2024. március 19. kedd

Még mindig a XII.3-i születésnapról

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. december 4.

A Nagy Béla FTC Hagyományőrző Társaság ünnepi üléséről jelentjük.

Trofea_009Idén tavasszal új társaság alakult. Megálmodója és létrehozója Takács Tibor (a képünkön középen), aki Nagy Béla jó barátja volt, és nem mellesleg a Fradit is élete elválaszthatatlan részének tekinti. Ennek a társaságnak egyik fő célkitűzése a Fradi hagyományainak ápolása, megemlékezés az élő legendák születésnapjairól. Teszi mindezt Nagy Béla szellemében, ünnepien terített asztalok mellett.

Keresve sem találhattak volna jobb időpontot, mint 2009. december 3-át. Ez a nap nem egy legenda születésnapja – bár van olyan, akinek névnapja, de erről majd később – hanem az FTC labdarúgásának az ünnepe.

Amint arról minden fradista érzelmű honlap megemlékezett, az FTC 1900. december 3-án alakította meg hivatalosan is az önálló “football osztályát”. Méltán nevezhetjük ezt a napot a Fradi-futball születésnapjának.

Kora délután egyre csak jöttek a meghívottak, mondhatni, ünneplőbe öltözött testük, lelkük.

Takács Tibor, a társaság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, akik között a Fradi labdarúgásának nem egy legendája, mint Rudas Ferenc, dr. Fenyvesi Máté, Albert Flórián, Friedmanszky Zoltán, Nyilasi Tibor, Mucha József, Kű Lajos, Martos Győző és Pogány László is felfedezhető volt. Megtisztelte az összejövetelt az Aranycsapat jobbhátvédje, Buzánszky Jenő, mint ahogy a futballon kívüli Fradivilág képviselői is, mint Som Ferenc, Kruj Iván vagy éppen a kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán.

Az elnöki köszöntő után Dölle Zsolt ajándékokkal kedveskedett a közelmúlt születés- és névnaposainak. Az FTC Baráti Kör tagjai részéről ajándékokat vehetett át Friedmanszky Zoltán a 75. születésnapja, míg Rudas Ferenc a nevenapja alkalmából.

Barati_kor3És ha már a Baráti Kört említjük, a jelenlevő elnök, Rudas Ferenc és a főtitkár, Hélisz József a meghívónak kedveskedett. Végre alkalmuk nyílt átadni Takács Tibornak a Baráti Kör kiemelkedő szponzorának az FTC Baráti Kör Tiszteletbeli tagságát igazoló díszes oklevelet, melyet Takács Úr szemmel látható meghatottsággal vett át.

Meggyőződésünk szerint a két szervezet, a Nagy Béla Hagyományőrző Társaság és a Baráti Kör egymás munkáját segítve, hathatósan közre tud működni, hogy a Fradi múltjának dicsőséges fényei sohase aludjanak ki, azokat az utókor is megismerje.

Barati_kor2A terített asztalok mellett a múlt legendás alakjai még sokat beszélgettek, ám nem csak a múltról, a jelenről, sőt a jövőről is.

Barati_kor4Barati_kor1

halász
Fotók: Harsányi György

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS