megelégednénk. Meg azzal az eredménnyel is, amit azon a őszön produkáltak a srácok, mert ha jól megy a cspatnak, tuti telt ház lesz mindig.
Hajrá Fradi!

32. Ferenczy István kérdése:
Tisztelt Berki úr!
Kérem, válaszolja meg, az idős szurkolok látogathatják-e az edzéseket?
Tisztelettel
Ferenczy István

31. Botyánszki György kérdése:
Tisztelt Berki Krisztián Úr!

Döbbenten tapasztalom, hogy a legtöbb NB I-es klub sokkal több jó képességű játékost igazol, mint mi! Mi ennek az oka?
1./ Az angolok nem veszik “komolyan” a Fradit?
2./ Nem a Fradi, hanem a telekbiznisz a fontos, a Fradi csak eszköz?
3./ Minden évben befizetem a 20000 Ft tagdíjat, az én és a mások által befizetett tagdíjakat mire költik?
4./ Nagyon sok vidéki Fradista van, Ők is szeretnének Fradi emléktárgyakat venni, mikor és hol lehet ezeket megvásárolni?

Tisztelettel várom a válaszát. Üdvözlettel : Botyánszki György Zöld Sas

30. felhő69 kérdése:
Tisztelt Berki Úr!

Nekem a múlttal kapcsolatban lenne kérdésem. Arra lennék kíváncsi, hogy valaha ebben az életben lesz-e felősségre vonás azért, amit a FRADIVAL tettek a vezetők. Hová és kik lopták szét a FRADIT? Vizsgálta-e valaki a személyi felelősséget, és ha igen, akkor annak mi az eredménye? Miért van az, hogy itt Magyarországon az ilyen, vagy ehhez hasonló dolgok elsikkadnak? Lehet, nem ez a legfontosabb kérdés, de szerintem jogunk van tudni a Fradi ellenségeiről, hogy meg tudjuk védeni szeretett csapatunkat.

29. Dero kérdése:

Tisztelt Berki Úr!

Először is köszönöm az előző kérdésemre adott válaszát. Ehhez a fórumos kérdezz-felelekhez pedig gratulálok, igazán hiánypótló, jó megoldás.

De, hogy a lényegre térjek, felteszek még egy-két kérdést, amely a fórumokat olvasgatva bizony sokakat érdekelhet:

1. Olvastam egy válaszában, ami a szurkolói kártya kapcsán íródott, hogy a sokak által kifogásolt “indoklás nélküli kitiltás” valójában azt jelenti, hogy csak azt tiltják ki, aki törvényt sért. Ezt maximálisan támogatom, ellenben nem értem, hogy akkor miért ez az “indoklás nélküli” kitétel került a kártyás szabályzatba, és miért nem az, hogy úgy kerülhet kitiltásra valaki, ha törvénysértést követ el, és a bűnös erről tájékoztatást kap, indoklást és bizonyítékot. Ezzel el lehetne oszlatni a félelmet a koncepciós, valós vétek nélküli, “arcra menő” kitiltásoktól tartóknál.

2. Még mindig a szurkolói kártya, és annak egy másik kétes pontja. Miért nem szerepel a szövegben, hogy a megadott adatainkat a Fradi nem adhatja ki külsős, harmadik fél részére (kivéve természetesen a rendőrséget kellő indok esetén) ? Van ismerősöm aki a kapu mögé jár, és bizony a 2007-es, rossz emlékű, Tóth Csaba féle “pofára menő” kitiltások idején az akkori biztonsági szolgálat emberei többször tettlegességig is elmentek a teljesen ártatlanokkal szemben is. Ennek tükrében is érthető sokak részéről a félelem az adataik biztonsága kapcsán. Egy fenti pont beillesztése a kártya szerződésébe igencsak kellene. Ehhez (és az előző kérdésemhez is) kapcsolódó kérdésem, hogy a szurkolói visszajelzések alapján van-e lehetőség a problémás pontok finomítására, javítására a kártya szerződés szövegében?

3. A múltkori felvetésemre, hogy az új kommunikációs csoport, jelesül annak vezetője, Orosz Pál folytassa az egyeztetést a szervezett szurkolói csoportok vezetőivel, adott pozitív válaszát örömmel olvastam. Jó lenne minél hamarabb ezt tető alá hozni. Ha jól tudom Orosz Pál nem utazott el Máltára a csapattal, így máris ténykedhetne az ügyben. Megtörténtek már a kezdeti lépések ebben? Ha nem, akkor kérem Önt, hogy intézkedjen, hogy minél hamarabb rendeződhessen ez a helyzet.

További jó munkát kívánok Önnek. Tisztelettel, D.

28. Homoga István kérdése:
Szia Krisztián!

Engem személy szerint zavar az a tény, hogy a Fradi nagyobb múltú és nemzetközileg is elismertebb csapat, mint a Sheffield, mégis úgy tekintenek ránk, mint az angol “tesó” kisöccsére…. Itt “parkoltatnak” balek játékosokat, azt hiszik, hogy az NB2-es kezdővel lehet eredményt elérni az NB1-ben, a legtehetségesebb fiataljainkat is le akarják nyúlni azzal, hogy a scout rendszer összenő, stb…..

Itt, annyi pénzből, amennyit a Sheffield elkölt egy félév alatt, sztár csapatot lehetne csinálni, 3x olyan erőset, mint a Debrecen, csak ahhoz képben kéne lenni. De ez a szupercsapat, hát, szerintem nincs nagyon képben… Nem gondolják a vezetőink, hogy ideje lenne átértékelni a házon belüli csapatrangsort és a Fradit tenni az első helyre?

Tisztelettel, Homoga István

27. Kerekes János kérdése:

A régi Fradi-játékosokat a Fradinak alkalmaznia kéne, és kiküldeni mindet a világba, hogy nézzenek szét, és szerezzenek olcsón, fiatal, piacképes, minőségi játékosokat. Ez a Fradinak is, és a volt játékosainknak is előnyös lehetne. Persze, az itthoni fiataljainkról sem szabad megfeledkezni.

T: Kerekes János

26. vonZiemfeld kérdése:

Tisztelt Berki úr!

Nyilasi Tibort miért nem kérik fel, hogy több évtizedes tudását, tapasztalatát kamatoztathassa? Olyan érzésem van, mintha szándékosan kirekesztenék! Pedig, ha maguk mellé állítanák, biztosan nyugodtabbak lennének a szurkolók lázongó csoportjai is.

Az ifiből miért nem vittek ki fiatalokat az edzőtáborba, miközben olyan játékosok, mint Yang és Ghebru kimehetett, pedig nem jobbak, sőt… Őket miért nem vonják be a felnőtt taktikai elemek gyakorlásába? Pedig a jövőt Ők jelentik szerintem. Sajó, kis Nyilasi, és még 1-2 ifista is elmehetett volna!

üdv : vonZiemfeld

25. Tóth Attila kérdése:

Először is köszönöm a kimerítő válaszát (bár az “indoklás nélkül visszavonható” résznél egy újabb kérdés felmerült bennem), másodszor eszembe jutott még egy fontos témakör ami tisztázatlan szerintem.

1. Amit Ön válaszként írt, hogy “A kártya visszavonása csak akkor fordulhat elő, ha az adott személy a Ferencváros házirendjét megszegi, a büntetőjogi törvénynek nem tesz eleget, törvényt sért”, pontosan az amit szeretnénk, de ettől még az általános szerződési feltételek 7. pontjában továbbra is benne lesz az “FTC Labdarúgó Zrt. úgyszintén bármikor jogosult a jelen szerződés indoklás nélküli felmondására, azaz a Kártya bevonására, illetve a használatának letiltására.” Ezek szerint nincs arra semmi esély hogy ez a feltétel pontosításra kerül? Marad egyedül a bizalom alapján aláírt szerződés? Szerény véleményem szerint ezzel szurkolókat veszíthetünk el és egy egyértelműen és jogosan támadható pont marad a szurkolói kártyát ellenzőknek…

2. Még mindig szurkolói kártya: Mik a szabályok, egyértelmű és lerögzített házirend? Van egy 4 pontból álló kritérium lista, de ez azért számomra elég általánosnak tűnik. Egy-egy ellenérzést keltő tett, milyen büntetést vonz maga után. Egy elhangzó ***vaanyázás gondolom még nem főbenjáró bűn, nem ér kitiltást, görögtüzek használatát (szubjektív véleményem szerint) normális keretek között legalizálni kellene, mert azzal nincs gond, de egyelőre senkinek nincs tudomása róla, hogy mennyire büntetnék. Ha pályára hajítják az egyértelmű, de az átmenet a hangulatfokozás, látványkeltés és a rendbontás között hogy lesz definiálva? Egy nyilvános és egyértelmű szabályzattal semmi gond nem lenne, de egyelőre nekem pl. nincs ilyenről tudomásom, amiben meg lennének határozva a normák és az egyes vétségek szankcionálása… Ezen pontok tisztázása, szurkolói igények felmérése, hogy történik, ha a szervezett csoportok képviselőivel tulajdonképpen nincs érdemleges kommunikáció és a halkabb szurkolók többségének meg nincs igazából szervezett képviselete? Várható esetleg egy olyan szurkolói klub kialakítása, ami megfelelően képviselné a teljes lelátót? Vagy egy FSzSz-hez hasonló szövetséget először a halkabb többség önszerveződve hozzon létre?

Üdvözlettel: Tóth Attila (Oldallelátó -A Mérsékelt Fradisták Hangja-)

24. Slózi kérdése:

Azt ki döni el, hogy mik azok a ” történelmünkhöz és hagyományainkhoz méltó dolgok”, amiket átvisztek?
Szász? Gerstl? Te? Vagy hárman közösen?
Egyáltalán kik vagytok ti?

23. Bossányi Kálmán Miklós kérdése:

Tisztelt Berki Úr !

Tiszteletem és becsülőm a munkásságát, amit a Csapatért tesz. Kérdem, hogy miért nem lehet a tehetséges, saját nevelésű fiatalokat bedobni a “mélyvízbe”, ahogy azt tették Nyilasi, Dragóner, Lipcsei – és még sorolhatnám a többieket is – esetében. Elhiszem hogy a külföldiek is jók, de szerintem sokkal jobb a hazai, ha megfelelő környezetben és körülmények között fejlődik. Szívem elszomorodik, amikor látom és hallom, hogy 11 játékosból max. 4 vagy 5 játékos magyar.

További eredményes munkát kívánok.
HAJRÁ FRADI !
Tiszlettel: Bossányi Kálmán Miklós

22. Kereszturi Kornél kérdése:

Tisztelt Berki úr!

Egyelőre nyilvánvalónak tűnik, hogy az igazolások – Csizmadia és Filkor esetét kivéve – elmaradnak a várakozásoktól, sem Oláh Lóránt, sem Kovács János, sem Hrepka, sem más, itthon jegyzett és futballozni eredményesen tudó játékos nem lett igazolva. Az angol negyedik-ötödik vonalból érkező “erősítések” véleményem szerint nem a vezetők eltökélt erősítési szándékait tükrözik. Csak megjegyezném, a belga első osztályból kizárt Excelsior Mouscron játékosaival is tehettünk volna egy próbát, hiszen a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak. Az ilyen lehetőséget illett volna kihasználni, az ETO-nak többen is megfeleltek…ezek szerint nem biztos, hogy ide sem lennének jók.

Köszönöm válaszát, eredményes munkát kívánok! Hajrá, Fradi!
Kereszturi Kornél

21. fradi3e kérdése:

1. A szurkolók véleményét mikor és hogyan fogják figyelembe venni az új stadion tervezéséhez?
2. Annak tudatában, hogy egy nevesincs, tradíciók nélküli DVSC BL szereplésére meccsenként több mint 40 ezer ember volt kíváncsi, Ön mit gondol, a Fradi BL szereplésére mennyien lesznek kíváncsiak?
3. Hogy fogják megrendezni a BL meccseket egy 23 ezer férőhelyes stadionban?

Előre is köszönöm az őszinte válaszát!

20. Ray kérdése:

Tisztelt Berki Krisztián!

1. Ki a felelős a Zrt és a labdarúgó szövetség közötti kapcsolattartásért?
2. Milyen eszközökkel kívánja elérni a Ferencváros hatékony képviseletét a Magyar Labdarúgó Szövetségben?
3. Nem érzi visszásnak, hogy a szurkolói regisztrációt kizárólagosan azokkal a bérletesekkel kezdik, akik mindvégig hűségesen kijártak a mérkőzésekre és rendbontást soha nem követtek el?
4. Mi a garancia arra, hogy a szurkolói regisztráció érdemben folytatódik és a most regisztrálásra nem kötelezett bajkeverők nem jönnek be a tavaszi idényben?
5. Milyen lépéseket tett az igazgatótanács a klub múltjának megőrzéséért és propagálásért, milyen formában fog működni a múzeum, valamint tett-e Ön vagy az IT lépéseket az elmúlt rendszerben mellőzött ferencvárosi legendák (Kocsis, Czibor és még sokan mások) hírnevének méltó helyreállításáért?

19. Laci1899 kérdése:

Tisztelt Berki Krisztián !
A szurkolói kártyát nem találom értelmes húzásnak a vezetőség részéről, mert ha jól tudom akkor a bérlet, illetve a jegy vásárlásához is kell szurkolói kártya, kivéve ha a G-H szektorba vásároljuk, na már most, ha teszem azt egyik barátom el akar jönni egy mérkőzésre és azt szeretné, hogy velem együtt nézhesse a meccset, akkor neki is kell kártyát csináltatnia ?

Előre is köszönöm a választ.

18. Mihalusz Gyula kérdése:

Tisztelt Berki Úr!

Gondolkodtak már azon, hogy az új stadion szektorait ill. vagy bejáratait híres, legendás egykori labdarúgokról nevezzék el? Pl.: Simon Tibor, Dr. Sárosi György, Mátrai Sándor, Nyilasi Tibor, Toldi Géza stb.

Válaszát előre is köszönöm!

17. robertftc kérdése:

Nem érzi szégyenletes dolognak, hogy egy Fradi-sálat égető Bori felhúzhatja a Ferencváros mezét?

16. fradi3e kérdése:

Kedves Krisztián!

1. Mi van Várszegivel?
2. Hogy lehet az, hogy Várszeginek még mindig köze van a Fradihoz?
3. Hány százalékot nyúl le Várszegi a Fradi bármilyen jellegű bevételi forrásaiból?
4. Meddig fog még Várszegi a Fradin élősködni?
5. Miért és meddig hagyják ezt az állapotot az angolok?

Előre is köszönöm az őszinte válaszát!

16. itcsh kérdése:

Kedves Krisztián, én örülök a kártyának, de számos kérdés tisztázatlan. Az Üllői129 honlapon azt állítottam a kártya védelmében, hogy Ön nem férhet hozzá adatokhoz, s a rendőrség is csak indokolt eseben. Ugye igaz ez?
A másik kérdésem, ami itt felmerült, arra a szektorra vonatkozik, amelyhez, úgy tudom, a jelenlegi tervek szerint nem kell kártya. Úgy hírlik, ide kérnek majd jegyet mindazok az általam nem kedvelt “szurkolók”, akik nem regisztrálnak. Bár nyilván kevesen férnek be ide, ez mindenképpen botrányos, hiszen ide az érdeklődőket, turistákat, semleges szurkolókat várnánk. Egy londoni klubban láttam azt a módszert, amit mi is követhetnénk: regisztrálni mindenhová kell legkésőbb 1 nappal a meccs előtt – a helyszinen vagy a klub valamelyik honlapján. Végül harmadszor, tervezi-e az FTC, hogy a kártyát idegenben is alkalmaztatja. Vagyis csak azért vállal a klub felelősséget, akit ilyen kártyával engedtek be a vendégszektorba. Kíváncsi vagyok, mit szól e javaslatokhoz.

15. Leopard21 kérdése:

Szia Krisztián!

Lesz-e még minőségi igazolás? Jön-e a máltai srác a középpályára?
Mifsud jön-e? Kamatét nem hozzuk vissza?
Wedgbury és Ashmore-ék visszajönnek vagy csak a következő évben?

14. Tiborc kérdése:

Tisztelt Berki Úr!

Mi igaz abból a pletykából, hogy míg a külföldi játékosok kapnak prémiumot is, addig a magyar játékosok többsége nem kap, csak alapfizetést? Ha ez igaz, akkor mi az oka ennek az igazságtalan egyenlőtlenségnek és kívánnak-e változtatni ezen?

Üdvözlettel.
R. Tibor

Az alább következő kérdésekre már olvashatóak Berki Krisztián válaszai a “Válaszok” pont alatt.

13. Tóth Attila kérdése:
Tisztelt Berki Krisztián!

1. Mi a helyzet az utánpótlás fejlesztésével. Mik a tervek, célok? Mi valósult meg eddig mindebből? Szóval, hogy állunk és hova tartunk? Bentlakásos akadémia lehetősége el van vetve? Sok “rémtörténetet” olvastunk pár, az utánpótlást elhagyó gyerekek szüleitől, vagy éppen a labdarúgópalántáktól… Mi a másik oldal, a klub álláspontja?
2. Rengeteg támadás éri Önt. Kiragadott példaként az állítólagosan nemlétező angol nyelvtudása és az érettségi mint legmagasabb végzettség… (gondolom ftc.hu nyomán) Ezeket miért nem kommunikálják le, ha valótlan vádak? A párszor előforduló meg nem jelenés interjúknál, találkozóknál szintén csak az egyik oldal hallatja a hangját, mindezt érvként felhozva, mikor támadják Önt. Miért nem érkezik ezekre magyarázat? De ez általánosságban is igaz, nem csak az Ön személyét illetően. Miért hagyják, hogy saját útját járják az ilyen olyan teóriák, elméletek, amikre persze az összes szennylap rögtön harap? Sok elégedetlenkedőt felhergel és kételyeket, bizalomvesztést szül? Akár a tulajdonosi viszonnyal (“Szász a tulaj” vád), akár a költségvetéssel (“Nem költ semmit McCabe” vád), vagy a stadionnal (“sose lesz stadionunk, kitúrnak a telekről” vád) kapcsolatosan is.
3. Szurkolói kártyánál a szerződési feltételeknél az “indoklás nélkül visszavonható” pontot mégis mire véljük? Sokunkban ez azért homályos folt és elbizonytalanító tényező. Még ha be is regisztrálunk (mert beregisztrálunk, én már meg is tettem), akkor is nem a legjobb szájízzel, ha erre a pontra gondolunk…

Válaszait előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Tóth Attila (Oldallelátó -A Mérsékelt Fradisták Hangja-)

12. Trebla77 kérdése:

Tisztelt Berki Úr!
Ezeknek a kérdezz-felelek fórumoknak az a furcsasága, hogy a kérdező mindig tudja a választ, és ez benne is van a kérdésekben. Önök, akik válaszolnak, sohase tudják a jó választ, és a válaszuk is csak egy kérdés.
Ha én lennék Berki Krisztián , már nyár óta jártam volna végig a pályákat, mint tehetségkutató, és most egy igencsak hatalmas dossziét tettem volna az angol szakemberek elé, amiből jól tudtak volna válogatni. Igaz, én csak egy nagyon lelkes szurkoló vagyok.
Hajrá Fradi!

11. Dero kérdése:
Tisztelt Berki Úr!

Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem adja át a feladatot a szervezett szurkolói csoportokkal való tárgyalás, párbeszéd kapcsán az újonnan megalakult kommunikációs stábnak, amikor is egyértelműen látszik, hogy az Ön múltbéli ténykedése, és az Ön személyével kapcsolatos bizalomvesztés okán immár képtelenség a normális, konstruktív tárgyalás Ön és a szervezett szurkolói csoportok képviselői között? Jobb lenne ez mindenkinek, hiszen a cél a megegyezés, a közös nevező megtalálása lenne, és semmiképpen sem a leghűségesebb, legkitartóbb szurkolók kiszorítása a nézőtérről. Ha Ön felelős vezetőnek tartja magát, akkor félre kéne tennie személyes sértettségeit, és arra kéne törekednie, hogy megoldás szülessen a szurkolói kártya kérdéskörében a szervezett szurkolói csoportokkal. Régebben 2007 őszén, a kétes hitelességű kitiltások idején már megtapasztalhattuk, milyen egy hangulattalan, szervezett szurkolást nélkülöző stadionban játszani, nem kéne újra reprodukálni azt a helyzetet.
Üdvözlettel,

egy 40 éves, oldal lelátós családapa

10. mytex kérdése:
Krisztián!
Nem provokáció, de szerintem mindenkinek jobb lenne, ha átadnád a posztodat. A szurkolók -köztük Én is- a távozásodat várják és kívánják, de amíg ez nem történik meg, nem lesz nyugalom, nem lesz béke a vezetőség és a szurkolók között. (Persze az esetleges távozásod után is kellenek változások)
Várjuk a -személyes- ankétot rácsok, kordonok nélkül. Ezek az eszközök csak feszültebbé teszik a hangulatot. Az ankéton végre ott lehetne a tulaj is.
Igazak a rólad terjedő hírek? Szerintem nem kell részleteznem, biztosan tudod hogy mikre gondolok (Főleg a legfrissebb hír érdekelne ami a fiatal éveiddel kapcsolatos, de azért a Dragó ügyet se hagyd ki ha kérhetném) Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért is kérlek, hogy tedd a szívedre a kezed és őszintén válaszolj, ne csapj be minket.
Nem akarok bunkó lenni, nem is neveltek annak, ezért annyival zárnám a hozzászólásomat, hogy sok sikert kívánok.
(Nem provokációnak szántam, de ha bárkinek -köztük Berki Krisztiánnak- szúrja a szemét, akkor elnézést kérek.)

üdvözlettel: mytex

9. robertftc kérdése:
Az interneten kering egy levél (http://jsm.hu/article?id=1385)

A fentiekben leírtaknak van valóságalapja???
Részlet:
“Berki Krisztián távozását szeretné a Fradi tábor. Berki takarodj! – ismétlik. Akik szívükön viselik a Ferencváros sorsát, akik egy kicsit is figyelemmel követik a Fradi körül történteket, azoknak nem is kell magyarázni a szurkolói reakciót. Nekem azonban eggyel több okom is van a szakosztályvezető/elnök távozását követelni.

Serdülő és ifjúsági korosztályban én is a Fradiban fociztam, innen ismerem Berkit Krisztiánt, a Fradi szakosztályvezetőjét. Idősebb mint én, két korosztállyal felettem játszott, illetve védett. Ő kapus volt. Szorgalmas sportolóként ismertem meg, edzésen kívül is sokat erősített, hajnalonként ment futni. Nyaranta a népliget faházaiban, illetve a népligeti Fradi Hotelban voltunk elszállásolva. Egyik nyáron többek között Berkivel kerültem egy faházba. Mindenki a Fradiban szeretett volna focizni, a többség természetesen Fradista volt. Kijártunk a mérkőzésekre, a K-, L- szektorban énekeltük végig a hazai mérkőzéseket, vagy örültünk ha labdát szedhettünk. Két edzés között is azon kaptuk magunkat, hogy a lelátón hallottakat énekeljük…Ez nem tetszett Berkinek, papuccsal verte a fiatalabbakat, engem is. ,,Mocskos Fradizni” kellett (volna), így lehetett megúszni a verést. Aki ezt nem tette, annak – kihasználva a korkülönbségből fakadó előnyét – lilára verte a hátát a papuccsal. Egy-két füles után akadtak segítői. Egy bajai srác azt mondta, hogy ő ezt már nem bírja nézni (ahogy lefogták a karom, Berki térdelt rajtam, s vizes papuccsal verte a hátam). Nagy verés lett a jutalma. Emlékszem, hogy Berki azzal vagánykodott a többieknek, hogy a ,,fő köcsög fradistát” úgy átneveli, hogy ,,hajrá lilákkal” fog köszönni. Nem sikerült neki. Egyszer azt kérdezte, hogy ki számít keménynek a fradisták között, mert ő azt….De ezt inkább nem idézem. Mindenesetre hirtelen három nevet is mondtam neki, hogy őket nyugodtan keresheti, bármelyik 1 másodperc alatt kigyógyítja (egy fertőtlenítőről, egy állatról elnevezett, illetve egy három betűs névvel rendelkező általam tisztelt ferencvárosi nevét mondtam neki). Erre természetesen nem került sor soha.

Akkori barátaim – Batyu, Muki és a többiek – mondták, hogy kapjuk el, verjük meg, de lebeszéltem őket. Többen a Mechwart András Középiskolába jártunk, itt indított a Fradi sportosztályokat. Féltem, hogy kirúgnak minket a Fraditól, elküldenek az iskolából. Különösebb tüske akkor nem is maradt bennem, egy idősebb, erősebb fiú azzal akart vagánykodni, hogy mindenkit ,,megnevel”, s ha kaptam is verést, mégis őt nézte ki mindenki, engem pedig tiszteltek a történtek miatt. Már akkor sem értettem, hogy ha valakinek nem a Fradi a mindene, különösen ha gyűlöli ezt a klubbot, akkor miért ennél az egyesületnél próbál karriert csinálni.”

8. Debreczenyi Attila kérdése:

Tisztelt Berki Úr !

Lassan eljön az a nap, mikor új stadion lesz.
1.,Kérdés: Az ÚJ SZENTÉLYNEK is ALBERT FLÓRIÁN STADION lesz a neve?
2.,Kérdés: Láttam a látványterveket, ÁLOMSZÉP és GYÖNYÖRŰ!
Azt szeretném megkérdeni, hogy hová fog a Spinger-szobor kerülni?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Debreczenyi Attila

7. Alehandro kérdése:
Leendő “sportközgazdász” úr !
1> Tudvalevő, hogy az MLSZ és a rendőrség kettősmércét alkalmazva, hátrányosan megkülömböztetve, szinte “hajtóvadászatot” folytat clubunk ellen. Nem gondolja, hogy szükség lenne egy jó ügyvédre, aki végre képviselné az érdekeinket a hátrányos intézkedésekkel SZEMBEN ??

2> Mikor mernek már egy VALÓDI ankétot tartani, a szurkolók szemébe nézni ?

3> A stadion ügyben nagy a bizonytalanság a szurkolók között. Mikor mutatják már be a valószínűleg megváltozott terveket a drukkereknek? ( Az ne legyen már érv, hogy egy kétes hátterű Gerstl Úr azt mondja, hogy 2012-re kész az új stadion…) Közben pedig McCabe úr is elismerte hogy a finanszírozás még NEM MEGOLDOTT ! Nagyon sok szurkoló azon a véleményen van, hogy “nem fair” addig bontani, amíg az építés nincs 100%-ig rendezve!! ( Tervek nyílvánosságra hozatala, finanszírozás, bankgarancia, építési ENGEDÉLY bemutatása )

Várom szíves válaszát.

6. Bander János kérdése:

Az ominózus DVTK mérkőzés után miért beszélt 500 megrongált székről és több tíz milliós kárról, holott a TV felvételeken, fényképeken egyértelműen látszik, hogy legfeljebb 10 – 15 (és még ez is túlzás) a “megrongált” székek száma?

Miért nem a rendőrséget teszi felelőssé a mérkőzés félbeszakításáért, miért a jogosan dühös szurkolókat okolja?

Miért állítja azt, hogy a rendőrség kényszerítette a klubot a szurkolói kártya bevezetésére, holott már hónapokkal a DVTK “balhé” előtt nyilatkozta a TV-ben hogy az angolok szeretnék bevezetni a kártyát?

A jelenlegi – több tízmillióért felszerelt – beléptetőrendszerünk miért nem elegendő?

5. noname kérdése:
Nekem is lenne egy kérdésem.
Gondolom nagyon sokan támadják, ez nem zavarja Önt? Ilyen esetben más inkább tovább lépne… Ön miért nem teszi ugyanezt?

4. Bander János kérdése:
Berki úr!
1) Maga milyen nyelven kommunikál az angol munkatársaival?
2) A VIP szektorokba is kötelező lesz a szurkolói kártya? Ha nem, miért?

3. Kriszti kérdése:
Egy kérdésem lenne Krisztiánhoz!
Legyen kedves és mesélje el, hogyan került egy cégnél vezérigazgatói pozícióba diploma és nyelvtudás nélkül?
Kérdésem nem provokáció, pusztán kíváncsiság, hiszen én több nyelven beszélek, 2 szakmám, emellett hamarosan diplomám is van, mégsem sikerült még ilyen magasra feltornásznom magam.

2. Bontó Árpád kérdése:
Egy egyszerű kérdésem lenne. Régóta keresek “Fradi-zöld” nyakkendőt, de nem találok. A Fradi vezetése hol szerzi be ezeket, vagy ha márkát mondanak, akkor utánajárnék, hogy nekem is legyen Fradi-nyakkendőm!
Köszönöm! Hajrá Fradi!

1. Pilu kérdése:
A következő dolog érdekelne. A Zrt. tett vagy a jövőben kíván-e tenni annak érdekében, hogy a klub volt nagyságait jobban bevonja a mindennapi munkába? Rengeteg olyan már visszavonult játékosunk van, aki nemcsak az ismertségével, de a tudásával is hozzájárulhatna a sikeres működéshez, elősegítve azt, hogy az FTC mihamarabb visszaszerezze a méltán megérdemelt vezető szerepét a magyar labdarúgásban.
Hajrá Fradi!

7 hozzászólás

  1. Debreczenyi Attila írta:

    Tisztelt Berki Úr !

    Lassan eljön az a nap mikor Új stadion lesz .
    1.,Kérdés: Az ÚJ SZENTÉLYT is ALBERT FLORIÁN STADION lesz a neve?
    2.,Kérdés: Láttam a Látvány terveket ÁLOMSZÉP és GYÖNYÖRŰ!
    Azt szeretném megkérdeni, hogy hová fog a Spinger szobor kerülni?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel:
    Debreczenyi Attila

    Hozzászólás ideje: 2010. január 20. 10:32

  2. Dero írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem adja át a feladatot a szervezett szurkolói csoportokkal való tárgyalás, párbeszéd kapcsán az újonnan megalakult kommunikációs stábnak, amikor is egyértelműen látszik, hogy az Ön múltbéli ténykedése, és az Ön személyével kapcsolatos bizalomvesztés okán immár képtelenség a normális, konstruktív tárgyalás Ön és a szervezett szurkolói csoportok képviselői között? Jobb lenne ez mindenkinek, hiszen a cél a megegyezés, a közös nevező megtalálása lenne, és semmiképpen sem a leghűségesebb, legkitartóbb szurkolók kiszorítása a nézőtérről. Ha Ön felelős vezetőnek tartja magát, akkor félre kéne tennie személyes sértettségeit, és arra kéne törekednie, hogy megoldás szülessen a szurkolói kártya kérdéskörében a szervezett szurkolói csoportokkal. Régebben 2007 őszén, a kétes hitelességű kitiltások idején már megtapasztalhattuk, milyen egy hangulattalan, szervezett szurkolást nélkülöző stadionban játszani, nem kéne újra reprodukálni azt a helyzetet.
    Üdvözlettel,

    egy 40 éves, oldal lelátós családapa

    Hozzászólás ideje: 2010. január 21. 01:27

  3. Tiborc írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Mi igaz abból a pletykából, hogy míg a külföldi játékosok kapnak prémiumot is, addig a magyar játékosok többsége nem kap, csak alapfizetést? Ha ez igaz, akkor mi az oka ennek az igazságtalan egyenlőtlenségnek és kívánnak-e változtatni ezen?

    Üdvözlettel.
    R. Tibor

    Hozzászólás ideje: 2010. január 26. 00:53

  4. ftc ireland írta:

    osszel meg volt veve a repulojegyem az elmaradott mecsre,termeszetesen mar nem tudtam visszavaltani sajnos,legkozelebb jo volna hamarabb tudatni velunk szurkolokval,termeszetesen nem haragszom nem a FRADI hibaja.Tovabba szeretnem megkerdezni tisztelt Berki ur hogy interneten probaltam szurkoloikartyat kervenyezni de sajnos nem sikerult,lehetne ra mod levelen keresztul hozzajutni hogy ide irorszagi cimemre megkapnam,nagyon orulnek neki.nem jarok gyakran haza szlovakiaba,kizarolag FRADI meccsre mikor megtehetem,4-5 alkalommal tavaszi szezonban sem lesz maskep.koszonom a valaszt,s udvozlom LIPCSEI PETIT,az ajandekat amit a vecses meccs utan adott a klubhazba eletem vegeig megorzom azt az edzomezt az alairasaval-koszonom PETI!MINDOROKKE FERENCVAROS,SOK SIKERT!

    Hozzászólás ideje: 2010. február 4. 01:39

  5. Krebsz Péter írta:

    Tisztelt Berki Krisztián!

    Elképzelhető-e, hogy a jövőben a bérletek ne személyre szólóak legyenek?

    Ismerve az MLSZ hektikus mérkőzésszervezési szokásait, sokszor az utolsó pillanatban változnak az időpontok és van aki ezért lemarad a meccsről. Célszerű lenne ha a bérleteket ilyenkor kölcsön lehetne adni más regisztrált szurkolónak és ekkor sem maradnának kihasználatlanul ezek a helyek. Ezzel is maximalizálhatnánk a bérletesek nézőszámát.

    Hozzászólás ideje: 2010. február 16. 09:00

  6. Técső Kárpátallja írta:

    Tisztelt Berki Úr!

    Nagyon fontos lenne személyesen felköszönteni Albert Flóriánt szeptemberben. Lehetne-e elektromos póstán, levélben vagy telefonon ezt végbevinni? Hálás leszek bármilyen információért. Köszönöm!

    Hozzászólás ideje: 2011. szeptember 4. 13:21

  7. Simon József írta:

    “Técső Kárpátallja”!

    Ugye a megszólítást viccnek szántad 2011 őszén? 🙂

    Hozzászólás ideje: 2011. szeptember 9. 15:27

HOZZÁSZÓLÁS