2017. április 30. vasárnap

Nyereményjáték, a 3.forduló eredményei és a pillanatnyi állás

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. február 26.

Kezd alakulni az élmezőny. Az élen, ahogy az izgalmas versenyeken illik, fordulóról-fordulóra változik a helyzet.

A játék harmadik fordulójában 28 megfejtés érkezett, új versenyzők nem neveztek, viszont nagyon úgy tűnik, többen feladták.

A hozzászólásokból ítélve azt hittük, a 3.forduló kérdéseinél sikerült valami nehezet, embert próbálót összehozni. Ezt igazolták az első beérkező válaszok is. Már-már eldöntöttük, hogy jelentősen könnyíteni kell a kérdéseken, amikor megérkeztek a “nagyágyúk” válaszai, köztük kettő telitalálattal. Ekkor azonnal visszavontuk a jelentős könnyítésről szőtt gondolatainkat.

A 3.forduló helyes válaszai az alábbiak:

21. 1912-ben és 1913-ban az FTC váltakozó sikerrel szerepelt angol együttesek ellen. Melyik csapatot győzte le az alábbiak közül?
A) Tottenham Hotspurs
B) Sunderland
C) Blackburn Rovers
D) Woolwich Arsenal

A helyes válasz: C)

Eredményeink: Tottenham Hotspurs 1:4, Sunderland 0:9, Blackburn Rovers 2:1, Woolwich Arsenal 1:2.

22. Melyik bajnoki szezonban kapta az FTC a bajnokságban a legkevesebb gólt?
A) 1903
B) 1905
C) 1918-19
D) 1967

A helyes válasz: C)

A kérdés a bajnokságra vonatkozott: a kapott gólok száma, 1903: 11, 1905: 12, 1918-19: 8, 1967: 24.

23. Melyik az az ország a felsoroltak közül, amelyikben az FTC mindenkori vendégszerepléseit figyelembe véve, nem dr. Sárosi György rúgta az első ferencvárosi gólt?
A) Málta
B) Luxemburg
C) Norvégia
D) Szerbia

A helyes válasz: C)

Az adott országok elleni első gólszerzőink: Málta: dr.Sárosi, 1937, Luxemburg: dr.Sárosi, 1938, Norvégia: Székely, 1934, Szerbia: dr.Sárosi, 1939.

24. Ki volt az FTC-nek az kapusa, akit “gumiembernek” neveztek?
A) Gulyás Géza
B) Zsiborás Gábor
C) Aczél László
D) Hajdu József

A helyes válasz: C)

Forrás: Nagy Béla, Fradisták futballmezben

25. Melyik játékosunkat hívták valaha is Marosvölgyinek?
A) Manglitz Ferenc
B) Matkovitch József
C) Mátrai Sándor
D) Mészáros József

A helyes válasz: C)

Mátrai Sándor Magna Sándor néven született, atlétaként a Marosvölgyi nevet használta.

26. Ki volt az a játékos, akit az FTC-ben történt bemutatkozásakor Didinek becéztek?
A) Karába János
B) Verebes József
C) Kökény József
D) Szőke István

A helyes válasz: B)

Amikor az ificsapatból felkerült az első csapathoz, 1960-ban, akkor illették a brazil világklasszisra utaló becenévvel.

27. Melyik évben játszott az FTC Szegeden hivatalos (UEFA rendezésű) nemzetközi tétmérkőzést?
A) 1978
B) 1989
C) 1991
D) 1993

A helyes válasz: B)

1989. november 1-én az Admira ellen játszottunk Szegeden, mivel az Üllői úti stadion a bécsben történt odavágó után be lett tiltva, Budapesttől legalább 150 km-re kellett játszanunk.

28. Volt egy játékosunk, aki tétmérkőzésen tudott olyan szemfüles gólt szerezni, hogy a kapus kezéből “lopta ki” a labdát, miközben az a kirúgásnál pattogtatta. Ki volt ez a játékos?
A) Friedmanszky Zoltán
B) Orosz Pál
C) Mátrai Sándor
D) Kökény József

A helyes válasz: D)

1962.december 12-én az Üllői úton történt az eset, VVK mérkőzésen 6:0-ra győztük le az olasz Sampdoriát. Kökény ezen a gólon kívül is ellenállhatatlan volt, élete játékát nyújtotta.

29. Melyik egykori játékosunk, majd edzőnk kezdeményezte a Magyar Tréner Kollégium létrehozását, kardoskodva ezzel a az edzői munka színvonalemelkedése mellett?
A) Tóth-Potya István
B) Blum Zoltán
C) Bródy Sándor
D) Berkessy Elemér

A helyes válasz: A)

Forrás: Nagy Béla, Fradisták

30. Kinek volt “elegendő eredmény” egy 16:1-es vereség az FTC ellen, hogy mint az egyetlen gól szerője a csapatunkhoz igazolhasson?
A) Gerendás András
B) Kiss III László
C) Havasi Sándor
D) Horváth László

A helyes válasz: D)

A válasz a Horváth Lászlóval készült, honlapunkon olvasható beszélgetésben található.

—————————————————————–
A 3.fordulót

10, azaz maximális pontszámmal, darryl és Limpi nyerte.

9 pontot ért el: eleklaci, Klaudia és Pituka89,

8 pontos: bockor, franz56, Gad, Szlif és ThomasFTC,

7 pontos: Chamakh, Elvarratlan, IVI FRADI, Pilu, Roxi és SmithGab,

6 pontos: fradistamvh, Lalolib, Patrioto, sulyokb, szinuszka és tomgreen,

5 pontos: Balu, Cseko, hegefradi és Ultrasdédé,

4 pontos: fradista001,

2 pontos: Metamorf.

——————————————————————-
Az összesített verseny állása:

1. helyen áll 28 ponttal: darryl

2. helyen áll holtversenyben 27 ponttal: Klaudia, Limpi és Szlif

5. helyen áll 26 ponttal: eleklaci

6. helyen áll 25 ponttal: bockor

7. helyen áll holtversenyben 23 ponttal: Gad, Roxi, szinuszka és ThomasFTC

11. helyen áll holtversenyben 22 ponttal: Elvarratlan, Patrioto és Pilu

14. helyen áll holtversenyben 20 ponttal: fradistamvh és tomgreen

16. helyen áll 19 ponttal: franz56

17. helyen áll 18 ponttal: Smithgab

18. helyen áll holtversenyben 17 ponttal: Beer, Cseko, Lalolib

21. helyen áll holtversenyben 16 ponttal: Balu, IVI FRADI, tibu1

24. helyen áll 15 ponttal: Pituka89

25. helyen áll holtversenyben 14 ponttal: Bpeti81 és sulyokb

27. helyen áll 13 ponttal: hegefradi

28. helyen áll holtversenyben 11 ponttal: franz56 és stocek

30. helyen áll 10 ponttal: Chamakh

31. helyen áll 9 ponttal: Ultrasdédé

32. helyen áll 8 ponttal: fradista001

33. helyen áll 7 ponttal: boss68

34. helyen áll 6 ponttal: Metamorf

Megjegyzés: akik már legalább 2 fordulót kihagytak, azokat nem rangsoroltuk. A pontjaik nem vesznek el, ha újra játékra jelentkeznek, a régi pontjaikat az újakhoz hozzáadjuk.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS






Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

    Felelős szerkesztő: Simon Sándor
        A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
          Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
            Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
              Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
                Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
                  Harsányi Györgynek (fotók)
                    Email: ftc.barati.kor@gmail.com
                      Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

                      Legutóbbi hozzászólások

                      Meghívó emléktábla avatására

                      Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
                      Szerző: Admin

                      Statisztikák

                      Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
                      Szerző: Simon József

                      Téli számvetés 4. – az U14

                      Bejegyzés ideje: 2011. december 17.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Egy élet a Fradiért, Rudas Ferenc 1921-2016

                      Bejegyzés ideje: 2016. február 11.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Fókuszban a Kaposvár-FTC mérkőzés játékvezetője: Bede Ferenc

                      Bejegyzés ideje: 2010. október 20.
                      Szerző: eagleeye1899

                      Fradi évfordulónaptár: 2011.03.18.

                      Bejegyzés ideje: 2011. március 18.
                      Szerző: Simon Sándor

                      Könyvbemutató – Legendák legendáriuma

                      Bejegyzés ideje: 2016. június 8.
                      Szerző: SzB