2024. március 28. csütörtök

Játsszunk! Mert játszani jó!

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. július 2.

kerdojelek
Pár hónapos múltunk során mi, a honlap szerkesztői, is megtapasztalhattuk már ezt az érzést. Megtapasztalhattuk, hiszen egyik legsikeresebb periódusunk volt a tavaszelőn megrendezett nyereményjáték körüli időszak.

Most nem akkora léptékben gondolkodunk. Nem kínálunk olyan és akkora nyereményeket, sőt semmilyen nyereményt nem kínálunk. Csupán játszani hívjuk az érdeklődő olvasót. A honlap jobb oldalán eddig is éltünk a szavazás módszerével. Egy kicsit ezt alakítjuk át, de ez nem szavazás, ez játék lesz.

Terveink szerint minden egyes nap felteszünk egy kérdést, stílszerűen “Napi kérdés”-nek nevezve, amelyre megadunk négy válaszlehetőséget. Ugye ismerős a terminológia? Az érdeklődő olvasó, egyben kíváncsi tippelő, választhat a lehetőségek közül, megjelölheti a szerinte helyes választ. Mi lehet a segítsége? Először is a saját ismeretei. De segíthet az is, hogy megnézheti a játék pillanatnyi állását, hányan és melyik megoldásra szavaztak. De lehet intuíció is. Vagy akármi. A lényeg, hogy játsszunk!

A kérdések nem lesznek mindig az adott naphoz köthetők, a játékot nem a naptár vezérli. Ebben a játékos formában is ismereteket, tényeket, adatokat próbálunk megosztani az érdeklődőkkel. Azt sem ígérjük, hogy egy-egy nap lezárta után külön is megmagyarázzuk az eredményt, persze ez ettől még előfordulhat.

Első kérdésünk a jelen cikk megjelenésével egyidejűleg jelenik meg a jobb oldali oszlopban, a “Napi kérdés” alatt. Stílszerűen ezt a naptár motiválta, hiszen mindannyiunk kedvenc csapatának a játékosai, a Ferencváros labdarúgói ezen a napon Angliába indulnak edzőtáborozni és mérkőzéseket játszani. A kérdés szempontjából a mérkőzéseket játszani kitétel a mérvadó, hiszen egy-egy túrára indulás ugyanúgy egy út, mint egy-egy konkrét mérkőzésre (tipikusan kupamérkőzésre) utazás. A félreértések elkerülése kedvéért azt itt is leszögezzük, hogy ez a kérdés az Egyesült Királyság területére vonatkozik (azaz Anglia, Skócia, Wales, Észak-Írország együtt). A kérdés 3-án éjfélig él, utána cserélünk, jön majd a következő és így tovább.

Fejezzük be azzal, amivel kezdtük…

Játsszunk! Mert játszani jó!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS