2017. március 29. szerda

Nyereményjáték, a 2.forduló eredményei és a pillanatnyi állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. február 24.

A gmail postafiók körüli világprobléma sem zavarhatta meg játékunkat. Nem veszett el senki, aki akart, mindenki versenyben maradt. A verseny pedig egyre izgalmasabb. És hol van még a vége?

A játék második fordulójában 33 megfejtés érkezett, köztük új versenyzők is neveztek.

A 2.fordulót értékelve nem tudjuk eldönteni, most az vajon nehéz volt-e, vagy esetleg könnyű? Most ugyanis, szemben az első fordulóval érkezett telitalálatos, de abszolút nullás válasz is, meg a kettő közt is jónéhány.

A 2.forduló helyes válaszai az alábbiak:

11. Melyik szezonban rúgott az FTC először 100 gólnál többet, beleértve a bajnoki-, hazai- és nemzetközi mérkőzéseit is?
A) 1906-07
B) 1908-09
C) 1931-32
D) 1948-49

A helyes válasz: A)

A kérdés a szezonban lejátszott összes díjmérkőzésre vonatkozott, amelyeket a “Fradi dicső múltja” sorozatunkban részletesen összesítünk. A helyes választ egyebek mellett innen is meg lehetett tudni.

12. Ki volt az 1912-ben diadalmas európai túrát lebonyolító FTC csapatvezetője?
A) Mailinger Béla
B) Dr. Springer Ferenc
C) Malaky Mihály
D) Kárpáti Béla

A helyes válasz: C)

Abban az időben még nem volt vezetőedző, a csapatot a csapatvezető kísérte és irányította. Ugyancsak megemlékeztünk róla a “Fradi dicső múltja” sorozat aktuális részében.

13. Ki az a játékosunk, aki a leghosszabb olyan sorozatot tudhatja magáénak, mely a sorozatban veretlenül megvívott bajnoki mérkőzések számán való pályáralépést jelenti?
A) Albert Flórián
B) Géczi István
C) Lipcsei Péter
D) dr. Fenyvesi Máté

A helyes válasz: B)

Géczi István 1966. október 23-tól 1969. május 15-ig, több mint 30 hónapig, összesen 59 bajnoki mérkőzésen szerepelt olyan csapatban, amely veretlen maradt.

14. A felsoroltak közül kinek van a legtöbb bajnoki címe az FTC csapatával?
A) dr. Sárosi György
B) Schlosser Imre
C) Rákosi Gyula
D) Weisz Ferenc

A helyes válasz: D)

Weisz Ferenc nyolcszoros, Schlosser Imre hétszeres, dr.Sárosi György ötszörös, Rákosi Gyula négyszeres bajnok volt az FTC csapatával.

15. Melyik bajnoki szezonban volt először fizetett angol edzője az FTC labdarúgóinak?
A) 1911-12
B) 1929-30
C) 1932-33
D) 2007-08

A helyes válasz: A)

Mr.Gannon az 1911-12-es szezonban volt az FTC fizetett erőnléti edzője.

16. Melyik volt az első angol csapat, amelyet legyőzött az FTC?
A) Barnsley
B) Woking
C) English Wanderers
D) Surrey Wanderers

A helyes válasz: D)

A mérkőzés 1910. március 27-én volt a Millenárison, az eredmény 3:0 lett az FTC javára.

17. Melyik csapat ellen játszotta első nemzetközi mérkőzését az FTC 1974-ben az újra megnyitott Üllői úti stadionban?
A) Real Celta Vigo
B) Liverpool
C) Cardiff City
D) Telstar

A helyes válasz: D)

1974. augusztus 10-én a 75.éves Jubileumi torna első mérkőzésén a Telstar (holland) volt az ellenfél, az eredmény 5:0 lett az FTC javára.

18. Hány határon kívül szervezett nemzetközi kupát nyert a Ferencváros 1901-től napjainkig. A válaszba csak a kupajellegű kieséses sorozatok megnyerése számít, a tornajellegű serleg- és díjgyőzelmek nem.
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

A helyes válasz: B)

A 2.forduló “trükkös kérdése”. Az 1965-ös VVK győzelem mindenki előtt közismert, de ismert az 1928-as és 1937-es KK győzelem is. A kérdés viszont 1901-től kezdődően szól. 1909-ben pedig az FTC megnyerte a Challenge Cup versenysorozatot, amelyet Bécsben szerveztek (tehát határainkon kívül) és kieséses rendszerben.

19. Ki volt az a jobbhátvéd, aki a híradások szerint úgy volt “nagy legény”, hogy miután leszerelte csatárát, a labdát ötször ugráltatta meg a fején, kicselezte a csatárt, végül elegánsan a mezőnybe továbbított?
A) Korányi Lajos
B) Takács I Géza
C) Rudas Ferenc
D) Novák Dezső

A helyes válasz: A)

1933. május 25-én a Ferencváros az Újpestet győzte le 11:1 arányban a Magyar Kupa döntőjében. Ezen a mérkőzésen trükközött Korányi Lajos a kérdésben jelzett módon (Nagy Béla: Fradi futballkrónika 1899-1973).

20. Mint tudjuk, a Fraditól egyszer elvették a nevét és a színeit. Az elvétel előtt melyik csapat ellen játszott a csapat utoljára FTC néven zöld-fehérben?
A) MATEOSZ
B) Dorogi Tárna
C) Szombathelyi Lokomotív
D) MTK

A helyes válasz: C)

A név- és színelvétel előtti utolsó mérkőzés (tényleg a legutolsó napon), 1949.december 31-én Szombathelyen volt, a Szombathelyi Lokomotív ellen, ahol az akkor még FTC 7:2-re nyert.

—————————————————————–
A 2.fordulót

10, azaz maximális pontszámmal, Szlif nyerte.

9 pontot ért el: Limpi, Pilu, darryl és Klaudia,

8 pontos: Beer, eleklaci, Patrioto, bockor, tibu1 és szinuszka,

7 pontos: Roxi és tomgreen,

6 pontos: Lalolib, Gad, ThomasFTC, fradistamvh és Elvarratlan,

5 pontos: Bpeti81, Stocek és Cseko,

4 pontos: franz56 és Balu,

3 pontos: Ultrasdédé, fradista001, SmithGab, eagle1899, Bali bá és Chamakh,

2 pontos: hegefradi és Metamorf,

1 pontos: boss68,

0 pontos: Pituka89

——————————————————————-
Az összesített verseny állása:

1. helyen áll 19 ponttal: Szlif

2. helyen áll holtversenyben 18 ponttal: darryl és Klaudia

4. helyen áll holtversenyben 17 ponttal: Beer, Limpi, eleklaci, bockor és szinuszka

9. helyen áll holtversenyben 16 ponttal: Patrioto, Roxi és tibu1

12. helyen áll holtversenyben 15 ponttal: Gad, Pilu, ThomasFTC és Elvarratlan

16. helyen áll holtversenyben 14 ponttal: Bpeti81, tomgreen és fradistamvh

19. helyen áll 12 ponttal: Cseko

20. helyen áll holtversenyben 11 ponttal: Lalolib, franz56, SmithGab, Balu és stocek

25. helyen áll 9 ponttal: IVI FRADI

26. helyen áll holtversenyben 8 ponttal: hegefradi, sulyokb, Levi és blaz_

30. helyen áll 7 ponttal: boss68

31. helyen áll holtversenyben <strong6 ponttal: Hege és Pituka89

33. helyen áll holtversenyben 4 ponttal: Ultrasdédé, fradista001, Lory és Metamorf

37. helyen áll holtversenyben 3 ponttal: eagle89, Bali bá és Chamakh

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      A Fradi krónikására emlékeztünk

                      Bejegyzés ideje: 2017. március 28.
                      Szerző: SzB

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Kéri Károlyra emlékezünk, aki ma lenne 90 éves

                      Bejegyzés ideje: 2010. február 9.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Rend és átláthatóság

                      Bejegyzés ideje: 2014. május 31.
                      Szerző: SzB

                      114 éves a szeretett klubunk, az FTC

                      Bejegyzés ideje: 2013. május 3.
                      Szerző: SzB

                      Bemutatjuk szombati ellenfelünket: ZTE FC

                      Bejegyzés ideje: 2010. november 5.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Bemutatjuk következő ellenfelünket: Paksi FC

                      Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 13.
                      Szerző: Simon Sándor